News 2013

KAVALKADE NYHETER FRA 2013 finner du her!

SISTE NYTT FOR 2014

(Kommer Link.)

Dagens dato Klokka er nå
Coast to Coast

Nye VestKystAvisene 2014 redigert 21.01.16

REDAKSJONEN ØNSKER ALLE Velkommen med overgang til våre Globale Nyhets medier!

Vi oppdaterer og oppgradere - så vi kommer sterkt tilbake 2016

REDAKSJONEN Ønsker alle en flott Nytt år 2016

VestKystAvisene

2 kommentar(er)

GJESTEBOKA - SKRIV GJERNE DIN HILSEN HER.

2013.12.31 Skrevet af kathe schjølberg
Ønsker dere alle i Danmark ett godt nyttår.
2013.12.11 Skrevet af Gabriel
God jul ønskes alle lesere av denne eminente Nett Avis.

Publisert 25.11.13

Har du hørt om Rett i dass... "Dagen" ? "Den 19 nov står doen i sentrum" – og det er ikke drittprat! Det var nemlig Verdens Toalettdag. Feiret du den ?

For oss nordmenn er det en selvfølge å ha (minst) ett eget rom i boligen, der vi kan gjøre fra oss på en renslig og sanitær måte.

Slik er det definitivt ikke alle steder på kloden. En tredjedel av alle mennesker på jorda – 2,5 milliarder – tilfredsstillende sanitære forhold, inkludert toaletter eller latriner.

De har heller ikke helt grunnleggende sanitære systemer som kloakk og rennende vann til vask og matlaging.

Dette har store dramatiske konsekvenser for menneskers helse, verdighet, sikkerhet, i tillegg til at det hindrer sosial og økonomisk utvikling:

 • Over 800.000 barn dør årlig av diaré som enkelt kan forebygges gjennom bedre sanitære forhold og hygiene.
 • Utviklingsland taper 260 milliarder dollar hvert år på grunn av dårlig vannkvalitet og sanitære forhold.
 • Når skoler installerer toaletter, øker jenters deltakelse med 11 prosent
 • Tilgang til toalett i sitt eget hjem minsker faren for seksuelle overgrep

FNs tusenårsmål skal halvere antall mennesker som ikke har tilgang på gode sanitære forhold innen 2015, men det har vært liten framgang.

Vi er langt fra å nå dette målet, og det kan kanskje være noe å tenke på når du i dag tar en «stille stund» på rommet med hjerte på døra...

Her i landet er vi nemlig atskillig bedre stilt:

Innføring av vannklosetter startet allerede på begynnelsen av 1900-tallet.

Ålesund var den første byen som satte i gang en systematisk overgang til vannklosetter, i forbindelse med gjenreising av byen etter bybrannen i 1904.

I Oslo ble det fattet vedtak om innføring av vannklosetter i 1910 – samtidig med modernisering av avløpssystemet og bygging av Norges første avløpsrenseanlegg.

I dag har de aller fleste nordmenn tilgang til gode toaletter både hjemme og på jobben, mens avløpsvannet fraktes bort og renses før det slippes ut til naturen.

Derfor er det et større problem at vi ikke viser skikkelig dovett.

Det er nemlig bare tre ting som hører hjemme i do: Tiss, bæsj og dopapir.

Verdens Toalettdag gir oss en god anledning til å tenke oss litt om. Det kastes nemlig atskillig mer i toalettene enn det som hører hjemme der.

Dermed blir kloakkrørene tette, og det svømmer over både hjemme hos deg selv og andre steder i avløpssystemet.

Det kan også føre til rotteplager og forurensning av naturen.

Et godt råd er derfor å ha en avfallsbøtte tilgjengelig på toalettet. Her kan du kaste hygieneprodukter, q-tips og annet avfall som oppstår på badet.

Husk også at våtservietter skal i søpla – ikke i do. Det er nemlig en av verstingene når det gjelder å tette kloakkrørene.

Fettrester fra matlaging skal heller ikke helles i do. La fettet stivne og kast det sammen med resten av matavfallet.

Maling, løsemidler og kjemikalier skal selvfølgelig aboslutt ikke i toalettet. Det skal leveres til mottaksstasjon for farlig avfall.

NB) Dagens feires den 19 Nov.)

Les mer om Verdens Toalettdag på worldtoilet.org

(Kilder: FN-sambandet og Norsk Vann)

Publisert 25.11.13 Kl: 19:00

Info fra Ambassaden til Den norske befolkningen på Phillepinene, Norske Ambassaden i Manila.

Info fra ambassaden :

Kjære alle sammen.

8. november ble Filippinene truffet av den kraftigste tyfonen som har truffet land noe sted noensinne.

