hit counter

Sistenytt for Uke 44 kommer her.

INTERNETT AVISEN AgderAvisen1.com
Vi har de Beste
Nyhetene til deg!
*FOLKETS NETT AVIS*

Til AA's Juleside.
Dagens dato Klokka er nå Ja tiden går rask nå ! Det er BARE

REDAKSJONEN I AA ønsker alle lesere en fredelig God Helg.

Mye å spare på strømprisene

Mye å spare på strømprisene - Denne synes vi er mega aktuell for mange.

 

Før vinterkulda setter inn er det mest å spare på å sjekke strømprisene. Men norske strømkunder er lite opptatt av å spare penger. Mindre enn halvparten har vurdert å bytte strømleverandør, viser en ny omnibus-undersøkelse fra Telinet Energi.

- Besparelsen kan være flere tusen kroner i året avhengig av forbruk. For å finne den beste avtalen kan du sammenligne produkter på Konkurransetilsynets kraftprisoversikt:http://www.konkurransetilsynet.no/no/kraftpriser/sjekk-kraftpriser/, sier Eivind C. Lillesveen Rådgiver i Konkurransetilsynet. 

http://www.telinetprodukter.no  -  http:// www.telinet.no  -  http://www.telinetbedrift.no - http://www.telinetbloggen.no

AA Publisert 25.10.2013 15:53  Kilde: Telinet Energi AS 

 

Vi er da opptatt av EKTE MAT.

Vi er da opptatt av EKTE MAT - ser vi bare i denne Mat gruppa på Facebook.

Vi er svært opptatt av andres matvaner  FRA ANDRE og særlig skikkelig mat "HUSMANNSKOST"  HVA ER DET?

Medlemsmengden har fordoblett seg på under 1 mnd over 1600 medlemmer for noen dager siden.

Administrerende Sjef Admin sier til AA

En formidabel økning etter at vi fikk ny Kjøkkensjef og noen andre Kjendis kokker der - så det er fortsatt ledige plasser på kjøkkenet med dine oppskrifter - eller du som vil ha Tips - eller du som ønsker å lære - så det er noe for enhver smak, ikke bare Norsk - men også andre land har Husmans kost - Landmandsmad. 

VELKOMMEN TIL BORDS.

HUSMANNS KOSTENS VENNER FINNER DU HER

DAGENS FERSKESTE NYHETER. & Annet Smånytt

ME-sjuk vann historisk siger mot staten

ME-sjuk vann historisk siger mot staten.

VANN SAKA: May Britt Hovland frå Årdal måtte på nytt møte i retten etter at Pasientskadenemnda anka den mykje omtala vaksinedomen til Høgsterett. No har dei slege fast at ho har rett på erstatning.

   Sogn og Fjordane.

Vi som vokste opp i barnehjem, fosterhjem, skolehjem, spesialskoler

Vi som vokste opp, utenfor hjemmet.

En side på AgderAvisen om Fosterhjems barn.....

....som savner en slektning, bror eller søster, mor eller far o.l. om du kan sende oss mer info, gjerne bilder om du har, så blir du en av de første som kommer med, der man kan søke etter savnede bortadopterte barn o.l.  Du kan sende mail til: wgab@live.dk - merk mailen med " Vi savner deg."  Kommer

Vi som vokste opp i barnehjem, fosterhjem, skolehjem, spesialskoler!

Publisert Fredag 25.10.13 Kl: 15:20 Oppdateres

Vi er også på Facebook, her finner du oss.

DE ENSOMME USYNLIGE ?

JULEN NÆRMER SEG HVA MED "DE ENSOMME USYNLIGE ? "

" BRYR VI OSS NOK - ELLER LEVER VI I VÅR EGEN EGOISTISKE VERDEN "

Epilog - Les mer her (Kommer.)

Publisert Fredag 25.10.13 Kl: 15:20  Oppdateres

Ditt eget DEMOKRATI

Ditt eget DEMOKRATI

Hvordan stiller vi oss til " Hippie Kulturen " Det fredfulle folket - Lever dem i Beste velgående ennå ?

Alle vet jo at å leve som Hippie er som å leve i pakt med naturen og vi bruker de resurser vi finner over alt - særlig Gjenbruk av ting og tang - man tror også at alle røyker hasj - men det er ikke tilfelle. Dette er noe av det som vil komme i AA ++++ andre egenproduksjoner. Takk til alle Nye lesere, over 600 på kort tid, sier statestikken. 

Publisert Fredag 25.10.13 Kl: 15:20 - AA Redaksjonen av GR. Oppdateres

URPREMIERE OM NARKOMANE I NORGE

URPREMIERE OM NARKOMANE I NORGE

Urpremiere om de narkomanes vilkår i Norge i dag.

Hva gjør at man opplever å falle utenfor i vårt norske inkluderende samfunn? ”Jeg er den eneste som har vært på månen” viser de narkomanes liv uten distanse.

Les mer her   Kilde:NTB Publisert 25.10.13 Kl: 09:00 tilrettelagt av GR

Ja, vi elsker kjæresteturer

Ja, vi elsker kjæresteturer

Nordmenn elsker kjæresteturer. Spesielt vil gutta gjerne ta med sin bedre halvdel på tur – til Roma. New York er favoritten for vennetur.

I en ny undersøkelse YouGov har gjort for momondo, oppgir 74 prosent kjæreste eller ektefelle som det beste reisefølget når de skal ut på tur. Mens nærmere åtte av ti menn helst drar på tur med sin bedre halvdel, er andelen blant kvinner syv av ti.

Les mer her    25.10.13 Kl: 09:00 tilrettelagt av GR

Størst på fødsel: CSAM kjøper fødesystemet Natus

Størst på fødsel: CSAM kjøper fødesystemet Natus

CSAM Health AS, som allerede er den største leverandøren i Norge av fødesystemer, har inngått en avtale med Imatis AS om overdragelse av fødesystemet Natus med tilhørende kundekontrakter. CSAM Health vil ved dette få alle landets regioner og sykehus som kunder innenfor spesialistområdet svangerskap, fødsel og barsel.

Les mer her  25.10.13 Kl: 09:00 tilrettelagt av GR

Den Bulgarske kvinnen er Maria's mor !

Den Bulgarske kvinnen er Maria's mor !

DNA-testen bekrefter at det er foreldrene til rombarnet «Maria» som er funnet i Bulgaria.     Les helle saken her Oppdatert 25.10.13 Kl: 18:30 av GR

Les hele saken her.

Ekstremt uvitenskapelig analyse av nettavis

Ekstremt uvitenskapelig analyse av nettavis.

Jeg leser nettaviser hver dag, og det irriterer vettet av meg på samme måte som når man stirrer inn i kjøleskapet og ikke finner noe man har lyst å spise. “Det er jo ingenting i kjøleskapet” sier man, mens man står der knasker på en gammel wienerpølse.

Noe av det som irriterer meg aller mest er når overskrift og ingress bevisst skjuler eller feilrepresenter meningsinnholdet i en artikkel for å lokke meg til å klikke: “Du gjetter aldri hva som gjemmer seg bak denne døren!” Er dette en avis eller en julekalender? Gi meg nå bare informasjonen, så skal jeg nok selv vurdere om jeg vil lese saken.

En annen type juks som irriterer meg grenseløst er når saker presenteres som mer relevante i tid og rom enn de strengt tatt er: “Baby funnet død!” (Å nei! Klikker på linken) “… på Fiji i 1948″. Lurt igjen.

Jeg er også komplett uinteressert i sport, biler, matlaging og kjendisstoff. Jeg skulle ønske alle nettavisene hadde en “velg bort kjendisstoff”-knapp. Da mediestormen rundt rettsaken mot Breiviks var på sitt verste ga dagbladet.no sine lesere muligheten til å velge bort 22. juli-stoff, så det kan åpenbart la seg gjøre.

Jeg tenkte det kunne være gøy å visualisere hvordan jeg fra min høye hest arrogant scanner en nettavis med øynene og mentalt forkaster 99 % av sakene som fordummende søppel. Jeg valgte å bruke dagbladet.no som eksempel fordi det av en eller annen grunn liksom er en nettavis man forventer mer av. Jævlig urettferdig sikkert, men sånn ble det.

