Dagens dato Klokka er nå Ja tiden går rask nå ! Det er BARE

Publisert: 7. november 2013 20:48 Gjengitt i AA 8 Nov. 2013

Derfor reddet han Pizza 28....

Bjørn Erik Bjørnsen minnes fortsatt sitt livs første pizzastykke hos Pizza 28 på Storhaug på 1970-tallet. I dag punget millionæren ut 350.000 kroner for at den samme smaken skulle bestå.

Det var egentlig ren og skjær nostalgi som var motivasjonen. Bjørnsen lå halvsyk hjemme da datteren sendte ham en link med Aftenbladet-artikkelen som fortalte at Pizza 28 i realiteten var konkurs. "Sett opp et møte med dem på mitt kontor", svarte Bjørnsen.

- Jeg husker jo den kjempegode pizzaen fra restauranten i Breibakken og tenkte at det var for gale om de skulle gå konkurs på grunn av 350.000 kroner. Det var en egentlig en impulshandling, sier Bjørnsen.

Historisk pizza Les mer her hva Aftenbladet har skrevet.

Siste flere Investorer på vei - Pizza 28 kan bli reddet av lottomillionær

Flere investorer har sagt de vil punge ut for å redde Pizza 28 fra konkurs. Blant dem er en lottomillionær fra Sandnes.

Nytt mareritt for Joshua French: Må i NYE AVHØR om Tjostolvs død Kripos konkluderte med at Tjostolv Moland ikke ble utsatt for noe kriminelt. Nå hevder kongolesisk politi at de har nye opplysninger i saken.

Kongolesisk politi vil gjennomføre nye avhør av Joshua French. Det selv om både kongolesisk og norsk politi 27. august i år holdt en pressekonferanse der de konkluderte med at French ikke kan mistenkes etter Tjostolv Molands død. - Det var den foreløpige rapporten som gjorde at vi trakk en foreløpig konklusjon. Nå har den endelige rapporten kommet og der er det opplysninger som gjør at vi på nytt må snakke med French, sier generalmajor Tim Mukuntu ved den militære påtalemakten i Kinshasa. Han opplyser at det er funnet stoffer i blodet til Moland som gjør at de er usikre på den foreløpige konkusjonen. 

 

EUROPA: Slik kan Europa se ut hvis havet stiger med 65 meter. De lyseblå linjene er dagens kystlinje.

I framtida kan havnivået stige med over 65 meter

Sjekk ut hvilke byer og land som vil forsvinne.

National Geographichar laget en rekke interaktive kart som viser hvordan verden vil se ut hvis all isen på jorda smelter.  Land som Danmark, Belgia, Nederland vil forsvinne helt under vann, mens store deler av Storbritannia, Kina og Bangladesh vil også forsvinne. Ifølge National Geographic vil havnivået stige med omtrent 65 meter hvis all isen på jorda smelter, og forandre verdens kontinenter drastisk.  I løpet av det siste århundret står det i rapporten til Miljøbeskyttelsesbyrået EPA at jordas temperatur har økt med en halv grad celsius, noe som har ført til at havnivået har økt med rundt 18 centimeter. 

Budsjett-Jensen kjefter på Stoltenberg-regjeringen

Budsjett-Jensen kjefter på Stoltenberg-regjeringen....

Det var en spent og smånervøs Siv Jensen som rett før 6.30 fredag morgen møtte pressen utenfor hjemmet sitt på Nordstrand før hun satte kursen mot Oslo sentrum. Hun holder naturligvis kortene tett til brystet, hva gjelder innholdet i tilleggsproposisjonen – den blåblå regjeringens forslag til endringer og omdisponeringer i den rødgrønne regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år.

– Det får dere vite klokka 10, sa hun til NTB på spørsmål om hvordan forbrukerne vil merke at landets regjeringen har fått ny farge.

Fremskrittsparti-lederen har vært åpen på at hun har latt seg overraske av det store ansvaret hun bærer som finansminister, og at dette ansvaret har medført noen våkenetter under budsjettarbeidet. 

1,8 milliarder ekstra til vei

Regjeringen vil øke overføringen til vei med 1,8 milliarder kroner for neste år sammenlignet med budsjettet de rød-grønne la frem i oktober.

NTB Publisert: Oppdatert: 

Beskjedene har vært nesten utelukkende positive, sier jegeren som skjøt ulven i Vegårshei. Sent i natt kom et unntak fra regelen.

Beskjedene har vært nesten utelukkende positive, sier jegeren som skjøt ulven i Vegårshei. Sent i natt kom et unntak fra regelen.

Meldingen kom da en hektisk dag var tilbakelagt for Asbjørn Oland. Kort før klokken 10, under elgjakta, var ulven der.
Ifølge jegeren glefset den etter elghunden hans. Oland skjøt og drepte rovdyret. Dét hadde han lisens til.
– Hele den norske jegerstanden har støttet meg for det jeg gjorde. På nettet, har jeg forstått, har det vært mye positivt – og negativt – om hverandre. SE VIDEO: Ulv skutt i Vegårshei
Ny Grov melding i natt.
– Hva tenker du om tekstmeldingen i natt?
– Det er i utgangspunktet en grov melding. Jeg har telefonnummeret til vedkommende, og vil ta opp med jaktlaget hva jeg gjør herfra. De er jo berørt, de også.
– Angrer du på at du sto frem?
– Det måtte jeg. Å hemmeligholde at det var meg, ville bare vært tull. Jeg har gjort det de har gjort – og jeg var redd for bikkja mi. Skiver agderposten.no
- Det er sånt du drømmer om - i utgangspunktet, sier Asbjørn Oland, elgjegeren som skjøt ulven på Vegårshei, til Agderposten. 
Dette Er utvalgets hovevdanbefalinger for Morgen dagens Politi.

Publisert 8 nov 2013 kl: 09:00 - Nytt Forslaget - Politiet trenger sterk ledelse.

Dette Er utvalgets hovevdanbefalinger for Morgen dagens Politi.

Seks politidistrikter, mer patruljering og fokus på kjerneoppgaver. Slik kan fremtidens politi se ut om anbefalingene i Politi- analysen blir en realitet. 
Her er kjernen i analysen

??? Ett Politi - Mer Patruljering - Sterkere Ledelse - Økt fokus På Kjerneoppgaver ??? Til nå har de nærmest lekt Politi. av GR@red

Om et sterkere Politi

FREDAG

FREDAGS NYTT

Fredagens nyheter får du når noe intressangt dukker opp.

Flere utforkjøringer i natt

En betongbil og en personbil kjørte i natt ut i samme elv.

AGDER: De siste dagene har det vært mange glatte strekninger i Agder-fylkene. Også i natt er det meldt fra om flere utforkjøringer.

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Vidar Otto Neset, oppfordrer folk om å kjøre forsiktig.

- Jeg vil tro nedbøren i natt kan ha hatt medvirkende årsak til utforkjøringene, spesielt litt oppe i høyden. Vi ber folk om å være varsomme, sier han fredags morgen.

Betongbil kjørte av veien

 Klokken 01.12 kjørte en ATV av veien på Topdalsveien i Kristiansand.

Et par timer senere kjørte en betongbil utfor veien i Vennesla. Dette skjedde klokka 04.26 ved krysset fra Samkom mot Iveland. Sjåføren meldte selv om uhellet, og ringte siden opp igjen for å fortelle at en personbil kjørte av veien på nesten samme sted.

- Det skjedde rett ved avkjørselen til Iveland. Politiet var på stedet, men bilberging har nå overtatt, forteller operasjonslederen.

Ingen av utforkjøringene medførte personskader.

- Vi har tatt opp personbilen nå, men det blir veldig vanskelig å få opp betongbilen. Den ligger nede i en elv inntil et fjell, forteller Rune Dyrestad i Viking Kristiansand.

De venter nå til den verste morgentrafikken har passert med å foreta seg noe mer.

- Vi trenger sannsynligvis kran så veien blir nok sperret. Jeg vil tro det blir omkjøring over riksvei 9, sier han.

Klokken 07.37 forbereder han seg på befaring.

Fryst til is

Statens vegvesen har ikke fått melding om omkjøring på stedet ennå.

- Men vi har fått beskjed om glatte veier både i Aust- og Vest-Agder. Det gjelder spesielt de mindre trafikkerte veiene. Regnet i morgentimene har lagt seg på bakken og fryst til en ishinne flere steder, opplyser Svein Roger Dalen på Veitrafikksentralen.

Alt av entreprenører skal være ute for å gjøre tiltak som kan forhindre ulykker.

Glatt flere steder

Ifølge Meterologisk Institutt var det mye nedbør flere steder i Agder i natt. Se deres værradar her.

Statens Vegvesen melder stort sett om bare og våte veier, med unntak av enkelte steder der det er fare for glatte partier:

* Rv 9 Kristiansand - Hægeland

* Rv 9 Hægeland - Ose

* Rv 9 Hovden - Haukeli

* Rv 41 Birkeland - Dølemo

* Rv 41 Dølemo - Øy

* Fv 42 Vegusdal - Bjørndalsvatn

* Fv 42 Frolands verk - Vegusdal

* Fv 42 Kvinlog - Bjørnestad

* Fv 42 Skeie  - Kvinlog

Og Spørsmålet i morgen er ?

