Nye YTRINGS-FRIHETS PORTALEN.

" VestKystAvisene. "

Vi du vite mer om GLOBUSEN ? Dobbel Klikk på "REVOLVERMAPS" for å se statestikk o.l. De røde prikkene, er land og steder som har besøkt Nettavisen. Want to know more about Globus? Double-click the "REVOLVER MAPS" to see statistics etc. The red dots are countries and places that have visited online newspaper. >>>>>>>>>>>>>>>
0 kommentar(er)

Nei men du behøver IKKE å KOMMENTERE - disse innleggene, det er det ingen som gjør - men 1 av 1 million skriver noe?????

Norsk utfordrer i Madrid

Publisert 3 okt. 2016

Norsk utfordrer i Madrid

Simon "The Fury" Santana, bokser for Norge i Madrid denne helgen.

Simon "The Fury" Santana, som bokser for Norge og klubben Nak Muay tok verdensmestertittelen i WKN 60,8KG i Nice den 5. Mai i år. Nå står han foran nok en enorm utfordring. Åttemannsturneringen i regi av Enfusion League gir ham muligheten til en plass i ligaen neste år, noe som vil la ham bli proff kickbokser på heltid. Xtreme Sport AS er stolt sponsor av Simon Santana.

Hanstholm

Publisert 29.09.16

Vi er i HANSTHOLM........

HVA GØR MAN HER - øde og forlat, det meste - på HandelsCenteret, er der nesten ikke butikker igjen :) De handler mest med fisk og "Sand & Grus " en ny hall er kommet ved siden av " Utenriksterminalen," men i det hele tatt så var inntrykke meget negativt - mækkete Fikelandsby - Silde / Fiskemelfabrikken gjør det ikke bedre, når de ikke kan rense bort all lukt fra den - noen ganger kjenner vi lukten 15 km i omkrets. Kommer ann på hvilken vei det blåser.

Der var store utvidelsesplaner, for havnen, men det ser ut som alt er på stedet " Hvil."  Så det er da ingen som vil invistere, når ikke Kommunen gjør noe for Hanstholm som det var planlagt for mange år siden, men plutselig endrett det seg, ogfolk ble "fyret" og nye ble ansatt - så etter dette styret, er der ikke skjedd noget endringer siden sidt jeg var i Hanstholm.

Ans. Red. GWJ

Vi er ankommet HIRTSHALS. Publisert fra 9 aug. 2016

Reisen fra SPANIA TIL DANMARK.

Ja stedet var fantastisk nok det - til tross for temperaturer på over 40 + C midtsommer, det er rekord eftersom hva medien skriver.

Fortsetter her. <<<< Turen gjennom Europa kommer også på denne siden.  Se foto album litt ned på siden " Foto album - Publisert Lørdag 24 juni 2016 "

 

 

Fiske havna ! Danmarks mest aktive havn - HIRTSHALS !

Denne siden handler om FANTASTISKE HIRTSHALS - MED så mange forskjellige oppgaver - Danmarks mest aktive havn - HIRTSHALS ! Byen med alle de NORDMENN !

Du finner mer om Hirtshals her.

Turismen til byen ved Havet !

Byen med alle de NORDMENN !

Du finner mer om Hirtshals her.

Hirtshals Centrum og Gågate på 50 meter !

Danmarks mest aktive havn - HIRTSHALS !

Du finner mer om Hirtshals her.

HUSK at dette feires søndag 7 august 2016

"En sann venn er noen som mener at du er en god egg, selv om han vet at du er litt sprukket." 
- Bernard Meltzer .

Vennskap Day er dedikert til vennskapsbånd og vennskap, og feires på den første søndagen i august hvert år. I år 2016, vil det bli feiret den 7. August. Anledningen begynte som en liten hendelse, for å minnes den forbindelse deles av venner. I dag har det tatt form av en grand festival. I løpet av de passerende år har festlighetene knyttet til Friendship Day bli enda mer fargerik. Utveksling av gaver, blomster, vennskap band og gratulasjonskort har blitt en viktig del, snarere en tradisjon for Friendship Day. Bortsett fra utveksling av gaver, fester hele natten er en av de siste utviklingen av Friendship Day som er sett i stor grad blant ungdommene.