Jeg har sladdet ut saker som faller i kategorier jeg normalt vil unngå å lese. I prinsippet skal de sakene som ikke er sladdet altså være det jeg sitter igjen med. Men i virkeligheten er det selvfølgelig mer komplisert – jeg lar meg jo friste av de klikkevennlige signalordene av og til.

Jeg leser heller ikke alle “legitime” nyhetssaker, men jeg registrerer dem, og de er med til å gi meg et inntrykk av en nettavis’ helhetlige troverdighet.

Dette er resultatet, døm selv bilde over!

 

21/10/2012 | Author Mikkel Publisert på AA 24.10+.13  Kl: 22:10 - Tilrettelagt av GR

Dansk i Norge

Dansk i Norge av Mikkel Grüner Blogg.

Det er deilig å være norsk i Danmark, det er i hvert fall hva en offensiv reklamekampanje fra den danske turismeorganisasjonen har hypnotisert stakkars lettpåvirkelige nordmenn til å tro over en årrekke. Men er det deilig å være dansk i Norge? Som danske i Norge er dette noe man må forberede seg på å bli spurt om forbløffende ofte.

Jeg utvandret fra Danmark til Norge i 1989, seksten år gammel og ukysset på store deler av kroppen. På den tiden eksisterte fortsatt Sovjetunionen, og Dan Børge Akerø var dessverre alt for ofte å se på TV. I norske butikker var det ikke så mye forskjellig pålegg å velge mellom. Det var en uskyldig tid.

Vil du gjerne lese mer om Dansken's Klikk her >>> " Men er det deilig å være dansk i Norge " ???? 

Publiser i AA - 24.10.13  kl: 21:15 

Mikkel Grüner Blogg.

Dansk i Norge - Mer Intr. i Mikkel Grüner's Blogg. "Jeg ser på layout igjen."

23/10/2013 | Author  - Publiser i AA - 24.10.13  kl: 21:15 

Jeg har sluttet å lese BT på nett av to grunner:

1) De har innført betalingsmur og

2) produktet deres er for dårlig/reaksjonært til at jeg gidder å betale for det. Dråpen var nok den jævlige lederen der de ga støtte til forslaget om å innføre reservasjonsrett for leger.

Derfor er jeg nå henvist til Bergensavisen, som på mange måter er en helt grei avis. Men det er rom for forbedring! De kan f.eks. være litt ensidige i overskriftene sine: Kommenter gjerne saken her.

Abort - en sak for hvem?

Publisert 24.10.13 Kl: 20:30 Direkte fra Stortinget - Tilrettelagt av GR.

Abort - en sak for hvem?

Else-May Botten, stortingsrepresentant (Ap)

En 17 år gammel jente som vil ta abort, skal ikke måtte ta hensyn til en voksen manns samvittighetsproblemer. Da tid er viktig for hvordan aborten kan gjennomføres, skal hun heller ikke måtte forholde seg til det å bytte fastlege - en som foreldrene valgte for henne før hun ble 16. Hun skal få henvisning til abort, med norsk lov i ryggen, og ferdig med det. Det er dette som er kjernen i saken om legers reservasjonsrett, som H/FrP-regjeringen har brakt på bane.

Abort er følsomt for flere enn abortmotstandere. Jenter og kvinner som ønsker å avbryte et svangerskap, er gjerne i en ekstra sårbar og belastende situasjon. Og uavhengig av hvem dette skulle være vanskeligst for, ser Høyre og FrP bort fra noe grunnleggende prinsipielt: I Norge skal systemet være til for menneskene, ikke omvendt.

Det er flere grunner til at mange opplever ublide møter med systemet. Én slik grunn er at menneskene som jobber der, av og til forveksler rolle og selvbilde. En som er ansatt i Nav, barnevernet, rusomsorg eller psykiatri, har ofte en bedre livssituasjon og samfunnsposisjon enn den han eller hun er satt til å bistå. Hos noen kan dette i enkelte situasjoner slå over i nedlatende holdninger. Det er uakseptabelt, men tross alt menneskelig. Noe helt annet er det å lovfeste at hensynet til den som er satt til å hjelpe, skal gå foran hensynet til den som skal hjelpes.

Det er verken en menneskerett eller en plikt å være fastlege i Norge. Tåler man ikke å se blod, skal man ikke bli kirurg. Tåler man ikke å henvise til abort, skal man ikke bli fastlege. Fordi en fastlege er til for pasientene, ikke omvendt.

«Mennesker, ikke milliarder» var tittelen på Erna Solbergs siste bok. Den burde hete «Mennesker med milliarder». For å komme i posisjon til å hjelpe disse med skattekutt og investeringsgevinster fra helse, skole og OPS-kontrakter, har hun sammen med FrP solgt et viktig prinsipp om enkeltmenneskets møte med systemet. Det er verdt å merke seg.

AA Redaksjonen

24. OKTOBER 2013 07:29  Mærsk åbner for salg af supermarkeds-gigant i Danmark

Publisert 24. OKTOBER 2013 07:29 Mærsk åbner for salg af supermarkeds-gigant i Danmark

Dagligvareforretningerne Netto, Føtex og Bilka kan skifte hænder. Ejerne i Mærsk-koncernen åbner for frasalg.

HELE LANDET: Hvis den rigtige køber melder sig, er A.P. Møller-Mærsk klar til at sælge Dansk Supermarked, der blandt andet omfatter butikskæderne Netto, Føtex og Bilka. Det skriver Berlingske.

Berlingske Business Magasin har interviewet Mærsk-topchef Nils Smedegaard Andersen og blandt andet spurgt ham direkte om idéen om at sælge Dansk Supermarked samt ejerandelen i Danske Bank.

- Danske Bank er en langsigtet investering, som vi vil blive i, men det er ikke en del af kerneforretningen.

- Og så har vi en række andre virksomheder, som vi har sagt, at vi betragter som investeringer, og dem vil vi sælge, hvis der er en anden, bedre ejer, og vi kan finde nogle bedre konstruktioner, svarer han ifølge Berlingske.

Jacob Pedersen, analytiker i Sydbank, mener, at det er en rigtig god idé at sælge, hvis prisen er god. Det vil strømline koncernen, lyder det.

- Mærsk har et dedikeret fokus på shipping og olieindustri, og det er svært at forstå, hvorfor Dansk Supermarked skal være med i koncernen, når det ligger så langt fra kerneforretningen, siger han til Berlingske.

Dansk Supermarked omfatter 1241 Netto/DøgnNetto-butikker, 87 Føtex-butikker, 18 Bilka-butikker og to Salling-stormagasiner.

Ifølge Berlingske er der dog ingen oplagte købere til Dansk Supermarked, som har været en del af Mærsk-koncernen siden 1964.

Kilde: /ritzau/

Fanget 40 arter i Lillesand

Fanget 40 arter i Lillesand

Sportsfisker Asgeir Alvestad har fanget over 40 forskjellige arter bare i Lillesand siden i sommer, og utfordrer andre til å prøve det samme.

Siden juni i sommer, har han fanget lusuer, koi, bekkerøye, blåstål, vassild, sypike og en haug andre fiskearter, bare innenfor Lillesand kommune.

I lysbildevisningen øverst i saken kan du se alle 40 artene. Hvor mange kjenner du igjen? Se alle bildene her
Kilde: agderposten.no 
Fortsatt ingeniørmangel

Fortsatt ingeniørmangel.

Det er fortsatt mangel på ingeniører i Norge, men underskuddet på ingeniørkompetanse ser ut til å være minkende. Det har likevel ikke slått ut i ledighet blant ingeniørene, viser NITOs ferske arbeidsmarkedsrapport.

Rapporten tar utgangspunkt i tall fra blant andre Statistisk sentralbyrå og NAVs bedriftsundersøkelse, og er utarbeidet av NITOs samfunnspolitiske avdeling. De antar at ingeniøretterspørselen vil holde seg høy i årene som kommer, med mindre økonomien blir utsatt for eksternt sjokk. 