Siste nytt gjennom dagen.

Siste SmåNytt gjennom dagen.

OPPDATER KL: 18:00

AA QUIZ 

Hva skjedde for 100 år siden 

MORGEN DAGENS SPØRSMÅL TIL DERE LESERE

 Hva skjedde i det Herrens år 1913 ?

Det skjedde mye det året - men 1 spesiel hendelse?

Tips: Når man går inn i et nytt år, er det ikke uvanlig å se seg litt tilbake. XStatsminister Jens Stoltenberg så seg hundre år tilbake i sin nyttårstale, hva var det han snakket om ?

Ellers kan vi nevne at samme året skjedde dette:

Men det er flere hendelser i 1913 som Kari og Ola Nordmann har nytt godt av siden. - Noen gleder seg nok over at Trondheim pensjonkasse ble stiftet 1. januar dette året. Glidelåsen jubilerer også i år. «Låsesystemet» ble egentlig patentert i 1851, men ble utviklet flere ganger før en forbedret versjon ble patentert i 1913 av Gideon Sundbäck. Glidelåsen ble vanlig å bruke fra 1930-tallet.

Anna og Johan er populære navn i 2013. Det var de også for hundre år siden. - De mest populære navnene på nyfødte var da Anna, Solveig, Astrid og Gudrun for jenter og Arne, Olav, Einar og Johan for gutter. - I sportens verden var 1913 et bra år for Vålerenga, da idrettsklubben ble stiftet. Navnet var først Spring, men ble endret året etter. - Og det var Odd som ble norgesmester i fotball dette året, etter å ha slått Mercantile 2-1 i finalen.

Andre fakta fra 1913: Det er uklart når BH-en første gang ble tatt i bruk, men 3. november tok Mary Phelps Jacob patent på brystholderen. Det skal ha hatt seg slik at Phelps Jacobs ikke var helt fornøyd med korsettet sitt som syntes så godt under en aftenkjole hun ville bruke. Men hun visste råd. Hun satte sammen noen rosa sløyfebånd og to lommetørkler av silke og fikk et plagg som løftet og støttet brystene uten å synes gjennom kjolen. Og slik skal BH-en blitt til. - 12. mars ble Canberra hovedstad i Australia. - 21. desember ble verdens første kryssord trykt i New York World. - Kilder: Wikipedia.org og ssb.no

Norges befolkning var på  2 435 178 i 1913

 • Et kilo geitost koster 1,56 kroner, og en kilo potetmel koster 0,47 kroner.
Se hva danskene synes om At bære guldkors er forbudt for tv-værter i NRK.

Se hva danskene synes om At bære guldkors er forbudt for tv-værter i NRK.

Først protesterede seere, så tog hun korset af - og det har sat gang i ny debat. 

Et lille guldkors hængende i en halskæde båret af den populære norske tv-vært Siv Kirstin Sællmann har sat sindene i kog i Norge.

Da hun havde båret korset i to-tre nyhedsudsendelser, modtog NRK et antal seerklager.

Og dette fik prompte NRKs ledelse til at kræve, at den populære tv-vært undlod at bære korset.

Se hva danskene synes om At bære guldkors er forbudt for tv-værter i NRK.

Glem koden: Tatovering låser din smartphone op

Glem koden: Tatovering låser din smartphone op

I fremtiden får du ikke brug for hukommelsen - læs hvordan. USA: Har du undladt at komme kode på din mobiltelefon, fordi det er endnu en talkombination, du vil have svært ved at huske. Så er der hjælp på vej.

Forrige år købte Google mobilproducenten Motorola, og siden har der været fuld fart på udviklingen af teknologier, som i fremtiden kan gøre os uafhængige af koder, skriver Ing.dk.

Tatovering med antenne.......?

Glem koden: Tatovering låser din smartphone op

Demente opplever et smertehelvete uten ord

Demente opplever et smertehelvete uten ord

For ikke lenge siden kom jeg på en sykehjemsavdeling, og hørte en pasient som ropte høyt fra rommet. Jeg spurte sykepleieren hva som feilte mannen. - Han later som han har vondt. Han er dement, og roper hele tiden.

- Han er også aggressiv og lite samarbeidsvillig. Mannen har allerede fått beroligende medikament, men det hjelper ikke, svarer hun.

Mange demente lider i dyp smerte, men klarer ikke fortelle hva som plager dem. I gjennomsnitt lever demente mellom 11 og 12 år med sin diagnose, og trenger omsorg og medisinsk behandling. For mange kan tilværelsen bli som en lidelse uten ende.

Når vi går inn til den fortvilte pasienten, sitter han i rullestol. Inspeksjonen avslører et lite rødt og infisert sår på rumpen.

Han var akkurat en av dem. Han klarte ikke sette ord på sin smerte.

Demente opplever et smertehelvete uten ord

Rolig i Rogaland - Mye i Agder Politi ops

Rolig i Rogaland - Mye i Agder Politi ops

 1. Rolig ettermiddag i Rogaland pd.

 2. Melding om en utforkjøring ved krysset Undheimsvegen/Fuglestadvegen på Jæren. Politi er på stedet. Fører

  Agder politi OPS ‏@AgderOPS6 m

  1737: 4stk, hvite Chevrolet kviger som ble meldt saknet fra Kylland i Birkeland den 26 oktober er nå lokalisert. Det gjenstår å "fange" dem.

  1735: Melding om at 2 utlendinger slåss utenfor Kiwi i Grimstad.

  1653: Grovt tyveri fra Ruagerveien på Fevik. Tyven(e) har tatt seg innved å knuse et vindu og bortta datautstyr og klær.

  1625: Politiet rykker ut til "sint" løshund i Lauråslia i Grimstad. Plager folk i området.

Hva skjedde Klokka 11 11/11 1918

Hva Skjedde Klokka 11 11/11 1918

Hva Skjedde Klokka 11 11/11 1918 ? 

 Du er med i Trekningen om en overraskelse i Posten innen 1 des 2013. Send ditt svar på SMS til +45 50135500 SMS'en koster det en vanlig sms koster til DK.

Siste nytt fra OSLO

Åsted for skandaler, maktspill, personlige tragedier og legendariske nachspiel

147 leiligheter i Oslo skal gjøre det enkelt for folkevalgte å gjøre sin plikt på Løvebakken.

KALDT HODE:

 Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen oppfordrer til ikke å trekke for raske konklusjoner av bussdrapet.

Han la igår frem en plan mot radikalisering blant muslimske ungdommer

Utenriks

Yassir Arafat drept av giftNye undersøkelser konkluderer med dette.

SNAKKER UT: Kidnappingsofferet Michelle Knight foreller om livet i «skrekkens hus». Her er deler av det eksklusive intervjuet, som ble vist på det populære amerikanske talkshowet Dr. Phil på tirsdag. Video: Reuters Les mer her:

Dr. Phil says 'no one has changed me like Michelle Knight'

AA Oppdatert Onsdag 6 nov. 2013 Kl: 19:00 med kortnytt. Oppdatert Kl: 21:50

The Story In English

Trippeldrapssiktede fekk asylavslag i juni

Trippeldrapssiktede fekk asylavslag i juni

Fekk asylavslag i juni - men var framleis i Norge fem månader etter

Den 31 år gamle mannen frå Sør-Sudan som er sikta for å ha knivdrepe tre personar på Valdresekspressen måndag, fekk avslag på asylsøknaden sin i juni. Nesten fem månader etter var han framleis i Norge.

– Dette er ein person som har søkt om asyl, og som kom til Norge i april. Han fekk avslag på søknaden i juni, og skulle returnerast til Spania etter den såkalla Dublin-forordninga, seier kommunikasjonsdirektør i UDI, Ingeborg Grimsmo.

Ifølgje Dublin-forordninga skal personar som alt har søkt asyl i eit europeisk land, tilbake til det første landet dei søkte asyl i.

Skulle sendast til Spania

Men trass i at mannen fekk avslag i juni, for nesten fem månader sidan, var den 31 år gamle mannen frå Sør-Sudan framleis i Sogne-regionen inntil i går, då ei busskapring enda i ei tragedie med tre personar knivdrepne.

Grimsmo kjenner ikkje til når mannen skulle bli sendt ut av landet.

– Det er politiet som veit meir om når personen skulle transporterast ut av landet, så det kan eg ikkje svare på, seier Grimsmo.

– Er det normalt at det går så lang tid frå eit avslag til ein person vert send ut?

– Det må du spørje politiet om. Det har med deira kapasitet å gjere, seier Grimsmo.

 

Hele saken kan du lese her NRK.no

Helse Førde: Vi burde varslet politiet tidligere

Publisert Tirsdag 05.11.13 Kilder VG - NRK - NTB m/fl.

Helse Førde: Vi burde varslet politiet tidligere !

Samarbeidende nettsteder om dette

@Red. Konklusjon.

 KAPRING: HVORDAN DEFFINERE MAN EN KAPRING av ett menneske som er Psykotisk ?