Read more at http://www.theholidayspot.com/

Norway is going to build world's first underwater tube shaped tunnel will cost around $25 Billion

Nå er saken havnet hos RIKSADVOKATEN - Konklusjonen er at den mest sannsylig IKKE blir løst og er fortsatt et Mysterium !

Nå er saken havnet hos RIKSADVOKATEN -

Publisert 2 juli 2016

Nå er saken havnet hos RIKSADVOKATEN - VIL HA SVAR: Karl Rikard Johansen tenker daglig på hvordan samboeren gjennom 30 år ble funnet død for over et år siden. Nå vil han ha svar på hva som skjedde.

Nå er saken havnet hos RIKSADVOKATEN - det er underlig at saken ikke er løst, da det er over 1 år siden - så jeg hadde rett - de blir aldri ferdig med denne saken !

Se Video her. litt nedover på siden - eller  Følg saken på FACEBOOK siden.  

Kari GrønnestadKari Grønnestad-saken tar tid.

SKIEN (NRK): Det er en stor belastning for familien at påtalemyndigheten bruker lang tid på Grønnestad-drapet. Riksadvokaten har bedt om en tilleggsgjennomgang fra Kripos.
Kilde: NRK.NO|AV NRK

Nå er saken havnet hos RIKSADVOKATEN

Foto album - Publisert Lørdag 24 juni 2016

RADOM KNIPS FOR UKEN SOM ER GÅTT FORBI OSS. - BLE EN DEL TURER RUNDT OM I FJELLHEIMEN HER I SPANIA !


Publisert TIRSDAG 14 JUNI 2016

WORK AWAY.

Ja finn et passelig arbeid Verden rundt - mange muligheter:
21985 HOSTS IN MORE THAN 155 COUNTRIES 

DU VIL FINNER SVAR OG MER INFO HER: 

Publisert SØNDAG 12 JUNI 2016 - Dokumentaren «Mot en av mine minste» omhandler hvordan taterbarna ble tatt fra sine familier i Norge mellom 1897 til 1989 og satt på barnehjem. Filmskaper Marius Loland og medprodusent Kai Erland jobber nå med produksjonen av dokumentaren og målet er ferdigstillelse innen våren 2016 Les mer på mariusloland.no

I siste halvdel av 2016 vil NRK for første gang vise dokumentaren om hvordan staten tok barna fra romanifolket/taterne og satte dem på barnehjem. I årene fra 1897 til 1989 tok organisasjonen «Norsk misjon blant hjemløse» 1500 taterbarn bort fra sine familier og plasserte dem på barnehjem rundt om i Norge. Her opplevde de blant annet voldtekt, hard fysisk og psykisk avstraffelse og enkelte fikk en total avskskåring fra søsken og foreldre. Dokumentaren «Mot en av mine minste» handler om hvordan tatergutten Martin og toåringen Solveig opplevde å miste sin familie, bli satt på Sørlandets barnehjem i Songdalen og til slutt sendt til hver sin fosterfamilie.

MANDAG TIRSDAG NÅ ONSDAG 8 JUNI 2016

ONSDAG 7 JUNI 2016

Ja så var eg frempå litt igjen, måte ned og fylle opp kortet !

Ja så var eg frempå litt igjen, måte ned og fylle opp kortet - så nå går det sånn passe - det er over +40 C ute, inne i bussen er deg akkurat nå 32,3 + C - så her sitte eg bare i badebukse, og hunden har egen vifte, så hunden klarer seg tross alt denne "Hetebølga "
Så nå er sola på vei ned i vest - så der er littvskygge her nå :P
For å komme inn på å dra her fra, så er det alltig slik at der kommer noe i siste liten - så ringte det en og tilbude meg anekset, det er alt hva eg trenger der, og alt inkl. Så det skal eg se på Lørdag i Alfaz del Pi. Så går det iorden, blir det ikke Norge, men 6 mnd. til i Spania :p
Men når eg kommer i orden, vil eg ta meg en tur heim med fly, blir mye billigere, en å kjøre. Men ingenting er avklart ennå - men eg kunne ikke si nei, så da skal eg påfremvisning Lørdag kl: 11:00
Når det gjelder Audien, så var eg på butikken i formiddag, og plutselig virket ikke noe - vel den startet og eg kom meg heim - når eg satte giret i fri, kom der noen rare raslelyder fra girkassen - så eg tror data anlegget slo seg vrang, her i varmen. For itte ett par timer gikk jeg ut og satte på teningen, og vips så virket alt igjen ?????
For de 702 som "følger med," på Facebook utrolig mange her også, takk for det:

 

SØNDAG 5 JUNI 2016 Vi nærmer oss midtsommer !