Tror ikke på ledighet

- Det er viktig å være oppmerksomme på at ingeniørbehovet er over halvert siden 2011. SSB anslår at det mangler 4 600 ingeniører, påpeker Markussen. – Den nye regjeringen legger opp til økt behov for alt fra velferdsteknologi til IKT, og de skal blant annet løfte mineralnæring og treindustrien. Her vil det være et stort behov for norske ingeniører og ingeniørkompetanse. I følge våre eksperter vil etterspørselen av ingeniører være større enn tilbudet så lenge oljeprisene holder seg relativt høye, sier Markussen

Publisert 24.10.2013 14:57  NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon Tilrettelagt av Gabriel Riggo

 En vekker fra næringen

En vekker fra næringen.

PRESSEMELDING  En vekker fra næringen

- Den nye Matindustrialliansen bør være en vekker for alle som har prøvd å latterliggjøre ostetollen, sier Knut Storberget, Arbeiderpartiets landbrukspolitiske talsperson. Han utfordrer landbruksminister Sylvi Listhaug på forutsigbarhet.
Torsdag annonserte LO-forbundet Norsk Nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) og NHO Mat og Landbruk og NHO Mat og Drikke dannelsen av det de kaller Matindustrialliansen. Sammen vil de presse landbruksministeren til å beholde dagens importvern, inkludert den mye omtalte ostetollen som ble innført av Stoltenberg-regjeringen.
Storberget stiller seg på alliansens side, og utfordrer Listhaug:
Les mer her

 En seier for Norge

En seier for Norge

 En seier for Norge

-Høyesterett har nå slått fast at fiskeressursene er folkets eiendom, slik som oljen og vannkraften. Det er en seier for Norge slik vi vil det skal være, og for Arbeiderpartiets tenkning rundt evigvarende ressurser, sier partiets fiskeripolitiske talsperson, Ingrid Heggø.
Les mer her

Snart Jul - Jo......

60 DAGER IGJEN TIL

 

JULAFTEN

Extra Extra Siste nytt

Publisert 24.10.2013 12:10 Tilrettelagt av Gabriel Riggo

Slipp brillebry med ny teknologi - Extra Extra Siste nytt

 

Er du over 50 år og sliter med synet? Leser med strake armer og famler etter briller for å sende en sms? Ny avansert teknologi gjør at flere over 50 kan slippe briller og kontaktlinser.

Å sende en tekstmelding, lese en bok eller surfe på nettet er ment å være en enkel sak. Men for mange over 50 år med svekket syn på nært hold (alderssyn), byr dette på store utfordringer.

Les fakta her

Extra Extra Siste nytt

Publisert 24.10.2013 12:10 Tilrettelagt av Gabriel Riggo

Extra Extra Siste nytt

Oppdateres

All time high: 78 % av investorene tror at Oslo Børs skal videre opp.

Oslo Børs opplever på nytt all time high i dag. Og investorene tror på mer. 78 % av alle investorene til IG Markets har plassert store midler på at ”Norway 25” skal videre opp.

Klokken 12 i dag passerte indeksen på Oslo Børs 531. Det er en stigning på 19,6 % i år. 78 % har altså plassert penger på at veksten skal gå videre opp. Nordmenn handler via IG Markets Norge for snart 20 milliarder kroner i måneden.

- Akkurat nå ser vi at det er DNB som drar. Kursen der er opp nær 5 %, sier Nicolay Eger, Norgessjef i IG Markets. 

Oslo ensom svale
Oslo Børs skiller seg fra resten av markedene. I formiddag har 75 % av investorene våre satt pengene sine på at den populære DAX-indeksen i Frankfurt skal ned. På FTSE100 i London tror 57 % på nedgang, mens 54 % regner med at Wall Street skal nedover. 

IG Markets tilbyr handel i nær sagt enhver form for finansielle instrumenter eller CFD*er, hvor gearing er det sentrale. Eksempelvis vil man ved å sette av 10.000 kroner kunne eksponere seg i markedet for 1.000.000. Risikoen er stor, samtidig som muligheten for gevinst er stor i forhold til andre investeringer. 

Normalt står indekshandel står for 70 % av omsetningen i Norge, valuta 20 % og resten fordelt på råvarer og aksjer. Men i disse dager handler enda flere i valuta.

- Tradisjonelt har vi sett at nordmenn har handlet mye i den tyske og andre indekser. Men i det siste ser vi at norske aksjer og også norske kroner mot andre valutaer har hatt større interesse, sier Eger til AgderAvisen. 

Ny oppvekstrapport avdekker kunnskapshull.

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Publisert 24.10.2013 05:30

(24. oktober 2013): Det er en klar sammenheng mellom barns oppvekst og deres psykiske og fysiske utvikling. En ny oppvekstrapport utgitt av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) viser at det er behov for å se samlet på oppvekstfeltet for å sørge for god og trygg oppvekst for våre yngste – spesielt for de som står i fare for å falle utenfor. Rapporten avdekker kunnskapshull om hvordan barn opplever trygghet og om de opplever gode relasjoner med de nærmeste omsorgspersonene.

  Les mer her.

 Kom frosten i forkjøpet – unngå vannskade.

Over store deler av landet har det vært en rekordvarm høst. Men frosten kan komme over natten selv om dagen er varm. Dermed tipper ekspertene at vannskadene vil komme brått på mange i høst. Her er tipsene fra forbrukernettstedet Skikkeligrørlegger.no

Nå når frosten er på vei tilbake er det på tide å stenge vannet ute. Det samme gjelder hver høst. Like fullt opplever forsikringsbransjen at vi glemmer oss år etter år og at skadene blir stadig mer omfattende både i boliger og hytter.    Vil du vite mer, se her.

Unngå sprukne rør i vinter. Illustrasjonsfoto: Skikkeligrørlegger.no Kom frosten i forkjøpet – unngå vannskade.
 Case konkurranse - vinn GKs Miljøstipend

Case konkurranse - vinn GKs Miljøstipend

Er du under utdanning ved høgskole eller universitet og er interessert i energi, miljø og inneklima? Da kan du bli en av de heldige mottakere av GKs Miljøstipend!

Vi deler ut 50.000,- i Miljøstipend!
GK jobber for et bedre miljø og ønsker å inspirere studenter over hele landet til å gjøre det samme. Vi utlyser derfor nå en case konkurranse for bachelor- og master studenter hvor premien er GKs Miljøstipend.
Hva slags innvirkning har det fysiske arbeidsmiljøet på effektivitet og produktivitet, og hvordan skape et optimalt inneklima med lavere energibruk?

Innemiljø - Trivsel, helse og produktivitet; Hele 40% av energibruket går til drift av bygninger. I arbeidet med ny TEK 15 varsles krav til passivhusstandard for alle nye bygg. Man bygger ikke hus for å spare energi, men for å skape godt inneklima tilpasset de aktiviteter som et næringsbygg skal romme. Samtidig må vi ikke miste fokus på miljøet.

Vi ønsker at du/dere svarer opp casespørsmålet over med fokus på innemiljø, helse og produktivitet i næringsbygg. Det er ikke meningen at alle faktorer skal behandles. Velg ut ett eller noen temaer du mener er viktige. Skriv gjerne noen ord om dine tanker rundt løsningen, forbedringer og eventuelle temaer som bør behandles nærmere.

Tildelingskriterier :• Oppgavebesvarelsen - hvordan oppgaven har blitt løst faglig, realitet og kreativitet i løsningsutforming, god fremstilling og klart budskap i besvarelsen. 