Å kalle det en "Kapring" passer ikke inn - dette kunne skjedd hvor som helst, buss, tog, fly, i en butikk ja hvor som helst - når man er syk og utilregnelig i gjernings øyeblikket - Utvisning for 6 mnd. siden osv. Hva gjør DU - sett deg selv inn i den situasjonen og rekonstruer hans handlemåte - Adferden er blitt en Psykotisk adferd - Helse Førde: Vi burde varslet politiet tidligere ? Men hva hadde det hjulpet til - 80 km fra nærmeste Politi - Mannen har brygget på dette i 6 mnd -  Når ETT MENNESKE BLIR desperado som dette - skjønner vi godt at han er redd for å bli sendt tilbake til sitt hjemland - men i dette tilfelle er litt spesielt, da han skulle sendes til Spania????? Men uansett er dette ingen KAPRING - Når man er i en Psykose syklus og ingen ser at der skjer en adferdsendring - skjer dette - helt uforutsett - er dette eller var nok dette et ROP OM HJELP.  
Det samme skjedde for 10 år siden - men der ble sjåfører drept. Så har det skjedd lignende hendelser:

 • April 2012: En beruset mann som hevdet å være bevæpnet med en håndgranat truet til seg en rutebuss ved Olavsgaard på Skjetten i Akershus. Det var 15 passasjerer om bord. Ingen personer ble skadd, men politiet måtte knuse en siderute og bruke pepperspray for å få kontroll over gjerningsmannen.
 • Mai 2004: En mann kapret en buss på Bussterminalen i Oslo. Bussjåføren var alene i bussen og ble slått ned da han forsøkte å stanse kapreren fra å kjøre av gårde. Sjåføren ble alvorlig skadd og lå to måneder i koma. Gjerningsmannen ble dømt til åtte års forvaring.
 • Februar 2003: En etiopisk mann knivdrepte en bussjåfør på Valdresekspressen. Etiopieren hadde da også drept en asylsøker på et asylmottak på Fagernes. Etiopieren ble dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern.
 • Februar 2000: En bussjåfør ble lettere skadd da han ble knivstukket og truet til å kjøre en ungdomsgjeng fra Lillestrøm til Oslo.
 • November 1994: En heimevernssoldat forsøkte å kapre en buss ved Kvinesdal i Vest-Agder. Mannen truet med et skarpladd AG 3-gevær og forlangte å bli kjørt til Flekkefjord.

 

Når dem forsøker å overta eller Tvinge sjaføren til å kjøre - er det Kapring - men så vit meg bekjent - bussen stoppet pga bråk - hyll og skrik av medpassasjerene og sjaføren så blodbadet - prøvde han å komme til undsetning, men ble selv knivstikket av den Psykotiske mannen.  Kort fortalt.  Så konklusjonen må være på slike Langdistanse busser - må det installeres Nødalarm via GPS.

 

Bussen taper – bilen holder stand

Publisert 03.11.2013 kl 20:38 Oppdatert 04.11.2013

Bussen taper – bilen holder stand

Torsdag diskuterer politikerne i kommunalstyret for byutvikling i Stavanger SINTEFs reisevaneundersøkelse for Stavanger-regionen. I rapporten kommer det fram at andelen som bruker bil i Stor-Stavanger står omtrent på stedet hvil:

«I 1998 ble 62 prosent av alle personreiser i de ti kommunene rundt Stavanger foretatt med bil. Tilsvarende var andelen i 2005 og 2012 63 prosent», heter det i rapporten. Færre siddiser biler, flere går skrive RA i dag.

2013 TIRSDAG

KAPRA BUSS: Dette biletet er teke om lag 100 meter frå åstaden.

Siste Nytt om Kapringen - Politiet: Gjerningsmannen drepte alle på bussen.....

Buss KAPRING i Norge og midt i Villmarken er også veldig uvanlig i Norge.

Ei kvinne og to menn er stadfesta drepne etter at Valdresekspressen er kapra mellom Årdal og Tyin. Gjerningsmannen, ein mann i 50-åra, skal vere arrestert og teke hand om av helsepersonell.

 

Les alt her Pressekonferse

Færøyene til sak mot EU i fiskestrid

Publisert Mandag 4 okt. 2013 Kl: 20:30 - fra NTB og NRK (Tilrettelagt av GR.)

Færøyene til sak mot EU i fiskestrid

Færøyene tar nå saken til Verdens handelsorganisasjon (WTO) for å prøve å bli kvitt sanksjonene.

– EUs handelsboikott av Færøyene er etter vår mening et klart brudd på WTOs grunnleggende bestemmelser. Derfor har Færøyene bestemt å overlate tvisten til WTOs tvistedomstol, sier Kai Leo Holm Johannesen. Han er lagmann, eller regjeringssjef, på Færøyene.

Ettersom Færøyene er en del av Danmark, må tvisten gå via danske myndigheter.

Hevet kvoter selv

Fiskestriden har oppstått etter at Færøyene valgte å heve sine kvoter på sild og makrell, i strid med avtalene som de andre kystlandene i det nordlige Atlanterhavet, deriblant Norge, har blitt enige om.

Det har ført til at EU for en måned siden innførte forbudt for sine medlemsland mot å kjøpe fiskeprodukter fra Færøyene. Også Norge mener Færøyene praktiserer overfiske og har forbudt norske fiskemottak å ta i mot sild fra færøyske fiskebåter.

Fiskeri- og kystminister Elisabeth Aspaker (H) møtte mandag den færøyske fiskeriministeren Jacob Vestergaard for å drøfte blant annet fiskestriden.

– Jeg har vært klar på at alle parter bør holde seg til tidligere avtalt fordeling til en eventuell ny avtale er på plass. Ingen part bør vedta kvoter på ensidig grunnlag som gjør at vi overstiger de rådene forskerne har gitt, sier Aspaker.

Aspaker sier hun er opptatt av å finne løsninger som er til gode for alle parter og som tar vare på kravet om en bærekraftig forvaltning.

– Norge vil arbeide konstruktivt for å bli enige, men vi kommer også til å jobbe for å ivareta våre egne nasjonale, legitime interesser, sier hun.

(NTB)

Du kan også lese mer her

Elisabeth Aspaker sier hun er opptatt av å ta vare på kravet om bærekraftig utvikling.

Færøyene til sak mot EU i fiskestrid - Elisabeth Aspaker sier hun er opptatt av å ta vare på kravet om bærekraftig utvikling.

Hun vasker klærne i sine i havet og oppbevarer maten i et hull i gulvet - I 20 år har nederlandske Myriam Borst (53) bodd i et dårlig isolert naust på en øde øy i Vesterålen. – Flere burde gjøre som Myriam, mener økonomiprofessor.

Myriam Borst har verken vaskemaskin, innlagt vann, kjøleskap eller vannklosett og strømforsyningen er det så som så med. Flere ganger i løpet av vinteren er hun og samboeren Leon strømløse og isolert når det nordnorske uværet herjer. – Vi har alt vi trenger. Vi klarer oss fint på 20 kvadratmeter. Det gir en god følelse å klare seg med lite, sier hun til NRK.no. Lite stress I Norge er det vanlig at boligen spiser opp det meste av lønna vår. Nordmenn er gode på å forbruke og kaste. Slike dilemmaer er Myriam glad for å slippe. – Jeg kjøper bare det jeg virkelig trenger. Vi dyrker poteter og grønnsaker, jeg fisker og plukker bær. Det er godt å slippe det som andre sliter med, som stress og økonomiske bekymringer. Jeg sparer ikke bare penger, men også miljøet. Det gir mening og livskvalitet, mener hun. Les mer her: 

SISTE: Fleire skal vere skadde i busskapring - gjerningsmannen er pågripen

Etter det NRK kjenner til er fleire skadde i kapringa.

Asbjørn Viste ved Hovudredningssentralen seier at helsevesenet har bedd bistand frå Sea King-redningshelikopter.

– Det har vi sagt ja til. Dei er framme om lag klokka 19, seier han.

Politiet i Sogn og Fjordane har bede om bistand frå politiet i Valdres. Det er sendt ei patrulje frå Vang. Beredskapstroppen skal også vere varsla, men sidan gjerningsmannen er pågripen er dei haldne tilbake i Oslo.

Den antatte gjerningsmannen skal sjølv vere skadd, og er no på veg til sjukehus med kuttskader.

Trudde det var trafikkuhell. Les mer her.

SISTE: Buss kapra mellom Årdal og Tyin Politiet stadfestar at ein buss er kapra mellom Årdal og Tyin. Førebels er det svært lite informasjon som har kome ut. Oppdatert i dag, for 2 minutter siden Kl: 18:31


Dokumenterer liv levd på gata

Dokumenterer liv levd på gata

– Befriende å ta bilder av narkomane!

Det er ingen som later som noen ting, folk er bare seg selv, sier Tine Poppe.

For fire år siden jobbet Tine Poppe som motefotograf, men da hun hadde en uke fri, fikk hun lyst til å prøve noe nytt.

Hun tok med seg en hvit bakgrunn slik man benytter i moteshoots og dro ned i Skippergata.

– Det er urettferdig at allerede pene mennesker skal fremstilles enda vakrere. Hva om jeg hadde gjort dette med noen som pleier å bli fremstilt på helt motsatt måte?, tenkte jeg, sier Poppe til NRK.

