RADIO TEATERET PÅ NETT

Dickie Dick Dickens

Dickie Dick Dickens er en krim-hørespillserie som gikk på NRK-radio i begynnelsen av 1960-årene og ble svært populær. Serien er også tilgjengelig på cd, og er tatt til teateret av Riksteatret i 2011. Hørespillene ble skrevet av ekteparetRolf og Alexandra Becker i Tyskland og var en parodi på amerikanske krim-klisjéer. De første episodene ble også sendt i andre europeiske land, men ingen steder slo de så godt an som i Norge.

Kommer på denne siden 1 februar - 2014 1 episode.,

Dickie Dick Dickens

Watch live streaming video from radioskagerak at livestream.com
Watch live streaming video from radioskagerak at livestream.com

Dickie Dick Dickens er en krim-hørespillserie som gikk på NRK-radio i begynnelsen av 1960-årene og ble svært populær. Serien er også tilgjengelig på cd, og er tatt til teateret av Riksteatret i 2011. Hørespillene ble skrevet av ekteparet Rolf og Alexandra Becker i Tyskland og var en parodi på amerikanske krim-klisjéer. De første episodene ble også sendt i andre europeiske land, men ingen steder slo de så godt an som i Norge.

Det sies at da seriene ble kringkastet for første gang, i 1962 og 1965, var det tomt i gatene. Dickie Dick Dickens ble da også i 2001 kåret til "Tidenes hørespill" av Nitimens lyttere.

I 1972 skrev Skoe selv en fortsettelse under tittelen "Dickie Dick Dickens i Norge", hvor Dickens og hans venner tar en sving innom Oslo. Denne ble til et hørespill der vi påtreffer figurer fra andre fiktive krimunivers; blant annet Egon Olsen fra Olsenbanden og Maggie Richardson, datter av Paul Cox' følgesvenn, drosjesjåføren Richardson.

Serien har flere ganger gått i reprise på NRK radio, senest sommeren 2013.

17. mars – 17. juni 2011 ble Dickie Dick Dickens spilt som figurteater ved Oslo Nye Centralteatret. Deretter ble det turné med Riksteatret:

0 kommentar(er)

Dickie Dick Dickens Gjestebok.