Hmmmm, var riktig stille og rolig i dag, ja heile natta - lurer på om folk er dratt til fjells - men det er jo søndag, så mange har nok vært ute på festligheter, som gir bivirkninger.....:P Men det er litt idlig ennå kanskje ???
Tempen i mitt området er + 18,6 C - ellers ligger tempen rund 14 til 22 C rundt om i Spania.

ELLERS SÅ ER DER IKKE MANGE INNOM DENNE SIDEN - SÅ DET BLIR SOM SIST, INGEN LESER - SÅ DA ER DER INGEN VITS I Å SKRIVE NOE BLOGG. Det er nok ikke interesant nok innhold - men GOD SØNDAG til deg som var innom,

LØRDAG 4 JUNI 2016 INGEN KOMMENTAR !

FREDAG'ens INNLEGG 3 juni 2016

FREDAG 3 jUNI 2016 kL: 08:30

GOD MORGEN GOD MORGEN DET ER FREDAG og helg igjen !

MÅ I ALLE HAVE EN FANTASTISK FABELARTIG FREDELIG - GOD FREDAG MORGEN KL: er 08:00 og det er helg.

Vel det skal ikke være enkelt, hadde eg vist det eg veit nå, ville eg ha disponert lommeboka på en annen måte. Nye Briller har jeg lengtet etter lenge, + dette forbruket av Benzin til Kraft anlegget.

At det skulle bli så vanskelig å få strøm, hadde eg ikke forestilt meg, har ventet i 5 mnd. på et svar, 

Nå driver jeg å rydder opp, pakker ned og inn i Audien, andre ting er klar til omlasting, så eg håper å være på veien neste uke en gang om alt går etter planen.

Å låne penger av folk, er GANSKE UMULIG, det er jo bare pensjoniste og uføre, så det er klart det, de har da ikke mer å rytte med en hva jeg har. Så alt det der er forståelig. 

Men jeg er 3000 km. fra NORGE og det er langt du - det er vel ca: 500 km fra Stavanger - Oslo - så det blir 6 ganger T/R med bil - &/( timers kjøring tilsammen Ca: 48 timer å kjøre.

Men det blir en liten stopp  i Bremmen, skal levere en koffert der. 

Ellers så ønsker jeg alle mine lesere en Fredfull God helg.

Så er vi i Midtsommer måneden og det er blitt Torsdag og snart helg ! 2 jUNI 2016

Der forsvant noen dager uten kommentar, men det har sine årsaker, planlegger hjemturen, bestilt Flyttebil fra Norge - så det blir ikke så mye skriverier

GOD MORGEN GOD MORGEN i hytter og hus - Guten Morgen, meine Liebe. - Buenos días, querida.

SUPER MANDAG MORGEN BLUES, med et krus ! 30 mai 2016

D' e* SUPERMANDAG for Kommunene også denne mandagen sies det på TV2 Det er også site MANDAG I MAIU - 2016 !

DET TAR 32 TIMER Å LESE BRUKER veiledning og regler  for App'er, så er det få som forstår dem!

Men det eg er mest opptatt av om eg skal trives på et sted - så må det være mulighet for " strøm og vann" - Det er det største problem her på denne grunnen - Når ikke naboene vil gi deg strøm fra en utekontakt - så er det umulig å stå her, ved å bruke aggregat - det koster mer en det smaker må drifte sitt eget KRAFTVERK.  Ja og det fins jo elver og Bekker her i Spania også - men i dette området er alle "Tørket inn " Var oppe ved Sella, der vann demningen er, det var ikke en dråpe som kom ut der fra???

Ellers som min søster spurte om hva som er det største problem her i Spania ? Det er først og fremst Språket, snakker bare Spansk & Fransk - kanskje 1 av 1000 snakker et annet språk enn de nevte. og ellers liten vilje til å hjelpe nyankomne , fremende mennesker som plutselig dukker opp ! Men at de er så likeglad med andre er en merkelig holdning. 

Men her i Spania murer de seg inne, 12 m gjerder l høyden også vinduene er der GITTER, så det ser ut som fengsler.