HØR HELE RADIOPORTRETTET: Ekko mandag 4. november

Les og se mer her

Erstatning til brødreflokk etter omsorgssvikt

Publisert 4 okt 2013 Kilde Publisert på NRK/Sørlandet 28.10.13

Erstatning til brødreflokk etter omsorgssvikt

Mandag ble saken avgjort med et hemmelig forlik i Kristiansand tingrett.

Ordknapp - og fornøyd - – Her har jeg ingen kommentar. Beløpet er og blir konfidensielt. 

Kristiansand kommune har tidligere erkjent uaktsomhet overfor det aktuelle hjemmet, men har vært uenig i erstatningens størrelse.

UNNGIKK RETTSSAK: Advokat Ola Lunde slapp rettssak på vegne av tre brødre i 20- og 30-årene. I dag inngikk han forlik med Kristiansand kommune - fordi barnevernet lot tiden gå og grep inn for seint.

Erstatning til brødreflokk etter omsorgssvikt 

De tre brødrene saksøkte Kristiansand kommune for omsorgssvikt og krevde nærmere 3 millioner kroner. Nå har partnene inngått forlik.

MANDAG's Nytt ! NÅR VILLDYRET VÅKNER og Mat står øverst på Lista for alle i verden. - Vi vet også at der finnes Kannibalisme - men dette er for ut-brett ! KATTE-BALISME !

Nytt på Nytt på ein MANDAG Ny Råskap i Verden oppdaget!

Som nesten ingen vil snakke om?

Syrere må spise kattunger for å overleve

 2013 AA's SØNDAG

HOVED OPPSLAG:

Syrere må spise kattunger for å overleve!

♦ Vi følger saken - Hjelp Syria's barn nå - se hvordan   her.  ♦

 

Oslo rammes av en ransbølge. - Blir dette normalen?

Oslo rammes av en ransbølge. - Blir dette normalen?

Oslo Rammes av en ransbølge.

Er dette bare forsmaken på en ny hverdag?

Ran midt på gata. Ran i parker. Ran en søndags formiddag. Ran av barn. Voldelige ran. Hjemmeran.

Hva om dette ikke er en bølge, men noe vi må venne oss til? Med finanskrise ellers i verden, er det vel innlysende at flere kriminelle trekker til verdens rikeste land? Det var slike tanker vi gjorde oss etter å ha våknet til vårt livs mareritt. To utenlandske menn brøt seg inn kjøkkenvinduet midt på natta og holdt oss fanget i to timer, nakne og bakbundne i senga, mens de tvang til seg bankkort og koder og truet med å drepe oss. Den ene raneren ble pågrepet samme morgen, og vi fikk tilbake tjuvegodset. Trygghetsfølelsen de hadde frarøvet oss, var det verre med. Redselen for en utrygg hverdag blir igjen aktualisert med alle ranene som skjer i Oslo denne høsten.

Blir dette normalen?

Publisert 2 Nov. 2013 Kl: 20:00

Mystisk ildkule herjet nabolag. i Canada!

Mystisk ildkule herjet nabolag. i Canada!

Mystisk ildkule herjet nabolag

En ildkule som farer nedover strømledningene midt i nabolaget i Canada, er et fenomen ingen forsker har en anerkjent forklaring på. Men fredag ble det hele fanget på film. Se det uforklarelige her - Forskerne har aldri sett et slik fenomen før??????

 Publisert: Søndag 03.11.2013, kl. 09:49 abcnyheter.no 

Syrere må spise kattunger for å overleve  ABC Nyheter

Syrere må spise kattunger for å overleve ABC Nyheter

Den uredigerte versjonen viser en mann som dreper en kattunge med kniv, flår den og steker den i panne over et bål. Videoen er angivelig filmet i en liten landsby noen kilometer fra hovedstaden.

Se Video her ADVARER MOT STERKE BILDER.

Syria: Reported fatwa allows the hungry to eat cats and dogs.

Syrere må spise kattunger for å overleve

Begrebet "blå mandag" er efter alt at dømme overtaget fra tyskBlauer Montag, hvor det er en del af håndværkerlavets traditioner. Nogle mener, at begrebet er opstået i forbindelse med farversvendenes arbejde, da disse kunne tage mandagen fri, når de brugte planten vajd til at farve tøjet blåt med – brugtes planten til at farve tøjet om søndagen, så skulle stoffet hænge til tørre hele mandagen, hvorfor farvesvendene kunne holde fri. På tysk anvendes blå mandag derfor som betegnelse for en pjækkedag.

Udtrykket blev senere anvendt om konfirmandernes fridag efter konfirmationen; hvorledes overgangen fra de tyske håndværkstraditioner til konfirmationen foregik er uklart, men måske fordi konfirmanderne var "ude i det blå" på dagen, eller måske en overførsel fra det tyske blau sein, at være blå, der betyder at være fuld.

Begrebet stammer fra katolske egne og blev tidligere kun anvendt om fastelavnsmandag, der var den eneste hverdag om året, hvor håndværkerne havde fri, ellers arbejdede man 6 dage om ugen. På denne dag blev der rigtig festet. Dagen efter blev kirkernes altre og billeder dækket til med et blåviolet klæde, så ikke kun kroppen skulle faste i fastetiden, men også øjnene, de måtte ikke have noget pænt at se på.

Typisk tager konfirmanderne på en tur og har det sjovt sammen......  :)

1 nov

Publisert 1 Nov. 2013 Kl: 17:30

1 november 2013

! @ nov @ !

I dag ble det forandring i det oppsatte program !

Grunnen er Radio Skagerak Plus+ som måte oppgraderes og det har jeg gjort siden Kl 07 - då det ble rene krigstilstanden her i nabo huset vegg i vegg.

Lyn Nedslag.

Så kommer tilbake med nye oppdateringer av Nyheter i aften eller i natt/morgentimene.

Ønsker alle en Flott Helg

Red AA

Radio Skagerak Plus+ finner du nederst på denne siden.

AA info

VELKOMMEN TIL INTERNETT AVISEN

AgderAvisen1.com

- * - Uke 44 - * -

Vi har de Beste Nyhetene til deg! 

*FOLKETS NETT AVIS*

Folkets Røst i inn og utland.

Verden over.

Vi Tester MP3 spiller nederst på siden.

* HUSK Å KLIKK LIKER *
- Om du synes denne * Eminente Folkets Røstens Nettavisen
* AgderAvisen1 * = en NettAvis Du / Dere virkelig "LIKER"
Vi er opptatt av VERDENS FREDEN
* Peace & Love - Not War *
*For Peace of the World .
* HJELP SYRIA's BARN NÅ ! *

I SØKELYSE - In the spotlight now. SYRIA's maktkamp. Går ut over uskyldige nok en gang!


OBS OBS OBS Vi advarer mot Sterke bilder, fra Syria. Foto B - De verste Bildene - du må ha ett STERKT hjerte for å se disse bildene - de kommer til å Klistre seg fast i til alt annet jeg har opplevet på nært hold av TERRORISME mot uskyldige SMÅ BARN Assad sier: KVINNER OG BARN FØRST - PANG PANG !

OBS OBS OBS Vi advarer mot Sterke bilder, fra Syria. Foto B - De verste Bildene - du må ha ett STERKT hjerte for å se disse bildene - de kommer til å Klistre seg fast i til alt annet jeg har opplevet på nært hold av TERRORISME mot uskyldige SMÅ BARN Assad sier: KVINNER OG BARN FØRST - PANG PANG !

PLEASE - Help Syria's children and women - we need food and medicines etc.

Jeg har opplevt mye - men dette setter - alt annet tilsides av Krig og Terrorisme jeg har sett på nært hold i dette området - har vært i Jordan, Maroc, Algeria - men dette slår alt - særlig går dette ut over Kvinner og barn - Assad retter sine mål særskilt mot tett bebygede boligområder sier vår / våre medarbeidere i Syria

AgderAvisen vil med dette starte en innsamling - en KRONERULLING - Mat og Klær - Telt o.l Det er store behov for hjelpetiltak -. og AgderAvisen vil starte innsamlingen til våre medarbeidere i Syria - som vil formidle vår hjelp videre til sivilbefolkningen direkte - INGEN MELLOMLEDD - alt vil gå til SYRIA'S BARN & KVINNER. (Oppdateres for hvordan du/Dere kan hjelpe - hvem hva hvor.)

KRISE'HJELP: KRONERULLING INNSAMLING -1 Krone TIL KONTO:

International IBAN No: DK5273610001506046 - Konto I Norge: 3361.18.03929

Se mer: OBS OBS OBS Vi advarer mot Sterke bilder, fra Syria. Foto B - De verste Bildene - du må ha ett STERKT hjerte for å se disse bildene - de kommer til å Klistre seg fast i til alt annet jeg har opplevet på nært hold av TERRORISME mot uskyldige SMÅ BARN Assad sier: KVINNER OG BARN FØRST - PANG PANG !

Syria brenner

Syria brenner

Hunger the weapon of choice for Syria's Assad regime

Starvation is being used as a military tactic against the besieged area of Moadamiyeh

Moadamiyeh has been cut off from the outside for almost a year.