• Foreløpig karakter fra studiet
Det vil bli utdelt tre stipend, et på 25.000,- og to på 12.500,-
Man velger selv om man vil jobbe sammen i en gruppe på 1-3 studenter pr. gruppe, eller om man vil arbeide med oppgaven alene.     Hva skal sendes inn - krav til søknaden 

• Kort tekst (maks 2 sider) om hvordan du/dere tenker å løse oppgaven • Foreløpig karakter fra studiet. Hvor mange studenter     • 1 - 3 studenter pr. gruppe/besvarelse - Hvor sendes søknad  caroline.kindle@gk.no  - Søknadsfrist • 1. desember 2013 - Jury og utvelgelse av innsendte oppgaver - Dersom du har spørsmål, kan du kontakte: Caroline Kindle - e-post: caroline.kindle@gk.no

Til gk.no

Storberget utfordrer Listhaug

Storberget utfordrer Listhaug

PRESSEMELDING Storberget utfordrer Listhaug

-Forlates målet om levedyktig landbruk i hele landet, og skal det kuttes den samlede støtten?

Arbeiderpartiets nyutnevnte, landbrukspolitiske talsperson, Knut Storberget, retter disse to spørsmålene til landbruksminister Sylvi Listhaug under dagens trontaledebatt.

Storberget advarer mot forsøk på å «kommunisere bort» kjernespørsmålene:
-Vi har fått en landbruksminister med kommunikasjonsfaglig bakgrunn. Det får vi nok se i ukene som kommer, med mange fine bilder og intervjuer fra norske fjøs der hun sier mye pent om landbruket og hardtarbeidende bønder, sa Storberget, før han fulgte opp:

-Det er to spørsmål hun ikke må få lov til å kommunisere seg bort fra: Betyr landbruksministerens ønsker om å liberalisere jordbruket at Norge nå skal gå bort fra målet om levedyktig jordbruk i hele landet, som del av distriktspolitikken? Og for det andre: Betyr Listhaugs ønske om å om forenkle jordbruksavtalen at det bare skal bli færre poster, eller betyr det at totalen skal ned? Hvis det siste er tilfellet: Hvordan tenker hun å kombinere dette med målet om «høyest mulig selvforsyning av beredskapshensyn», som det står i regjeringserklæringen?

Storberget varsler ellers i sitt innlegg at kampen om norsk landbruk ville bli blant de store sakene i denne perioden, «fordi det handler om det Norge vi er glad i, og fordi det handler om endringer som kan bli svært vanskelige å reversere.»

Knut Storberget kan kontaktes direkte på tlf. 91678178, eller via politisk rådgiver Jo Heinum.
Stine Renate Håheim ny boligpolitisk talskvinne for Arbeiderpartiet

Stine Renate Håheim ny boligpolitisk talskvinne for Arbeiderpartiet

ARBEIDERPARTIETS STORTINGSGRUPPE Oslo 23.10.13 PRESSEMELDING
Stine Renate Håheim ny boligpolitisk talskvinne for Arbeiderpartiet
Stine Renate Håheim er valgt til ny boligpolitisk talskvinne for Arbeiderpartiet. Hun brukte trontaledebatten onsdag til å utfordre den nye regjeringen på brutte løfter i boligpolitikken.
Håheim viste til at alle de borgerlige partiene gikk ut i mediene en uke før valget med et felles løfte om å redusere bankenes egenkapitalkrav. Så kom valget, og løftet forsvant i det blå. Regjeringen har allerede gjort det klart at de ikke vil senke egenkapitalkravet.
- Dette var ett av de mest konkrete valgløftene til ungdom fra de borgerlige partiene. Dette er et tydelig løftebrudd og jeg mener det er alvorlig at unge mennesker er ført bak lyset på denne måten, sier Håheim.

Den blåblå regjeringen sier i sin regjeringserklæring at de ønsker en fleksibel praktisering av egenkapitalkravet, men Håheim påpeker at slik er det allerede i dag. Hun har nå sendt et skriftlig spørsmål til Finansministeren hvor hun spør hvilken ny kunnskap statsråden har som gjør at regjeringen etter valget ikke vil gjennomføre løftet om redusert egenkapitalkrav.
- Jeg har også bedt om en redegjørelse for hvilken fleksibilitet som finnes i dag og hvordan statsråden vil bidra til ytterligere fleksibilitet.
Håheim la også vekt på hvor viktig boligpolitikk blir fremover.

Korte nyheter -Smånytt - Pressemeldinger.

Pressemeldinger Fra Tidsministeren.
Husk å stille klokka  [Nærings- og handelsdepartementet, 23.10.2013] 

 Tidsminister Monica Mæland åpner for at alle kan sove en time lenger natt til søndag. 

Høyesterettsdom om strukturkvoter
 [Fiskeri- og kystdepartementet, 23.10.2013] 

 Høyesterett har i dag avsagt dom i plenum i sak mellom rederiet Volstad AS og staten v/Fiskeri- og kystdepartementet. 
Ser alvorlig på Mattilsynets rapport
 [Fiskeri- og kystdepartementet, 23.10.2013] 

 - Mattilsynet har avdekket at alt for mange bedrifter i torskenæringen slurver med hygienen. Den enkelte virksomhet har ansvar for å rydde opp, men dette er også et tillitsproblem for hele næringen. Jeg vil derfor invitere representanter for næringen til et snarlig møte, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker. 

 Ventilasjons- og blikkenslagerbedriftenes Landsforbund, VBL, mener at ROT-fradrag må bli en realitet i Norge så snart som mulig.

Publisert 24.10.13 Tilrettelagt av Gabriel Riggo

 

Efter dna-test: Syvårig pige genforenet med romafamilie i Irland

Efter dna-test: Syvårig pige genforenet med romafamilie i Irland.

En dna-test har vist, at en lille pige, som forleden blev fjernet fra romafamilie, er i familie med romaerne.

Irske myndigheder tog fejl, da de forleden fjernede en syvårig pige fra en romafamilie i nærheden af Dublin.

En dna-test har ifølge Sky News afsløret, at pigen er datter af parret i romalejren, og skolepigen vil nu blive genforenet med sine forældre, efter at hun har tilbragt to nætter i pleje.

Sagen med romabørnene kommer i kølvandet på en sag fra Grækenland, hvor en lille blond pige angiveligt har boet hos et par, som ikke er hendes biologiske forældre.

Tidligere onsdag afleverede irsk politi også en toårig dreng, som de fejlagtigt havde fjernet.

Mistanke om pigen var bortført

På et pressemøde onsdag fortalte irske myndigheder, at man havde fjernet to børn - den toårige dreng og den syvårige pige - fra romalejre på grund af mistanke om, at de var bortført og ikke i familie med folk i lejren.

Den toårige blev genforenet med sin romafamilie blot få timer, efter at han var blevet hentet i lejren.

Den syvårige pige blev hentet af politiet mandag eftermiddag, efter at en person havde observeret hende sammen med parret fra romalejren.

Personen som gav tippet videre til myndighederne vurderede, at pigen formentlig ikke var i familie med romaerne.

Flere sager om romabørn

Mandag blev et ægtepar fra en romalejr i Grækenland sigtet for at have bortført en lille blond pige med grønne øjne, kendt som Maria.

En børnehjælpsorganisation i landet har fået flere tusinde tip i sagen, men myndighederne har endnu ikke opklaret, hvor pigen kommer fra.

En dna-test har bekræftet, at Maria ikke er i familie med den 39-årige mand og den 40-årige kvinde, som begge blev beordret varetægtsfængslet mandag.

Manden og kvinden har nægtet, at de har bortført pigen.

Kilde: /ritzau/

Publisert 23.10.13 Kl: 22:10 Tilrettelagt av Gabriel Riggo

Varmtvannstank tok fyr - bygg evakuert

Varmtvannstank tok fyr - bygg evakuert

- Det var god fyr i varmtvannstanken da røykdykkerne gikk inn i rommet. Vi fikk raskt kontroll over brannen, sier utrykningsleder Anne Gramstad ved Kristiansandsregionen brann og redning (KBR), til Fædrelandsvennen.

KRISTIANSAND: Ved 21-tiden gikk alarmen om brann i Kvadraturen. Ifølge vakthavende overbefal Vidar Ekse i KBR ble alle beboere i bygningen i Kronprinsens gate evakuert.

- Da røykdykkerne gikk inn, veltet røyken ut. Vi lufter nå ut all røyken. Politiet skal undersøke brannstedet og konkludere om hva som har skjedd, sier Ekse

Like før klokken 22  kunne beboerne gå inn i bygningen igjen.