Ellers så er det nok bare at det er varmere i Spania med at folk dra til syden, som kommer nedover, har et opplegg med seg i kofferten - det har ikke ikke jeg !

Ellers så kan du IKKE stå mer enn 3 døgn på et offentlig sted, det er Policia veldig nøye med om de merker du står for lenge. Så det gjelder å finne en privat plass, eller en Camping, men Camping plassene har ikke plass til en 12,5 m buss, så i seg selv er jo det også et problem her i Spania - Det fins nok muligheter - men å finne dem - ja det er en annen sak! Ikke alle er åpne nå, de er kun åpne fra September til April - da er det mange nordboere som kommer nedover. 

DONASJON.

Men nå vil jeg opprette en INNSAMLIG for at Dere kan Donere en 50 lapp eller 2 til Bussens Diesel tank & Olje - Bussen er kjørt 950 000 km. og den trenger nå SERVICE - om jeg skal komme i retur Nordover om 1 mnd.   ( TIL KONTO:  3361 11 87160 ) Ellers så tror eg ikke noe på, at noen vil donere, så dette er siste forsøk, på å komme seg Nordover igjen etter 5 mnd. i Spania !

SØNDAG 29 MAI 2016

publisert 29 mai 2016

Søndag er siden 1973 i Norge regnet som ukas siste dag,

Søndag er siden 1973 i Norge regnet som ukas siste dag, mens den i andre land regnes som ukas første (etter blant annet kristen, jødisk og egyptisk tradisjon). Navnet søndag kommer av norrønt sunnudagr (solens dag).

Ifølge kristen tradisjon og lov om helligdager og helligdagsfred er alle søndager helligdag i Norge, og en dag for hvile. Den representerer Kristi oppstandelse på den tredje dagen (første påskedag) og er derfor den viktigste fest- og gudstjenestedagen i de fleste kristne kirker. Søndagen som en helligdag eller festdag har rot tilbake til sol-tilbedelse som var vanlig i både Babylonsk, Egyptisk og senere Romersk kultur. Søndag som en kristen høytid ble innført av den romersk katolske kirke i år A.D 336.

En måned som har søndag som sin første dag, vil få en fredag den 13.

ARE NO ADVENTURER MORE.

publisert 29 mai 2016

ARE NO ADVENTURER MORE

ARE NO ADVENTURER MORE.
Free and frank to explore places we visit, write about our experiences etc.
The trips will also be filmed, Novell Film is interested in knowing more, otherwise it becomes the "Self-publishing."
VIEW READY - EXPLORE EUROPE - adventure travel - CHALLENGES AND EVENTS IS WAITING - but none have shown their interest! It's a bit strange that none of the over 4,000 friends I have, have become interested - otherwise it is more a 4000 will see this post on FACEBOOK.

Er du reiselysten, kontakt meg på Epost: wgab@hotmail.com
----------------------------------------------------------------------------
FINNES INGEN EVENTYRERE LENGER ???
Fri og frank til å utforske steder vi besøker, skrive om våre opplevelser osv.
Reisene vil også bli filmet, Novellefilm er interessert i å vite mer, ellers så blir det på "Eget forlag." 
UTSIKTEN KLAR - UTFORSKE EUROPA - EVENTYR REISENE - UTFORDRINGENE OG BEGIVENHETENE STÅR I KØ - men ingen har vist sin interesse ! Det er jo litt merkelig at ingen av de over 4000 venner jeg har, har fattet interesse - ellers så er det mer en 4000 som ser dette innlegget på FACEBOOK.

LØRDAG 28 MAI 2016

FREDAGS INNLEGG 27 MAI 2016

Publisert 27 mai 2016 BOKFYLT HJEM: Arnulf Øverland nyter en sigarett hjemme i sin æresbolig Grotten i 1956. Foto: Aage Storløkken, Aktuell/Scanpix

Våre hjerter banker for Øverland «Du må ikke sove» lever, 70 år etter at det ble skrevet.

Helt i toppen i kåringen ligger «Du må ikke sove» av Arnulf Øverland som den ubestridte ener.