Activists claim there are thousands of citizens remaining in the area, which has endured electricity cuts, the 21 August chemical weapons attack and now, starvation.

Residents are surviving on a diet of olives and dry leaves and 11 children have died from malnutrition.

Such hardship is not accidental; the Assad regime is using starvation as a military tactic, with one security official calling it the “starvation until submission campaign”.

Activists claim the phrase: “You either kneel for Assad or you die from hunger” is being daubed onto walls next to checkpoints and is gaining traction in the capital.

The age-old tactic entails withholding food and medicine from entering a besieged area, and barring people from leaving.

Only public-sector workers and children are allowed freedom of movement and they are checked so that they do not smuggle in banned goods such as bread or baby milk.

The opposition has also employed the tactic on a smaller scale, and not always successfully. When Liwa al-Tawhid cut off the vital Bustan al-Qasr crossing between East and West Aleppo in the run up to Eid al-Fitr, the local population protested and forced the crossing to be reopened.

Reporting: Tamer Al Tayyar in Syria.

Utenriks:

Syria Befolkning Krigen og elendighet.

The World Food Programme is trying to reach more than 4 million people inside Syria. But there are more than 1 million Syrians trapped in areas where aid deliveries are no longer getting through, according to the United Nations.

The Syrian government has not commented on accusations it is using hunger as a weapon of war. It says that residents have been taken “hostage by terrorists”.

Today, in a rare deal between the two sides, 1,800 civilians were able to leave Moadamiyeh. Some were too weak to walk and had to be carried by Arab Red Crescent volunteers. Activists claim 300 men were immediately taken for interrogation.

“Today there was a new attempt to retake the town,” Qusai Zakarya, an activist still in Moadamiyeh, told The Independent through Skype.

Mr Zakarya hadn’t eaten since 8am that morning. He claims that his diet has consisted of olives and dried leaves for weeks.

Despite the presence of UN Chemical Weapons inspectors in the area, aid workers are still denied access. Other rebel-held towns to the east, south and west of Damascus are under partial siege.

But starvation isn’t only a threat to those in battleground areas. Reports of malnutrition have surfaced in Homs, Hama and Idlib; for the first time there have been incidents of hospitalisation outside of besieged areas.

Western diplomatic sources say some kind of humanitarian access is necessary as a confidence-building measure before it is even feasible to speak of the two sides coming together.

The opposition Syrian National Coalition will decide on whether it will attend peace talks on 9 November.

Today, President Assad was quoted on state TV as saying “the success of any political solution is tied to stopping support for terrorist groups and pressuring their patron states”.

Reporting: Tamer Al Tayyar in Syria.

Oppdateres

This case is updated 24/7 - we'll be back with photos and video.

Syria er nabo og nærligende land (Øyer) til Jordan, Tyrkia, Irak, Libanon, Egypt og Kypros

Så dette er et vanskelig området å få fred i - stadig Uroligheter og Muslimene er ikke de beste til å bli enig med om en fredsprosess.

Utenriks: Om Syria's situasjon her og nå.

Publisert 30.10.13 kL: 21:45 SISTE SMÅNYTT

Siste Små nytt Revyen 30 okt 2013 Aften utgaven efter Kl 21.00 PRESSENYTT

OVERSKUDD FOR FACEBOOK

Facebook fikk et overskudd på 425 millioner dollar i tredje kvartal. Det er en klar forbedring fra samme periode i fjor, og bedre enn analytikerne hadde ventet.

Nyheten om overskuddet førte til at Facebook-aksjen steg på New York-børsen.

Leder i Stortingets kontrollkomité Martin Kolber diskurerte Listshaug-saken med partner i First House Tor Mikkel Wara i kveldens Aktuelt-sending.

 OFFENTLIGGJØRING AV KUNDELISTENE KAN SKADE OSS

PR-byrået First House nekter å gi innsyn i hvilke kunder landbruks- og matminister Sylvi Listhaug jobbet med før hun ble statsråd. First House begrunner dette med at kundelistene er av "konkurransemessig" betydning" og at det kan skade selskapet dersom kundelistene blir gitt ut.

 SIVILOMBUDSMANNEN HAR FÅTT LISTHAUGS KUNDELISTE

Landbruks- og matdepartementet har oversendt Sylvi Listhaugs kundeliste fra kommunikasjonsbyrået First House til Sivilombudsmannen, skriver NTB.

FIRST HOUSE NEKTAR INNSYN

First House vil ikkje gi pressa innsyn i kundelistene til Sylvi Listhaug. Dette går fram av eit brev til Landbruks- og matdepartementet.

Oppdateres

Her er det plantet cannabis rett ved politistasjonen i Larvik.

Frø planting i Offentlige bed "Aksjon" pågår i div. Land for legalisering!

Nyhet fra FACEBOOK VENNER.
Bli med på en stille aksjon, jeg har plantet fugl frø i offentlige bed i mange år, alltid like morsomt å følge med på om de blir funnet og om man får presse oppslag. Årets beste i Norge, var han som plantet rett utenfør Larvik Politistasjon. Om Normal Norway Har 551 liker · 29 snakker om dette · 9 har vært her.   
NORMAL - Norsk organisasjon for reform av marihuanalovgivningen.
(Norwegian organization for reform of the marijuana laws.) 
Oppdrag: Decriminalize possession of cannabis for adults 
Beskrivelse: Åpent møte annenhver torsdag, klokken syv. Dvs. ukenummer med oddetall.    
Generell informasjon
NORMAL ønsker en slutt på straffeforfølgelsen av voksne cannabisbrukere. Vi ser for oss en modell der cannabis reguleres på en tilsvarende måte som alkohol reguleres i dag.
Skattepenger skal ikke gå til å straffe mennesker som i all hovedsak kun skader seg selv. De som utvikler problemer (9% i følge FNs narkotikakontor) skal møtes med hjelp – ikke politi!
Flere og flere land i Europa prøver ut mer skadereduserende tiltak, og det med gode resultater. Norge må også tørre dette. 

  Første gang Publisert 30.10.13 Tilrettelagt av Gabriel Riggo 

Siden til Normal Norway

Her er det plantet cannabis rett ved Larvik politistasjonen

Her er det plantet cannabis rett ved Larvik politistasjonen

Etter at Østlands-Posten ble tipset om den uvanlige og ulovlige veksten, og dermed kontaktet politiet, tok betjenter ved Larvik politistasjon turen over gaten for å ta de grønntaggede plantene i nærmere øyesyn. Skriver VG.no Tipset kom egentlig via Facebook.

Ja det er ikke bare i Norske medier det skrives om lignende AKSJONER også i Tyskland.           "Cannabis Plants Pop up All Over Germany as Form of Protest."

In the small, university town of Gottingen, Germany, a handful of autonomously acting ‘Flower Children’ have decided to rogue-plant cannabis seed in the hundreds of thousands as an act of defiance against the ‘demonization’ of a plant that has been proven to treat multiple ailments. To put it in simper terms, citizens are planting cannabis plants randomly throughout the town to really show officials what the people want.

BEGGE DISSE  2 ARTIKLENE OM CANABIS ER TIPSET AV: 

Gunn Tove Mathisen

 Første gang Publisert 30.10.13 Tilrettelagt av Gabriel Riggo 

Read more her.

Ja da er Atlibox

ENDELIG FÅR VI FIBER også her på Bygdå - Ja' så da' = Atlibox...for hele Ræhr !

Ja nå graves det for den store Gullmedalje her på bygdå"

Ja dette har vi gledet oss til i mange mnd'er her i området - vi viste alle at Hovedlabel mellom Hanstholm og Thisted var der - så hvorfor skulle ikke vi få det da??? 

Men nå slipper vi å spekulere omkring det - vi venter gjerne noen uker - for det graves til den store Gullmedalje og jeg fikk besøk av Altibox Konsulent som ville vite hvor den skulle inn - så det fant vi ut av - blir graving inn hit om noen dager - HURRA HURRA.

Det betyr også at vi Starter opp med Radio & TV Skagerak Plus+                               Da blir det muligens innen 1 mnd. fra i dag allså rundt 1 des. 2013 

Med ALTIBOX kan man få opptill 90/90 Mbit og det er mer enn nok.

 Første gang Publisert 30.10.13 Tilrettelagt av Gabriel Riggo 

Til ALTIBOX dk

- En anerkjennelse av alle på Brønnøysundregistrene

Erik Fossum mottok Sankt Olavs Orden av 1. klasse

- En anerkjennelse av alle på Brønnøysundregistrene.

– Dette er like mye en anerkjennelse av hele Brønnøysundregistrene som av meg, sa Erik Fossum, da han onsdag mottok St. Olavs Orden av 1. klasse.

– Jeg vil takke alle de ca. 600 medarbeiderne ved registrene. Det er en samla innsats fra alle dere gjennom mange år som har resultert i denne anerkjennelsen. Jeg ser på dette som like mye en anerkjennelse av Brønnøysundregistrene som av meg, sa Erik Fossum blant annet, etter å ha mottatt St. Olavs Orden av fylkesmann i Nordland, Hill-Marta Solberg,  under overrekkelsen i Brønnøysund.