Politi, ambulanse og fire brannbiler rykket til stedet. Trafikken i Tollbodgata ble stengt mens slukkingen av brannen, som fant sted i 2. etasje, pågikk.

Fædrelandsvennens reporter på stedet observerte ved 21.20-tiden verken røyk eller flammer fra gatenivå.

- Brannvesenet har kontroll over brannen. Mindre brann, twitrer operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt.

Ingen personer kom til skade.

Kilde: fvn.no her.

Publisert 23.10.13 Kl: 22:10 Tilrettelagt av Gabriel Riggo

Nytt drapstips i Theresesaken

Publisert 22.10.2013 TV2.no - Tilrettelagt av Gabriel Riggo

Nytt drapstips i Theresesaken.

Nytt drapstips i Theresesaken: – Peker ut sted i Norge

For tre uker siden fikk advokat Fridtjof Feydt,

et tips om hva som skjedde med ni år gamle Theres Johannessen da hun forsvant i 1988.

En person som hevder å vite at jenta ble drept, skal ha sagt seg villig til å påvise hvor levningene er gjemt.

Det er NRK som først melder dette, og Feydt bekrefter til TV 2 at dette ene tipset var av en slik karakter at han valgte å gå videre til politiet med det.

– Det er ting ved dette tipset som gjør at vi måtte stoppe opp. Vi vil få en avkreftelse eller bekreftelse på om det er hold i tipset i løpet av uken, sier Feydt til TV 2.

Feydt forteller at han som advokat som har jobbet for Thereses mor i en årrekke, har mottatt flere hundre tips. Les mer om saken her.

Les også: 

Interpol Savnede personer

Publisert 23.10.13 tilrettelagt av Gabriel Riggo

Interpol Savnede Personer

Interpol har over 600 savnede på sin liste - her kan du lese hvordan Interpol arbeider og hvor du kan finne det du er interessert i. 

Interpol Savnede Personer

Greek authorities ask INTERPOL to help identify unknown girl using DNA comparison

Publisert 23.10.13 AA - Interpol 22 October 2013 - Media release. (Tilrettelagt av Gabriel Riggo.)

Greek authorities ask INTERPOL to help identify unknown girl using DNA comparison.

LYON, France – Greek authorities have asked INTERPOL to assist their efforts to identify a young blond girl found living in a Roma settlement by sharing her DNA profile with its global membership.

INTERPOL will make its DNA Gateway available to any member country whose law enforcement agency has been provided with the profile of someone claiming to be a blood relative of the unknown child.

Until now, a comparison of the girl’s profile against INTERPOL’s global DNA database has not produced a match. All of the Organization’s 190 member countries are now being encouraged to check her DNA profile against their own national databases, as Greek authorities investigate whether the young girl known as ‘Maria’ may have been abducted or fallen prey to child traffickers.

Countries which do not have national DNA databases are being encouraged to add all their DNA records of missing children to INTERPOL's database.

INTERPOL has issued a Yellow Notice at the request of INTERPOL’s National Central Bureau in Athens which includes the photo and DNA profile of the child, believed to be aged around four years, who was found on 16 October near Farsala in central Greece.

Yellow Notices are circulated by INTERPOL to help locate missing persons, especially minors or, as in this case, to help identify persons who are not able to identify themselves.

At the request of the Greek authorities, INTERPOL has also issued Blue Notices for Christos Salis and Eleftheria Dimopoulou, the couple in whose home the girl was found and who have now been charged with abduction. Blue Notices are issued to collect additional information about a person’s identity, location or activities.

Anyone with information about the girl or the adults should contact their national police or the Greek authorities.

All enquiries in relation to the investigation should be directed to the Greek authorities.

Skal undersøke alle fødselsattester i Hellas de siste seks årene

Publisert i dag, for 4 timer siden på NRK.no - Første gang på AA - 22.10.13 - Kl 21:00 Tilrettelagt av Gabriel Riggo

Skal undersøke alle fødselsattester i Hellas de siste seks årene - melder NRK.no

Gresk høyesterett har bestemt i kveld at alle landets fødselsattester de siste seks årene skal gjennomgås etter at politiet arresterte et ektepar mistenkt for å ha bortført «Maria».

Saken om seks år gamle «Maria» har gått verden rundt etter at gresk politi like før helgen oppdaget den blonde jenta i en romleir utenfor Aten.

Ikke enkelttilfelle

Nå er «adoptivforeldrene» arrestert mistenkt for bortføring, etter at DNA-prøver viste at jenta ikke var deres barn. Nå risikerer de mellom 10 og 20 år i fengsel, hvis de blir funnet skyldig. 

– Det er mulig «Maria»-saken ikke er et enkelttilfelle og dette kan ha skjedd andre steder i landet, heter det i begrunnelsen fra gresk høyesterett. 

Interpol har ingen opplysninger om et savnet barn som passer til beskrivelsen av den blonde jenta som ble funnet i en gresk romleir. Politiet famler i blinde og innrømmer at det kan ta tid å løse saken.

«Adoptivforeldrene» sier de fikk barnet av moren siden hun ikke var i stand til å ta vare på det, men de brukte falske identitetspapirer da de senere forsøkte å registrere barnet som sitt eget, og argumenterte med at den da fire år gamle jenta var født hjemme.

Ifølge rettsordenen skal nå alle fødsler i Hellas siden 2008 sjekkes opp mot signerte fødselsattester fra foreldrene i istedenfor sykehusjournalene. Og alle falske fødselsattester vil bli undersøkt videre med mistanke om ulovlig adopsjon eller menneskehandel. 

Få med Deg hele saken her

Nytt blondt barn tatt fra rom-familie

Publisert 22.10.13 Kilde: NTB

Nytt blondt barn tatt fra rom-familie

Dublin (NTB): Irsk politi har tatt en lyshåret jente i sjuårsalderen fra en rom-familie i Dublin, melder irske medier.

Jenta ble oppdaget og tatt med etter at politiet oppsøkte en rom-familie i bydelen Tallaght mandag ettermiddag, ifølge avisen Irish Independent. I familiens hus var det mange barn, men jenta i sjuårsalderen skilte seg ut med sitt blonde hår og blå øyne.Foreldrene sa til politiet at jenta var deres egen datter, men politiet lot seg ikke overbevise av dokumentene som de angivelige foreldrene la fram. Også en fødselsattest ble vist fram, men politifolkene kunne ikke fastslå om den var ekte.

Foreldrene hevdet også at barnet var født på et sykehus i Dublin i 2006, men fødselen er ikke registrert hos sykehuset. Jenta tas nå hånd om av det irske barnevernet.I forrige uke ble en blond jente funnet hos en rom-familie i Hellas. Greske myndigheter mener denne jenta kan ha blitt bortført og har satt i gang et omfattende arbeid for å forsøke å få fastslått identiteten hennes. Kvinnen og mannen som jenta ble funnet hos, er nå varetektsfengslet. (©NTB)

Toget, som havde efterladt Chamartin, der dækker ruten Madrid-Ferrol De har åbnet to undersøgelser for at klarlægge årsagerne Indledende undersøgelser peger på at fremskynde Ingeniøren efter ulykken: "afsporet, hvad vil jeg gøre" Video af uheldet og Alvia toget afsporet i Galicien Følg alle de oplysninger om ulykker minut for minut
Polet selger mindre enn før

Publisert 21.10.13 Kl: 22:00 Redigert av Gabriel Riggo

Polet selger mindre enn før....! ?

Vinmonopolet ligger an til en salgssvikt for første gang på 17 år. Økt taxfreesalg og svenskehandel tar omsetning og kunder.

Etter jevn salgsvekst i antall liter fra 2000 til 2009, har salget flatet ut etter 2010. Svikten har tiltatt inneværende år og i år har polet måttet konstatere røde tall i halvparten av årets uker.

Sist gang året måtte gjøres opp med minustall for Polet var i 1996, skriver Aftenposten.