Disse diktene setter vi høyest:
1. «Du må ikke sove» Arnulf Øverland
2. «Ord over grind» Halldis Moren Vesaas
3. «Det er den draumen» Olav H. Hauge
3. «Til ungdommen» Nordahl Grieg
5. «Du skal være tro» André Bjerke
6. «Amor fati» André Bjerke
7. «Jeg holder ditt hode» Stein Mehren
8. «En hustavle» Arnulf Øverland
8. «Myrsnipedikt» Eivor Bergum
10. «Hentet» Johann Grip
10. «Jeg hadde tenkt - » Rudolf Nilsen
10. «Likfunn» Jakob Sande
10. «Mauren» Inger Hagerup
(Fordi flere dikt har fått like mange stemmer, inneholder ti-på-topplista 13 dikt.)


- Skremmende
De mange som har stemt på Øverland, har også forskjellige grunner til det:

- Jeg blei presentert for dette diktet en gang på ungdomsskolen. Læreren spilte av et opptak der Øverland leste selv, og det etterlot et varig inntrykk, forteller Hilde Brekke i sin begrunnelse for hvorfor han har dette som sitt favorittdikt.

- Diktet tar opp et tema som det er utrolig viktig at ikke blir glemt! 

Det mener Linda Ljøkelsøy. Hun fortsetter:

- At mange mennesker faktisk er overbevist om at ugjerningene som ble begått under 2. verdenskrig aldri skjedde, er sinnsykt skremmende.

Kristoffer Olav Martinsen peker på Øverlands stil, den bundne formen, som forfatteren sverget til:

- Diktet har noen fantastiske rim, et meget fint klassisk dikt, skriver Kristoffer Olav i sin begrunnelse.

Advarte mot nazismen
Arnulf Øverland offentliggjorde sitt dikt i Samtiden i 1935.

- Han var en av de som tidligst advarte mot nazismen i Norge, og han brukte hele sitt lyriske uttrykk for å kjempe mot den, forteller forfatteren Hans Herbjørnsrud om Øverland.

Da krigen kom til Norge i 1940, trosset Øverland forbudet og fortsatte å spre sine motstandsdikt. 

Derfor ble han også deportert til Tyskland. Men også i konsentrasjonsleiren Sachsenhausen skrev han dikt og leste dem opp. 

- Fremdeles farlig 
Vel tilbake i Norge, engasjerte Øverland seg i språkdebatten. Som svoren riksmålsmann kom han med med krasse angrep på samnorskbevegelsen. Forfattere som skrev moderne dikt, fikk også smake Øverlands skarpe tunge og penn. Selv holdt han seg til sin stramme, bundne form.

Også kristenfolket ertet Øverland på seg. For et foredrag han holdt i 1933, ble han anmeldt for blasfemi. Etter frifinnelsen holdt han stadig foredrag om «Kristendommen, den tiende landeplage,» men sløyfet de formuleringene som virket spesielt støtende. 

- Så lenge Arnulf Øverland skriver, er norsk åndsliv fremdeles farlig, fremdeles vesentlig, sa Sigurd Hoel, en av forfatterens nære venner, da Øverland ble 70 år i 1959.

Øverland døde ni år senere. Da etterlot han seg over 40 utgivelser.

Og, altså, diktet vi setter aller høyest.

Les diktet i sin helhet!

Kilde Dagbladet

Les diktet vi setter høyest

Publisert 27 mai 2016

Les diktet vi setter høyest !

Les diktet vi setter høyest - INNHOLDET STEMMER OVERENS MED DAGENS SITUASJON I STORSAMFUNNET !

MARIA BØRJA
mbo@dagbladet.no

Du må ikke sove 

 
Jeg våknet en natt av en underlig drøm, 
det var som en stemme talte til mig, 
fjern som en underjordisk strøm - 
og jeg reiste mig op: Hvad er det du vil mig? 

-Du må ikke sove! Du må ikke sove! 
Du må ikke tro, at du bare har drømt! 
Igår blev jeg dømt. 
Inatt har de reist skafottet i gården. 
De henter mig klokken fem imorgen! 

Hele kjelleren her er full, 
og alle kaserner har kjeller ved kjeller. 
Vi ligger og venter i stenkolde celler, 
vi ligger og råtner i mørke hull! 

Vi vet ikke selv, hvad vi ligger og venter, 
og hvem der kan bli den neste, de henter. 
Vi stønner, vi skriker - men kan dere høre? 
Kan dere absolutt ingenting gjøre? 

Ingen får se oss. 
Ingen får vite, hvad der skal skje oss. 
Ennu mer: 
Ingen kan tro, hvad her daglig skjer! 