– Erik Fossum har nedlagt en lang og omfattende innsats innenfor offentlig forvaltning, og utviklinga av Brønnøysundregistrene står sentralt i dette. Utviklinga av tjenestene her har vært av stor samfunnsmessig betydning. I spissen for dette har Erik Fossum stått, og vært en betydelig aktør i utviklinga av elektronisk forvaltning og dermed også forenkling for både næringsliv og det offentlige, påpekte fylkesmannen.

Hun viste til at Brønnøysundregistrene under Fossums 18 år lange lederskap har hatt en helt enestående utvikling, fra å være en rein registeretat til å bli en betydelig aktør i det nasjonale arbeidet med elektronisk forvaltning.

Kilde: Pressekontakt: Kommunikasjonsdirektør Geir Arne Glad (Brønnøysundregistrene)

 Første gang Publisert 30.10.13 Tilrettelagt av Gabriel Riggo 

DAGLIG NYHETER

NORGE PÅ KRYS OG TVERS - FRA FJERN OG NÆR.

Speil, speil på fjellet der

I dag avdukes de tre enorme solspeilene som skal lyse opp fjellandsbyen Rjukan, året rundt.

UKESLUTT

OPPSUMMERING AV AA'S INNHOLD OG KONKLUSJONER. 

Nå kan du få kjøpe Leiligheter på Costa del Sol med 100 prosent finansiering. Oppdateres ved ukeslutt. Hvem hva hvor ?

EKSTRA WEECEND NEWS EKSTRA

WEEKEND REDAKSJONEN - TAR FOR SEG DET MESTE SOM SKJER FRA FREDAG AFTEN TIL SØNDAG MIDNATT 00:00

Tema: Det er fremdeles mulig å rømme fra julestresset. Publisert 30.10.2013 11:00  Melder Star Tour

Over 1200 lesere på 7 dager - Den lille nettavisen tar av...

Over 1200 lesere på 7 dager - Den lille nettavisen tar av...

 De Autodidakte Redaktørene.

Etter 1 ukes drift - ser vi behovet for en mer nøytral Nettavis - litt reklame må vi ha for drivtskostnader - ellers drives avisen på frivillighet - fordi vi var lei av Hengelåser / Betaling bare for å lese 1 artikkel som man ble intr. i - Avis er avis - Aftenbladet skulle ha nesten 300,- for å lese de få artiklene i mnd - og du som eg, så leser vi ikke avisen hver dag heller på nettet.

Da er NRK et sted man får med seg det meste av nyheter verden over - så vi plukker litt der fra.

Egen produksjon kommer sakte men sikker, inntil vi får bygget opp vår Frivillige Media stab.

Du kan selv bidra med artikler flere steder i Nettavisen - men her er Tips Siden  Vi har også eget Kontakt skjema her 

Publisert Onsdag 30.10.13 fra Redaksjonen.

Hva med demokratiet - RIKETS TILSTAND. !

Demokratiet og RIKETS TILSTAND. !

Hva med demokratiet - RIKETS TILSTAND. !

Har du mye Politisk stoff du vil dele med oss - din mening om dagens kloke hoder, er du hjertelig velkommen hit.  Hva med de løsslupne Tingretts Dommerne o.l. Hva med Dommer forsikringene?

Til AA's Juleside.
En halv milliard til forskningsutstyr

Publisert første gang Onsdag 30.10.13 KL: 07:00

En halv milliard til forskningsutstyr

Forskningsrådet deler i dag ut en halv milliard kroner til 16 nye moderne og nødvendige forskningsinfrastrukturer i form av laboratorier, databaser og utstyr.

En språklab, en bølgetank, to petroleumslaboratorier, moderne utstyr for gensekvensering og et laboratorium for moderne medisinsk teknologi er blant de nye forskningsinfrastrukturene som får finansiering fra Norges forskningsråd fra 2014.

Med denne tildelingen på 505 millioner kroner, har Forskningsrådet finansiert utstyr for til sammen 1,5 milliarder siden Kunnskapsdepartementet øremerket midler til forskningsinfrastruktur i 2009.

- Regjeringen ønsker å trappe opp forskningsinnsatsen og legge vekt på langsiktighet i forskningspolitikken. Samfunnets kunnskapsbehov blir ikke mindre med tiden, og det er derfor viktig å møte den utfordringen på best mulig måte, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Stort udekket utstyrsbehov

Det er fortsatt er stort udekket behov for utstyr i norsk forskning. Til utlysningen i 2012 kom det inn 70 søknader. Til sammen ble det søkt om nesten tre milliarder kroner.

- Moderne forskningsinfrastruktur bidrar til å bygge gode forskningsmiljøer på strategisk viktige områder for Norge, for eksempel helse, energi og klima. Investeringene støtter også opp under noen av våre fremste forskere og styrker deres gjennomslagskraft internasjonalt. Med moderne infrastruktur stiller vi også sterkere i konkurransen om både talenter og penger fra EUs rammeprogram, sier administrerende direktør Arvid Hallén i Norges forskningsråd. 

Stor strategisk betydning for Norge

Laboratorier, utstyrsanlegg og databaser innenfor helse og velferd, bioøkonomi, klima og miljø, energi og miljøvennlig teknologi er prioritert i tildelingen.
Tilgang til moderne laboratorier, utstyr og databaser er en forutsetning for banebrytende forskning og fremtidig verdiskapning og sikrer høy kvalitet i utdanningsinstitusjoner

- Det er en sterk sammenheng mellom kvalitet i forskning og kvalitet i utdanning. Verdens ledende institusjoner for høyere utdanning har også de sterkeste forskningsmiljøene, og de har tette koblinger mellom forskning og utdanning, sier Hallén.

Disse forskningsinfrastrukturene får finansiering:

Helseregisteret for forskning (HELSEREGISTRE)
Fremtidens operasjonsrom ved St. Olavs Hospital (NorMIT) 
Historisk befolkningsregister  (HISTREG)
Flerfaselaboratorier (MULTIPHASE)
Smart-grid laboratoriet 
CEDREN-laboratoriet for forskning på fornybar energi 
Norsk marinrobotlaboratorium (NORMAR)
Barcode-prosjektet NORBOL
Laboratoriet for sedimentanalyser (EARTHLAB)
Norsk sekvenseringssenter (NCC II) 
Norsk Bioraffineri Laboratorium 
MARINTEK
Språklaboratoriet ved UiO (LIA)
NMR-plattform (NNP)
Den nasjonale datalagringfasiliteten NORSTORE
Oslo geomagnetiske laboratorium (OGL)

Adele - Someone Like You er sett av 306.221.308 Millioner - De som Kan lide 1.233.186 Så er der faktisk noen der ikke kan lide den 33.661 ?

Turid Barth Pettersen mottok St. Olavs Orden av fylkesmann Tora Aasland i et arrangement i kongens representasjonsbolig, Ledaal i Stavanger.

Første gang Publisert 28.10.2013 10:08 Kilde: Det Norske Bibelselskap

Turid Barth Pettersen mottok St. Olavs Torsdag 24 okt. 2013

Familie, kolleger og representanter for kulturliv og forvaltningen deltok da Turid Barth Pettersen ble hedret med St. Olavs orden torsdag 24. oktober.

Det var fylkesmann i Rogaland, Tora Aasland, som på vegne av Kong Harald V tildelte hederstegnene som følger utnevnelsen til Ridder av 1. Klasse av St. Olavs orden.

I sin tale trakk Aasland forbindelseslinjer fra tiden Barth Pettersen og hennes mann virket som misjonærer blant de fattigste i Boa Vista i Brasil til hennes mangesidige og lange arbeid i forlagssammenheng. 
- Det er kombinasjonen av det vi kan se, ta og føle på, og det kulturelle og religiøse innholdet av dette som er hovedårsaken til den påskjønnelsen kongen nå gir deg, sa Aasland.

Blant de tilstedeværende gratulantene var også kjente kulturpersoner som forfatterne Edvard Hoem, Tor Obrestad og organist Nils Henrik Asheim.

Varaordfører i Stavanger, Bjørg Tysdal Moe, ledet arrangementet. Blant de øvrige gratulantene var Kirkens preses, Helga Haugland Byfuglien, Bibelselskapets generalsekretær Ingeborg Mongstad-Kvammen og Barth Pettersens tidligere medarbeidere, både fra tiden som misjonær og det store prosjektet med nyoversettelsen av Bibelen.

Datteren, Hanna Barth Hake, representerte familien, og uttrykte på en sterk måte sin kjærlighet og beundring for det hennes mor har oppnådd.
- Vi ble inkludert, tatt med på råd om oversettelsesvalg, gjerne rundt middagsbordet, avslørte hun i sin tale.

Tora Aasland understreket de unike kvalitetene ved bibeloversettelsesarbeidet, og påpekte særlig betydningen av samarbeidet med skjønnlitterære forfattere: 
- Din visjon for denne bibeloversettelsen har vært å la bibeltekst og skjønnlitteratur møtes, og det til utfordring for dogmatikere på begge sider, sa fylkesmannen som samtidig påpekte at Bøkenes bok inneholder fortellinger som har kraft til å vise vei til fred og nødvendig sameksistens for alle jordas folkeslag.