Administrerende direktør i Vinmonopolet, Kai Henriksen, sier situasjonen er urovekkende, og ber den nye regjeringen komme til unnsetning.

– Polets rolle som alkoholpolitisk instrument er utfordret, og polets legitimitet er truet. Vi mister andel av omsetningen av alkohol i Norge. Dette er en situasjon som ikke kan fortsette og som den nye regjeringen nå bør se alvorlig på, sier Henriksen.

Han tror ikke at forslagene fra den nye regjeringen om å åpne for salg på julaften, nyttårsaften, påskeaften og pinseaften vil ha stor betydning:

– Det vil bare fordele omsetningen over flere dager, og gi økte kostnader.

Ifølge Vinmonopolet er det to hovedårsaker til salgssvikten: Den voldsomme økningen i taxfreesalget og jevnt voksende grensehandel.

– Vi må satse på å bruke de instrumentene vi har til rådighet: Bedre tilgjengelighet gjennom flere butikker, og innføre åpningstider tilpasset lokale behov, sier Henriksen.

(NTB)

SVERIGE: LIVE-TV: Fyra skjutna i Tensta

Flera skjutna utanför Stockholm.

Fyra personer har skjutits vid torget i Tensta utanför Stockholm.

Polisen vet inte än hur allvarligt skadade de är.

– Två personer har avvikit på moped mot Spånga IP, säger polisens pressinformatör Lars Byström. Saken oppdateres her. Kilde: Expressen

Publisert Expressen : 20:10.13 Kl 21:30 

SPORLØS BORTE I 16 MND - POLITIET GJØR IKKE NOE MED SAKEN.

VET DU NOE OM DENNE SAKE ? Kontakt oss....

Politiet uten spor etter Kari

SKIEN: Kari Grønnestad (56) fra Skien / Sandnes har nå vært savnet i over 16 måneder.

Skrev TA den 23.08.2012 kl 06:33 

- Vi har ingen verdens utvikling i saken, sier Bjørn Tore Larsen ved Grenland politistasjon. 

 

Oppdateres her

- 17,6 grader på Røros i natt

Trøndelag var kaldest i landet i natt. På Røros viste gradestokken rekordkalde - 17,6 grader.

Dette er en av de aller laveste temperaturene som er målt i Bergstaden per 20. oktober. Bare to ganger tidligere de siste hundre årene er det målt en enda lavere temperatur så tidlig på høsten.

I 2002 ble det registrert - 20,0 grader 19. oktober og i 1955 17,9 grader 19. oktober.

Nattens temperatur på Røros er også den tredje laveste temperaturen i landet hittil i høst. Bare - 18,0 grader i Dividalen i Troms og - 17,7 grader i Karasjok har vært kaldere.

Kilde: adressa.no  Se her  Tipset av Knut Charles Jektvik  

Kald

Vær og vind fremover! ???

Oktober og Kalde dager fremover !

Her skal det snø i helgen

Publisert 20.10.13 Kl: 13:35 av Gabriel Riggo

Les mer om været her.

Politiloggen 20.10.2013

Publisert: Søndagens Politiloggen 20.10.2013 - Rikets tilstand !

ARENDAL: Besittelse av hasj
00.30:
 En 35 år gammel mann ble anmeldt for besittelse av 3-4 gram hasj.

KRISTIANSAND: Beruset mann til sykehus
00.40:
 

Les mer her

Vi søker noen skribenter og Tipsere.

Ja har du noe på hjerte - stor eller liten - Nettavisen for alle - Vi tør der andre medier Svikter - Så Velkommen med Ditt tips / artikkel - så tilrettelegger vi det hele for deg. Send oss gjerne noen ord - du vil få svar innen 48 timer.

Mest lest i dag

1.  Lage Fossheim er død 
Nettavisen Innenriks 19. Oktober 2013 22:23

2.  Norsk charterfly måtte nødlande på Kreta 
VG Innenriks 19. Oktober 2013 19:14

3.  Politiet jobber med Kolibri-dødsfallet 
Stavanger Aftenblad Lokalt 19. Oktober 2013 20:13

4.  - Det blir ekstra sterkt når de to tingene jeg elsker mest i verden, møtes 
Dagbladet Kultur 20. Oktober 2013 00:13

5.  Lage Fosheim er død 
Aftenposten Innenriks 19. Oktober 2013 22:23

6.  Lage Fosheim er død 
Dagbladet Innenriks 19. Oktober 2013 22:23

7.  JP Morgan inngår historiens største forlik 
DN Økonomi 19. Oktober 2013 21:44

8.  Se Bille Nielsens frekke hilsen etter RBK-seieren 
Dagbladet Sport 19. Oktober 2013 22:23

9.  Røyk ved Svinesundsbrua 
NRK Innenriks 19. Oktober 2013 16:23

10. Kvinne hadde englevakt da bil ble spiddet av tre 
VG Innenriks 20. Oktober 2013 05:35

Mest lest siste uke

1.  Kari Bremnes har hatt kreft i 20 år: - Føler meg frisk 
VG Innenriks 16. Oktober 2013 13:34

2.  Farmen-Andreas giftet seg på sin egen måte 
VG Innenriks 13. Oktober 2013 20:04

3.  Fortalte advokaten hvorfor han drepte fosterbroren (3) 
VG Innenriks 15. Oktober 2013 11:35

4.  Brudd for Farmen-par 
VG Innenriks 15. Oktober 2013 07:54

5.  Norges rikeste statssekretær 
DN Økonomi 16. Oktober 2013 22:14

6.  Boligeiere kan tape hundretusener med nytt forslag: 
Dine Penger Økonomi 15. Oktober 2013 16:34

7.  Drillo nekter å la seg hylle på Ullevaal 
Dagbladet Sport 14. Oktober 2013 17:33

8.  DNA-test avslører: - Den avskyelige snømannen er norsk 
Dagbladet Innenriks 17. Oktober 2013 18:13

9.  Lage Fossheim er død 
Nettavisen Innenriks 19. Oktober 2013 22:23

10. Thor Hushovds datter er på sykehus etter flåttbitt 
Dagbladet Sport 13. Oktober 2013 19:44

Mest lest siste måned

1.  Episode 7: Kasim Bæder 
VG Innenriks 13. Oktober 2013 12:04

2.  Episode 6: Kasim Bæder 
VG Innenriks 6. Oktober 2013 12:34

3.  Seks sikre vaskemaskinkjøp 
DinSide Økonomi 26. September 2013 16:33

4.  Idrettskjendis dømt til fengsel for grov kjæreste-vold 
Nettavisen Innenriks 27. September 2013 17:55

5.  Nårje - musikkvideo: En bedre jord 
Dagbladet Innenriks 26. September 2013 14:45

6.  TEST: Tesla Model S Performance Edition 
DinSide Motor 30. September 2013 06:13

7.  Forum: Er det mulig å sove for mye? 
Klikk.no Helse 9. Oktober 2013 14:04

8.  Mann funnet død i Skullerudskogen 
VG Innenriks 28. September 2013 16:14

9.  Ylvis snek seg inn på TV 2-Farmen 
Aftenposten Innenriks 8. Oktober 2013 21:04

10. Manglet førerkort, stakk av fra politiet 
Avisa Nordland Lokalt 4. Oktober 2013 17:14
 

Vet du noe om denne saken tips oss på Tlf: +45 50399900 - Epost: wgab@agderavisen.com

Svensk polis inkopplade Nu har svensk polis kopplats in i letandet efter fyraåriga Marias föräldrar. – Det kom natten mellan fredag och lördag, säger Sofia…

Politiet i Hellas fant en liten jente de tror er kidnappet da de gjennomsøkte huset til et ektepar i en romleir.

Jenta ble funnet hos en 39 år gammel mann og en 40 år gammel kvinne i leiren utenfor Farsala sentralt i Hellas på onsdag. 
Paret er nå pågrepet, siktet for å ha bortført jenta og for å ha forfalsket identifikasjonspapirer.
Den lille jenta har lys hud, grønne øyne og blondt hår - særtrekk som ifølge politiet skiller seg markant fra paret hun bodde hos. Hun 100 cm høy og veier 17 kg. Politiet oppgir at jenta er født i 2009.