Du mener det kan ikke være sant, 
så onde kan ikke mennesker være. 
Der fins da vel skikkelig folk iblandt? 
Bror, du har ennu meget å lære! 

Man sa: Du skal gi ditt liv, om det kreves. 
Og nu har vi gitt det - forgjeves, forgjeves! 
Verden har glemt oss! Vi er bedratt! 
Du må ikke sove mer i natt! 

Du må ikke gå til ditt kjøpmannskap 
og tenke på hvad der gir vinning og tap! 
Du må ikke skylde på aker og fe 
og at du har mer enn nok med det! 

Du må ikke sitte trygt i ditt hjem 
og si: Det er sørgelig, stakkars dem! 
Du må ikke tåle så inderlig vel 
den urett som ikke rammer dig selv! 
Jeg roper med siste pust av min stemme: 
Du har ikke lov til å gå der og glemme! 

Tilgi dem ikke; de vet hva de gjør! 
De puster på hatets og ondskapens glør! 
De liker å drepe, de frydes ved jammer, 
de ønsker å drukne oss alle i blod! 
Tror du det ikke? Du vet det jo! 

Du vet jo at skolebarn er soldater, 
som stimer med sang over torv og gater, 
og oppglødd av mødrenes fromme svig, 
vil verge sitt land og vil gå i krig! 

Du kjenner det nedrige folkebedrag 
med heltemot og med tro og ære - 
du vet at en helt, det vil barnet være, 
du vet, han vil vifte med sabel og flag! 

Og så skal han ut i en skur av stål 
og henge igjen i en piggtrådsvase 
og råtne for Hitlers ariske rase! 
Du vet, det er menneskets mening og mål! 

Jeg skjønte det ikke. Nu er det for sent. 
Min dom er rettferdig. Min straff er fortjent. 
Jeg trodde på fremgang, jeg trodde på fred, 
på arbeid, på samhold, på kjærlighet! 

Men den som ikke vil dø i en flokk 
får prøve alene, på bøddelens blokk! 

Jeg roper i mørket - å, kunde du høre! 
Der er en eneste ting å gjøre: 
Verg dig, mens du har frie hender! 
Frels dine barn! Europa brenner! 

* Jeg skaket av frost. Jeg fikk på mig klær. 
Ute var glitrende stjernevær. 

Bare en ulmende stripe i øst 
varslet det samme som drømmens røst: 

Dagen bakenom jordens rand 
steg med et skjær av blod og brand, 
steg med en angst så åndeløs, 
at det var som om selve stjernene frøs! 

Jeg tenkte: Nu er det noget som hender. 
- Vår tid er forbi - Europa brenner! 

Arnulf Øverland

  • Diktet ble først trykket i Samtiden i 1935.
  • Utgitt i diktsamlingen «Den røde front» i 1937 på Tiden forlag. 

Spiller denne ganske ofte og sammenligning fra den gang til nå 2016, han var forutsatt sin tid - det er slik det er like nå på GLOBUSEN !

Torsdag 26 mai og snart helg !

Det er ikke noe å skrive hjem om - akkurat i dag har eg lyst på å reise en plass, men ikke aleina, så det blir ikke noe av - ingen som vil bli med - ellers så føler eg litt hjemlengsel - ingen Norske kommer på besøk, mest folk eg er blitt kjent med via Facebook / Internet - men nå har eg rydda vekk tilbygget - så det er snart klart til å få frem bussen - skal lage noen huller i "Laste / Liften - slik at eg kan ha " Audi'en " hengende bak - så får vi bare se hvor turen går - Syd, Vest, Nord, eller østover...... har en del tilbud fra folk i andre land, men over til Afrika, vil jeg ikke. 

Ellers så kommer IKKE NOEN AV DE SOM har sagt de vil komme på besøk - men det blir snart for seint, når eg har reist fra VILLAJOYOSA.

Publisert 25.05.16

SUSPENDERTE SIDER !

Ja så reduserer jeg mine web'sider og samler det meste her på VESTKYSTAVISEN - det er ellers SLETTET en del sider som handlet om Danmark - men den tid er forbi å reklamere for Danskene - nå er det SPANIA for alle penga - varmt og GODT året rundt omtrent !

Så får jeg se hva jeg får til av Blogging fremover.

0 kommentar(er)

HAR DU EN KOMMENTAR TIL INNLEGGENE - KLIKK HER FOR Å SKRIVE !