 

Sterk vekst i DHL Express

Førte gang Publisert 28.10.2013 08:00 Kilde: DHL mail.

Sterk vekst i DHL Express

Det globale logistikkselskapet DHL Express har de siste årene – tross usikkerhet i verdensøkonomien – hatt sterk vekst. I Norge settes flere direktefly inn til landets største byer. Selskapet vil fra 28. oktober fly til Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim, i tillegg til Oslo.

- Det er svært spennende tider for oss som jobber med transport og logistikk. Etter finanskrisen i 2008 var det noen tøffe år, men til tross for dette har vi hatt solid vekst de siste årene, sier Terje Aarbog, adm. direktør i DHL Express Norge.

DHL Express lever av å sende dokumenter og pakker til hele verden. Med tilstedeværelse i over 220 land og territorier har selskapet en unik posisjon i logistikkmarkedet, og fungerer på mange måter som en pulsmåler på markedet.

Sterk vekst i Norge
DHL Express i Norge merker også sterk etterspørsel i disse dager, både når det gjelder import og eksport. Hittil i år har selskapet hatt en imponerende vekst på over 20 prosent. Det er spesielt økt aktivitet på Vestlandet som bidrar til veksten, med den viktige offshore- og shippingbransjen som de største bidragsyterne, i tillegg til vekst i internetthandel og leveringer til privatmarkedet.

Som et resultat av økt etterspørsel setter DHL Express nå inn direktefly til landets største byer. Fra 28. oktober vil selskapet operere med egne fly til Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim, i tillegg til Oslo.

- Vestlandet er virkelig det nye ”vekstlandet”. Med egne fly kan vi tilby våre mange kunder langs vestlandskysten bedre kapasitet og regularitet. Gjennom enklere og raskere tilgang til de internasjonale markedene bidrar vi også til å styrke konkurranseevnen til norsk næringsliv, avslutter Aarbog.

 

Hanstholm ny ferje forbindelse mot Norge i ? Norge - DK Line

Fra nyttår blir det satt inn to ferjer som skal frakte trailere mellom Stavanger og Kristiansund. Innen to år ønsker Stavangerske og samarbeidspartnerne å sette inn hurtigere gassdrevne ferjer for å rakte trailere langs Vestlandskysten.      (613 medlemmer på kort tid.)

Egen side i AA er Oppdatert her.

Les mer på vår Facebook side.

Tips oss her. HVA HETER DETTE SKIPET (Tips oss her) Foto Galleriet
Her kan din annonse stå !
Her ser du hvilken aviser - Schibsted Media Group driver. Og Resursene de har til rådighet!
A Day at the Office of Schibsted Classified Media.
Schibsted Sales Awards 2013 - Mye styr for å lage noen nyheter!
Agder: Politiloggen søndag 27. oktober - Mye bråk i landsdelen natt til søndag.

Publisert 28.10.13 Kl: 09:00 i AA

Agder: Politiloggen 2 søndag 27. oktober - Mye bråk i landsdelen natt til søndag.

VENNESLA: Kjørte ruset
02.30: 
En bil ble stanset på Samkom i Vennesla. Føreren ble anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Førerkortet ble beslaglagt på stedet.

ARENDAL: Slåss utenfor McDonalds
02.35:
 Politiet fikk melding om en slåsskamp utenfor McDonalds. Patruljen på stedet viste bort en person. Ingen blir anmeldt etter slåssingen.

FARSUND: Mopedfører kjørte ruset
02.35: 
En mopedfører ble anmeldt av politiet etter å ha kjørt mopeden i ruspåvirkeet tilstand. Mopedførerbeviset ble beslaglagt på stedet.

KRISTIANSAND: Slått ned i Vestre
02.39:
 En person ble slått ned i Vestre Strandgate. Vedkommende som ble slått ned, ble kjørt til legevakten for en sjekk. Voldsepisoden vil bli anmeldt.

KRISTIANSAND: Ordensforstyrrelse i Vestre
02.40: 
Politiet tok med seg en person fra Vestre Strandgate. Vedkommende blir anmeldt for ordensforstyrrelser.

KRISTIANSAND: Beruset mann i Baneheitunnelen
03.00: 
Politiet fikk melding om en beruset mann som gikk i Baneheitunnelen. Patruljen som rykket ut, traff mannen på Lundsbroen, og overlot ham til taxinæringen.

ARENDAL: Dempet musikk flere steder
03.00: 
Politiet har dempet musikk og støy på flere privatadresser i Arendal i natt.

MANDAL: Beruset mann lå i trapp
03.13:
 En mann ble kjørt hjem etter at politiet fant ham liggende i en trapp i Broveien i Mandal.

FARSUND: Bil brant
03.51: 
Brannvesenet rykket ut etter melding om en bilbrann på Borhaug. Føreren var alene i bilen da det begynte å brenne i motorrommet. Brannen ble raskt slukket og ingen personer kom til skade.

BIRKENES: Tre ungdommer knuste bilrute
04.32:
 Politiet fikk melding om at tre ungdommer hadde knust ruten på en bil i Speiderveien. Tre ungdommer ble sett løpende fra stedet.

VENNESLA: Overstadig beruset
04.40:
 En politipatrulje kom over en overstadig beruset person i Venneslaveien. Personen ble kjørt hjem.

BIRKELAND: Knust vindu på hotell
07.08:
 Politiet fikk melding om et kvust vindu på Birkeland hotell. Saken vil bli anmeldt, og politiet ber om tips om hvem som kan ha knust vindusruta.

GRIMSTAD: Tyveri fra Frivoll Travbane
09.53:
 Tyver brøt seg inn i klubbhuset til Frivoll Travbane i Grimstad. Det er ukjent hvordan tyvene har tatt seg inn i bygget. Et miksebord er stjålet.

KRISTIANSAND: Ingen hadde promille
10.00-11.00: 
Politiet avholdt en promillekontroll i Vågsbygd Ringvei. 65 bilførere ble kontrollert. Ingen av dem blåste rødt.

KRISTIANSAND: MC stjålet fra Slettheia
11.20: 
Politiet fikk melding om innbrudd i en garasje i Slettheiveien 41. Innbruddstyvene har stjålet en MC med kjennetegn PV4621.

KRISTIANSAND: Knust bilrute
12.07: 
En bil som sto parkert ved kai 2 i Kristiansand fikk knust bilruta.

Her kan din annonse stå !
WEECEND EKSTRA UKE 43
AA's TURIST GAIDE

TURIST GAIDEN: Så skal vi ut og fly - Har du noen gang hørt om GIBRALTAR.

TURIST GAIDE'N: "Så skal vi ut og fly" - med anbefalte feriereise fra Norske som bor i områdene.

AA's TURIST GAIDE finner du her.

Fjord Line søger igen et hav af nye medarbejdere - 200 nye !

Første gang Publisert på AA 29.10.13 red. Oppdatert 30.10.13 Kl: 16:00

Fjord Line søger igen et hav af nye medarbejdere - 200 nye !

Det virker som " FJORDLINE" er blitt meget Populær - Det er nå utskrevet 775800  Fjord Club Medlemskort.

Så den på håndskriften at bedømme - er det en Kvinde der skriver ud disse - så hun har mer enn nok at Gøre inden de når 1 MILLION Medlemmer da skal vi GRATULERE og sprette en Chamis eller 5.

Se alle stillingene her.

SISTE Kultursenter News in English Om ALLFRIEND
Har diskutert overvåkingsskandalen.

Publisert i dag, for 6 timer siden 28.10.13 Oppdatert i dag, for 5 timer siden NRK.no

Har diskutert overvåkingsskandalen. (Nordisk Råd.)

– Vi har snakket om økonomisk utvikling og utviklingen på arbeidsmarkedet. Og jeg synes det har vært hyggelig å ta imot Sveriges statsminister som den første gjesten jeg har tatt i mot i statsministerboligen, sa Erna Solberg da hun og Reinsfeldt møtte pressen.

Deretter fikk Reinfeldt spørsmål om den såkalte FRA-loven som gir Sverige rett til å overvåke alle datatrafikk som går fra Norge gjennom Sverige.

Lov til å overvåke Norges datatrafikk til kontitnentet

Disse opplysningene kan Sverige dele med sine samarbeidspartenere, som for eksempel det amerikanske National Security Agency (NSA).

Lørdag skrev Dagens Næringsliv at statssekretær Bård Hoksrud (Frp) i samferdselsdepartementet sier at regjeringen skal ta opp denne loven med svenskene.

–Vi har vært åpne på at vi samarbeider med andre, men hva slags informasjon som er lov å ta ut er regulert. Når man får inn informasjon kreves også at egne innsynsråd sikrer at dette ikke går på bekostning av personvernet, sa Reinfeldt.

I forbindelse med overvåkingsskandalen rundt NSA er Reinfeldt klar på at overvåking kan være legitim, men at den må være underlagt streng kontroll.

– Washington er fullt klar over hva Danmark mener

Det var Solberg enig i.

– Når vi er nære allierte oppfattes en slik overvåking som respektløs, sier Solberg.