PRESS RELEASE

Siste nytt oppdater 20.10.13  Kl:23:30

En græsk børneorganisation har modtaget tusindvis af henvendelser i sagen om den blonde pige Maria, der onsdag blev fundet i en romalejr i Grækenland.

Otte af henvendelserne betegnes som lovende - og et af dem kommer fra Sverige, oplyser organisationen til svenske medier.

- Vi har fået informationer fra Sverige, som vi har overdraget til græsk politi, siger Pardalis Panagiotis, der arbejder for organisationen, som tager sig af den fireårige pige.

De græske myndigheder har bedt om omverdenens hjælp med at identificere den lille pige. Og det vælter ind med tip fra alle verdenshjørner.

Ifølge Pardalis Panagiotis har organisationen modtaget 8000 e-mail-beskeder og telefonopkald, siden nyheden om den lille pige ramte medierne. Et af de varmeste tip kommer fra Sverige.

- Jeg kan ikke afsløre, hvad det handler om, men vi mener, at det er tilpas interessant til, at vi har overdraget oplysningerne til politiet, siger Pardalis Panagiotis til Aftonbladet.

Foruden Sverige kommer de mest interessante informationer fra Canada, Polen, Finland, Frankrig og USA.

Maria opholder sig lige nu på et græsk hospital, hvor hun efter omstændighederne har det godt og er begyndt at lege.

Den blonde, blåøjede pige blev fundet i en romalejr i Farsala i det centrale Grækenland under en rutinemæssig politiaktion. En dna-test afslørede, at hun ikke er i familie med et par, der hævdede, at de var hendes forældre.

 

Nye AgderAvisen går nye veier og satser Internasjonalt og Lokalt stoff fra Agder Fylkene.

Fargerik bynatt i Arendal

PUBLISERT 18.10.2013

Fargerik bynatt i Arendal.

Fargerik bynatt i Arendal

 

BILDESERIE: ByNatt i Arendal

 

Fakler, fiolett bibliotek, ferskt pinnebrød og fyldig jazz. Bynatt satte farge, lukt og smak på sentrum i går da Torvet feiret 30 år som byens hjerte. SE BILDER OG VIDEO Kilde:  agderposten.no

Satte fyr på stjålet bil

Oppdatert: 18. okt 2013 20:00

Satte fyr på stjålet bil.

UTBRENT: Bilen var helt utbrent da politi og brannvesen kom til stedet. Bilen ble funnet langs den gamle jernbanelinja i Deidalen, mellom Roresanden og Fjæreheia.

ARENDAL: I et forsøk på å skaffe seg penger til å betale gjeld, brøt en 25 år gammel grimstadmann seg inn i et garasjeanlegg i hjembyen i august og stjal en bil.

Sammen med andre kjørte han bilen til Oslo, der de forgjeves prøvde å selge bilen.

Hjemme igjen i Grimstad kjørte de bilen til en bomvei ved Deidalen, i nærheten av Fjæreheia. Der satte de fyr på bilen, slik at denne ble totalskadet. Les hele saken her.

Kilde: fvn.no

Saueeiere i Tovdal fortviler!

Publisert første gang Onsdag 16.10.13 Kl: 21:45

Saueeiere i Tovdal fortviler......

Det finnes ikke lenger sjeviotsau i Aust-Agder. I Tovdal har de vært avlet frem gjennom 40 år. De åtte siste ble drept av ulv.

Les og se Video her. Kilde: AgderPosten.no

Mest lest på agderposten.no Se her.

 

Publisert og SIST OPPDATERT 16.10.2013 21:48

Store steiner truer trafikert vei......slik er norske vestlandsveier trodde vi - men ikke i Lillesand ???!

Store steiner truer trafikert vei......

Store steinblokker truer med å løsne og falle ned på den for tiden svært trafikerte Gåsetjønveien i Lillesand. Beboerne i området håper kommunen vil ta tak i dette før det skjer noe alvorlig.

Her gikk det et ras for en måned siden. Kommunen sperret da veien og ryddet opp. Nå er den åpen, uten at fjellsiden er sikret mot nye ras.  (Privat bilder) Kilde AgderPosten.no

Les heile saken her.

Din Annonse her.

Din Annonse her.

Din Annonse her.

Din Annonse her.

Din Annonse her.

Din Annonse her.

Din Annonse her.

Din Annonse her.

Vår nye Regjering Onsdag 16 okt 2013

KIlde: NRK.no
Offisielt fra statsråd 16. oktober 2013 kl. 12.00

Første gang Publisert: Onsdag 16.10.13 Kl: 20:30 Tilrettelagt av Gabriel Riggo

Offisielt fra statsråd 16. oktober 2013 kl. 12.00 - Erna's Store dag.

Statsråd ble holdt på Oslo slott 16. oktober 2013 kl. 1200. Følgende vedtak offentliggjøres:

Statsrådets medlemmer overtar styret av departementene således:

Statsråd Siv Jensen overtar bestyrelsen av Finansdepartementet, unntatt ansvaret for forvaltning av statens kjøp av klimakvoter.

Statsråd Jan Tore Sanner overtar bestyrelsen av Kommunal- og regionaldepartementet. I tillegg får han ansvar for bestyrelsen av:

  • Arbeidsgiverpolitisk avdeling, Avdeling for bygg, sikkerhet og tjenester, Statsforvaltningsavdelingen, Avdeling for IKT og fornying (med unntak av oppgaver knyttet til koordinering av bredbåndspolitikken), Same- og minoritetspolitisk avdeling, Administrasjonsavdelingen og Kommunikasjonsenheten i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet, og
  • Planavdelingen i Miljøverndepartementet.

Statsråd Vidar Helgesen skal være statsråd ved Statsministerens kontor for samordning av EØS-saker og forholdet til EU, herunder ansvar for EØS-avtalen og tilhørende forvaltningsoppgaver. Han har ansvar for å bestyre de arbeidsoppgaver som Avdeling for Europa og handel i Utenriksdepartementet har for EU- og EØS-saker, samt andre arbeidsoppgaver knyttet til EU- og EØS-saker i andre deler av Utenriksdepartementet. Han skal i tillegg være stabssjef ved Statsministerens kontor og bistå statsministeren i hennes arbeid.

Statsråd Ketil Solvik-Olsen overtar bestyrelsen av Samferdselsdepartementet, samt ansvaret for å bestyre Kyst- og miljøavdelingen i Fiskeri- og kystdepartementet. I tillegg gis han ansvaret for de oppgaver som Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet har knyttet til bredbånd.

Utenriksminister Børge Brende overtar bestyrelsen av Utenriksdepartementet, herunder ansvaret for utviklingssaker, unntatt:

  • de saker som ligger til statsråd Vidar Helgesen, og
  • klima- og skogsatsingen.

Statsråd Thorhild Widvey overtar bestyrelsen av Kulturdepartementet, og overtar i tillegg ansvaret for kirkesaker, herunder å bestyre Kirkeavdelingen i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.

Statsråd Elisabeth Aspaker overtar bestyrelsen av Fiskeri- og havbruksavdelingen, Sjømatavdelingen og Kommunikasjonsenheten i Fiskeri- og kystdepartementet.

Statsråd Kristine Sundtoft overtar bestyrelsen av Miljøverndepartementet, unntatt Planavdelingen. Hun får i tillegg ansvar for:

  • klima- og skogsatsingen, herunder bestyrelsen av relevante deler av Seksjon for klima, global helse og bærekraftig utvikling i Utenriksdepartementet og relevante deler av Seksjon for landbruk og skog i Avdeling for klima, energi og miljø i Norad,
  • forvaltningen av statens kjøp av klimakvoter.

Statsråd Monica Mæland overtar bestyrelsen av Nærings- og handelsdepartementet. I tillegg får hun ansvar for:

  • selskapslovgivningen,
  • konkurransesaker, herunder bestyrelsen av Konkurransepolitisk avdeling i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet, og
  • bestyrelsen av Avdeling for forskning, styring og administrasjon i Fiskeri- og kystdepartementet.