Også Danmarks statsminister Thorning-Schmidt fikk spørsmål om NSA.overvåkingen.

– Allerede da reagerte vi meget klart på dette i forhold til USA. Jeg har tatt dette opp med president Barack Obama, så det er ingen i Washington som er i tvil om hva jeg eller Danmark mener om dette, sa Thorning-Smith.

Spanske banker melder om god inntjening.

Publisert i AA 28.10.13 Tilrettelagt av Endre Sanne. Kilde: SpaniaNytt.no

Spanske banker melder om god inntjening.

Til tross for dette vil de foreløpig ikke betale ut utbytte. 

De ledende spanske bankene har tjent gode penger de første ni måndene av året; BBVA melder om en økning i overskuddet på 95,5 prosent og en inntjening pa 3,08 miliarder euro, CaixaBank en økning på hele 164,5 prosent og 426 milloner euro i overskudd.

Spanias største bank, Santander, meldte trsdag om et en økning pa 77 prosent og et overskudd pa 3,31 milliarder euro, men dog mindre en analytikerene hadde regnet med.

Felles for alle tre er at de har greid å kvitte seg med en del drlige lån og har senket driftomkontningene.

Her kan du lese mer i SpaniaNytt

Her kan din Annonse stå !

Agder: Politiloggen 1 søndag 27. oktober 2013 - Mye bråk i landsdelen natt til søndag.

KRISTIANSAND: Skapte bråk-ble bortvist
00.05:
 En person ble bortvist fra Kristiansand sentrum på grunn av ordensforstyrrelser.

KRISTIANSAND: Viste bort tre polakker: 
00.35: 
Politiet viste bort tre polakker fra Kristiansand sentrum. De tre hadde vært i krangel med dørverter i byen.

FARSUND: Mange berusede mennesker
00.40: 
Politiet fikk melding om mange berusede mennesker i Farsund sentrum. Flere patruljer har vært i området, men det er ikke meldt om alvorlige hendelser.

ARENDAL: Kvinne slått i Tyholmsveien
00.44: 
En kvinne skal ha blitt slått til i Nedre Tyholmsvei i Arendal. Gjerningsmannen hadde fortlatt stedet da politiet kom. Kvinnen anmelder muligens hendelsen i etterkant.

KRISTIANSAND: Kvinne slo dørvakt i hodet
00.55:
 En kvinne kan vente seg en anmeldelse etter at hun slo en dørvakt i bakhodet. Politiet vet hvem kvinnen er.

GRIMSTAD: Slåss på torget
01.09: 
En politipatrulje kom over en slåsskamp på torget i Grimstad. En person forsvant fra stedet, og en person hadde blitt slått. Saken blir anmeldt.

Til DEMOKRATIET

*** Dagens Hilsen fra Redaksjonen. ***

Må i ALLE lesere Ha en flott uke.

Alle vet at "Rom IKKE ble bygget over natten. "

Denne Nettavisen vil være en folkets Nettavis i " YTRINGSFRIHET'ens TEGN " SÅ lenge det er innenfor lovens rammer.

Redaksjonen mottar Pressemeldinger kontunuelig på mail fra div PRESSEBURÅ'ER - men vi bruker skjelden alt som kommer der - 1 av 10 Pressemeldinger kan være av interesse !?! 

Nettavisen Folkets Røst vil være DIN avis og den vil ha mange Tema etter hvert.

Mat sider, Om Menneskerettigheter, Om Krig og Fred - Peace & Love.  Om Kultur og Ukultur, Foto Galleri, Video, Egen Tips side, Kommentarer til Innlegg, Facebook, Twitter, Google + kompatible og mye annet kommer.

I Folkets Røst er det du som er Velkommen til å fylle oss opp med dine historier eller tips oss og vi lager din repportasje. 

*** Mvh. Redaksjonen i AA - Folkets Røst. ***

Oppdatert første gang: 29.10.2013 Sist Oppdatert: 

Løp til tips siden nå >>>>>>

Novo Nordisk tilbakekaller to batcher av insulinproduktet NovoMix®30 FlexPen® i Norge

Novo Nordisk tilbakekaller to batcher av insulinproduktet NovoMix®30 FlexPen® i Norge

Bagsværd, den 25. oktober 2013 – Novo Nordisk tilbakekaller 2 batcher av det ferdigfylte insulinprodukt NovoMix®30 FlexPen® i Norge. NovoMix®30 FlexPen® (bifasisk insulin aspart 30) er et preparat som brukes til behandling av diabetes.

En kvalitetskontroll gjennomført av Novo Nordisk har vist at en liten prosentandel (0,14 %) av produktene i disse batcher ikke tilfredsstiller spesifikasjonene for insulinstyrken, noe som kan føre til at pasientens blodsukkernivå blir høyere eller lavere enn forventet. Av hensyn til pasientsikkerheten tilbakekaller Novo Nordisk alle produkter i de berørte batchene fra grossister, apotek og pasienter.

Batchnummer og utløpsdato for de tilbakekalte batcher er:

Batch: CP51097, utløpsdato: 10/2014                 Batch: CP50641, utløpsdato: 07/2014

 

Politi loggen – Tok kvelertak på politimann

Politiloggen – Tok kvelertak på politimann

To tilfeller av vold mot politiet, bading i Vågen, samt promillekjøring både på land og vann er blant hendelsene lovens lange arm har håndtert i løpet av natt til søndag.

Norge slipper unna uværet

Norge slipper unna uværet

Oslo (NTB): Norge ser ut til å gå klar av stormen som feier inn over Storbritannia mandag. Reisende med danskebåtene må belage seg på litt mer sjø enn normalt.

- Det ser ikke ut til at det blir spesielt mye uvær her i landet. Siste prognose viser at det kraftige lavtrykket går så vidt sør for oss, så vi unngår det aller verste. Det er stort sett dem som skal med danskebåten, som får merke uværet, sier meteorologikonsulent Jan-Inge Hansen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Høststormen som mandag morgen var på full fart inn over Storbritannia, har fått navnet St. Jude. Uværet skaper problemer for flytrafikken, og to London-fly fra Gardermoen og ett fra Flesland er mandag innstilt.

Selv om Norge trolig går klar, vil Sverige og Danmark mest sannsynlig bli hardere rammet av høststormen. Mandag er det fare for storm i Skagerrak, Kattegat, Storebælt og Lillebælt.

- Varselet for Skagerrak tyder på at det i ettermiddag skal gå fra sørøstlig til nordøstlig sterk kuling, med bølger på 2-3 meter. Det vil nok merkes litt for reisende med danskebåtene, men store problemer vil det nok ikke være - kanskje bortsett fra innløpet ved havnene i Danmark, sier Hansen.

Ferjeselskapet DFDS Seaways opplyste til NTB sent søndag kveld at ingen av deres avganger mellom Oslo og København var kansellert. (©NTB)

Politilogg Agder

Politilogg Agder fra kl.01.15 natt til søndag

KRISTIANSAND: Stoppet 17-åring med falsk leg
01.15: 
Dørvaktene på Kick Malt og Mat stoppet ei 17 år gammel jente med falsk legtitimasjon. Hun blir anmeldt for det.

GRIMSTAD: Dempet musikken
01.20:
 Politiet måtte dempe en høylydt fest i Hommerdalsskogen.

ARENDAL: Slåss på Harebakken
01.30: 
Politiet fikkmelding om to personer som slåss på Harebakken. En beruset person ble tatt med til arresten. Vedkommende kranglet med en taxisjåfør.

ARENDAL: Urinerte ute
01.40:
 En person ble tatt på fersken for urinering på offentlig sted på Langbryggen. Vedkommende blir anmeldt, og har innrømmet forholdet.

MANDAL: Halloweenfest tok av
01.45: 
Politiet fikk melding om en slåsskamp i Skjønefjellveien. En politipatrulje som dro til stedet, meldte at det var en Halloweenfest som hadde tatt litt av. Det er usikkert hva som har skjedd i forbindelse med slåsskampen.

ARENDAL: 17 år gammel jente med falsk leg
01.48:
 En patrulje tok med seg ei 17 år gammel jente til politistasjonen. Hun ble anmeldt for å ha brukt falsk legitimasjon.

IVELAND: Bil havnet i bekk
02.05: Se egen sak.

ARENDAL: Tok med beruset person
02.10:
 Politipatruljen i Arendal tok med seg en beruset person fra Langbryggen i Arendal. Vedkommende blir anmeldt for ordensforstyrrelser.

GRIMSTAD: Kvinne anmeldt for urinering
02.10:
 En 20 år gammel kvinne ble anmeldt for urinering på offentlig sted. Kvinnen har erkjent forholdet.

KRISTIANSAND: Pågrepet for legemsfornærmelse og skadeverk
02.12:
 Politiet pågrep en person i Gamle Strømmevei. Han blir anmeldt for legemsfornærmelse og skadeverk.

Ja flott utsikt !

Ja den kan prøve den som vil - når man møter et slikt syn på ett Surfebrett blant bølgene - hvordan gikk det, vites ikke!

Vi er nå et medlem der.

NettTV og NettRadio. Kommer ny Radio & TV side!