Statsråd Solveig Horne overtar bestyrelsen av Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. 
Statsråd Bent Høie overtar bestyrelsen av Helse- og omsorgsdepartementet.
Statsråd Robert Eriksson overtar bestyrelsen av Arbeidsdepartementet.
Statsråd Anders Anundsen overtar bestyrelsen av Justis- og beredskapsdepartementet, unntatt ansvaret for selskapslovgivningen. 
Statsråd Tord Lien overtar bestyrelsen av Olje- og energidepartementet.
Statsråd Ine Marie Eriksen Søreide overtar bestyrelsen av Forsvarsdepartementet.
Statsråd Sylvi Listhaug overtar bestyrelsen av Landbruks- og matdepartementet. 
Statsråd Torbjørn Røe Isaksen overtar bestyrelsen av Kunnskapsdepartementet. 
Fastsettelse av rangordningen for regjeringens medlemmer her.

(Pressemelding)

Kilde: Regjeringen.no

Første gang Publisert: Onsdag 16.10.13 Kilde: Statsministers Kontor.

Regjeringsskifte.

Etter å ha mottatt avskjedssøknad fra Jens Stoltenbergs andre regjering mandag 14. oktober, innvilget Kongen søknaden i ekstraordinært statsråd på Slottet i dag kl. 10.00, med virkning fra i dag kl. 12.00.

Samtidig ble Erna Solbergs regjering utnevnt, med virkning fra i dag kl. 12.00.

Du kan lese mer her.

Ny samferdselsminister: Ketil Solvik-Olsen

Første gang Publisert: Onsdag 16.10.13 Kl: 19:30 Hentet inn av Gabriel fra Statsministerens Kontor.

Ny samferdselsminister: Ketil Solvik-Olsen

Tidligere stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen (41), Oslo (FrP), er i dag utnevnt til statsråd med ansvar for Samferdselsdepartementet, kyst- og miljøavdelingen i Fiskeri- og kystdepartementet og bredbåndssaker i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet. Nye statssekretærer: John-Ragnar Aarset (H), Bård Hoksrud (FrP) og Jon Georg Dale (FrP). Ny politisk rådgiver: Reynir Jóhannesson (FrP).

Ansvarsfordelingen i Erna Solbergs regjering >>>>>>>

 

Les mer om saken her.

Føsrste gang Publisert: Onsdag 16.10.13 Kl:

GIGANT(F)ISK: Alt er større i USA, også sildekongen som ansatte ved Catalina Island Marine Institute klarte å dra i land. Foto: AP

Hun måtte gni seg i dykkermasken, marinbiologen som plutselig fikk øye på en 5,5 meter lang «sildekonge» utenfor Californias kyst.

Synet som møtte Jasmine Santana da hun var ute og snorklet, var som tatt rett ut av en god, gammel vandrehistorie.
Marinbiologen ved Catalina Island Marine Institute trengte over 15 hjelpere for å dra den gigantiske skapningen, en såkalt sildekonge, på land.
 
Kilden CBS News beskriver at den sølvfargede fisken har øyne på størrelse med tyvekroninger. Den ble funnet ved Santa Catalina Island, rundt tre kilometer fra Califonias fastland.

Sildekongen var død da Santana fikk øye på den nede i dypet.

Aldri sett maken

- Vi har aldri sett en så stor fisk før, sier Mark Waddington, kaptein på marineinstituttets treningsskip.

- Den siste sildekongen vi så var rundt én meter lang.
Fagfolk kaller den amerikanske kjempefisken for en oppdagelse som bare skjer én gang i livet.
Ifølge instituttet liker sildekonger seg best på rundt 900 meters dyp og nedover, og derfor er glimt av dyret svært sjeldene.
Forskere vet følgelig også lite om den.

Verdens lengste
- Hun sa «jeg må få dratt denne tingen opp herfra, ellers kommer folk aldri til å tro meg», forteller Waddington om Jasmine Santanas reaksjon, da hun så skapningen ligge på havbunnen, ti meter under seg.

Nå skal den døde fisken begraves i sand. Når den er tilstrekkelig brutt ned, vil skjelettet stilles ut for skuelystne.

Sildekongen er den lengste benfisken i verden, og kan bli opptil 15 meter lang. Mest sannsynlig er den opphav til både eventyr og vandrehistorier om skumle og mystiske sjøuhyrer.
 

God tilgang på norske epler.

Høysesongen for norske epler har kommet.
Tilgangen er stor og kvaliteten god, kan næringen melde. Denne og neste uke mottar markedet nærmere 900 tonn pr. uke. Det utgjør ca 40 store vogntog lastet med herlige Aroma og Gravenstein.

Les mer her.

Mangel på sortering kan koste deg dyrt!

Nordmenn flytter på seg som aldri før.
Med flytting følger skrot. Eiendeler som ikke får bli med på flyttelasset går i en container. Men de færreste er klar over at manglende sortering faktisk kan føre til store, uforutsette gebyrer.

Les mer her

Pain bagnat PERFEKT TURMAT

Brød med ferdig salat er fine å ha med på piknik.
Pain bagnat er uthult brød med salat. Salad Niçoise er salaten som skal fylles i brødet for at det skal bli en ordentlig fransk rett
Få heile oppskriften her..

Tusenvis tok turen på boligmessen.

Bare i løpet av fredag og lørdag var det mer enn 5000 mennesker på boligmessen på Sør Amfi i Arendal. Utstillerne har omsatt for millioner.

Over 5.000 mennesker besøkte boligmessen på Sør Amfi i Arendal i helgen. De over 70 utstillerne har omsatt for millioner. Skriver AgderPosten Les mer her.

Siste nytt. Side 1.

Matsider.

Vores produkter

 Matside(er)

Læs mere

Mye nytt

Vi tilbyder

Varierte NYHETS PLUKK - Vi tør der andre IKKE tør skrive om - vi plukker de nyheter med minst skrift, kan være like viktig som de med fett skrift.

Læs mere

Journalister søkes.

Om os

Du kan nå legge inn din egen Artikkel på vår TIPS SIDE HER.

Læs mere

HAR DU MYE PÅ HJERTET - Vi søker flere fra Agderfylkene - men ingen betingelse det for å søke - Er du God skribent er det alt - + du må kunne en del om Data / Internett............


Desom du har mye på hjertet kan du bli din egen nyhetsredaktør i AgderAvisen. Du vil da få mulighet til å publisere artikler direkte i avisen, under eget redaktøransvar etter modell av Frikanalen

Som redaktør står du selv ansvarlig ovenfor FPU og andre parter, men du får friheten til å skrive om hva du vil, sålenge du ikke bryter norsk lov. Du er også ansvarlig ovenfor tredje part for innhentelse av tillatelser til entuell bruk av bilder og tekst. Ingen tekst eller bilder må brukes uten avtale med den som eier rettighetene.

Velkommen som bidragsyter til AgderAvisen.

post@agderavisen.com eller  wgab@agderavisen.com 

Redaktørplakaten Ser du her.

AgderAvisen's Gjestebok.

Velkommen til oss - vi håper du liker det du ser - kom gjerne med ris og ros.

Du er selv ansvarlig for innholde og vi ber om at du bruker ditt virkelige navn og Epost.

Innlegg vi mener ikke passer inn og innlegg med Rasistisk, Person angrep o.l. Vil BLI SLETTET UTEN VARSEL.

2 kommentar(er)

AgderAvisens Gjestebok.

2013.10.19 Skrevet af Gabriel
Takk: Ja håpet på det - tester flere funksjoner - så dette skal nok bli bra ja.
2013.10.18 Skrevet af Arild
Dette så impoonerende ut Gabriel!

VI TAR EN RUNDREISE PÅ SØRLANDET - VI STARTER MED ARENDAL

Moving towards a dream - Arendal 2011
Harley-Davidson Arendal 27th April
Sørlandet, Arendal,1.april 2007
Arendal kommune 2011
Arendal Byen med vannveiene.
Kingdom of Norway