Den påfølgende humanitære katastrofen er et faktum. FN anslår at over 13 millioner filippinere er berørt av tyfonen, 4,5 millioner er internt fordrevne, og over en million har fått husene sine helt eller delvis ødelagt. I skrivende stund ligger de offisielle tallene på omkomne på rundt 5-6000, noe som heldigvis er færre enn det som først ble anslått, men selvfølgelig fortsatt dypt tragisk. Langt flere har mistet noen de er glad i, familie eller venner, og mange har også mistet sitt levebrød.

Alt rundt tyfonen har nå i over to uker hatt ambassadens fulle oppmerksomhet og arbeidsinnsats. Vi informerte allerede før Haiyan traff land om at tyfonen var på vei og søkte dermed å bidra til at den norske kolonien i størst mulig grad kunne forberede seg. I etterkant har vi på ulike måter undersøkt hvor mange av våre som var rammet eller trengte assistanse. Vi har holdt myndighetene hjemme informert om situasjonen, og nokså tidlig søkte vi å legge til rette for norsk bistand, som kom raskt og i stadig større beløp.

Våre myndigheter hjemme stilte også umiddelbart opp med nødvendige ressurser til ambassaden. Vi ble styrket personalmessig, og etter at krisestab var satt, sendte man ut en utrykningsenhet med representanter fra UD, helsevesen og politi. Etter et par dagers arbeid i Manila fikk teamet tilholdssted på det nyetablerte honorære konsulatet vårt i Cebu. En hovedoppgave var å få oversikt over norske borgere og eventuelt bistå disse.

Både i den sammenheng og mer generelt har vi hatt et nært nordisk samarbeid. Ambassaden, som den eneste nordiske i Manila, ble et naturlig samlingssted for innkommende personell fra de andre nordiske lands ambassader i regionen, og arbeidet ble lagt opp på basis av vår nordiske beredskapsplan. Tilsvarende samarbeid har det vært ute i felten for å løse den ikke så enkle oppgaven med å få oversikt over nordiske borgere. Kommunikasjonslinjer var nede, og så er det nok en gang å konstatere at våre lister ikke er komplette. For mange av våre – norske så vel som nordiske – har ikke registrert seg, enn si sagt fra at de har reist fra Filippinene.

Det har resultert i at vi nå over to uker etter tyfonen ikke kan bekrefte at alle våre har kommet seg helskinnet gjennom stormens herjinger. Imidlertid kan vi si at vi har fått meldinger fra stadig flere om at de er i god behold. Samtidig har vi i forbindelse med letearbeidet ikke fått meldinger fra myndighetene om omkomne nordmenn.

La meg i denne sammenheng få trekke frem vår utmerkede sjømannsprest, Stein Vangen. Stein kjenner meget godt store deler av det norske miljøet på Filippinene, og han har på denne og andre måter vært en uvurderlig ressurs for oss i denne tunge og svært arbeidskrevende perioden.

En stor honnør skal også gis til den norske kolonien, som har gjort en stor innsats etter tyfonen. Ambassaden har fått god hjelp fra nordmenn som har bistått oss med å kontakte sine nettverk og på den måten bistått i arbeidet med å få lokalisert norske statsborgere. Nordmenn flest er gjerne bedre skodd enn lokalbefolkningen, og har derfor tross alt sluppet bedre fra det enn mange filippinere. Ekstra flott er det å se at så mange av dere står på for å hjelpe til i deres lokalsamfunn nå i tiden etter tyfonen, enten det er med å tilby husly, mat, klær eller annet.

I forlengelsen av dette er det en preget, sliten, fortsatt bekymret, men også stolt ambassadør som skriver disse linjene: Jeg er preget av stormens ødeleggelser og befolkningens lidelser, som jeg selv kunne ta i selvsyn ved besøk i Tacloban. Jeg er fortsatt bekymret fordi det ennå er områder som ikke er undersøkt hvor det kan være store skader, og fordi vi ennå mangler informasjon om en håndfull nordmenn. Jeg er stolt over hva kolonien har gjort (blant annet ved å sende skip med nødhjelp inn til Tacloban i regi av NTC og med støtte fra PNBC, og med bidrag fra så mange av dere) og over hvordan alle hjemme – myndigheter, frivillige organisasjoner og enkeltpersoner – har kommet med bistand til et filippinsk folk i nød. Solidariteten står sterkt i det norske samfunn!

Norge stiller helt generelt opp med bistand når naturkatastrofer inntreffer. Det gjøres vanligvis med årlige rammebevilgninger til FN og Røde Kors – som vi mener er den riktige måten for å sikre at hjelpen kommer raskt og effektivt – men med det lille «minuset» at vi ofte ikke framstår på publiserte lister over de land som hjelper. Denne gang har regjeringen i tillegg bevilget store summer, og om Stortinget nå godkjenner den siste bevilgningen, kommer vi opp i hele 205 millioner kroner, eller 1,45 milliarder peso. Mye av dette kanaliseres gjennom FN og andre hjelpeorganisasjoner som har tilgang til de berørte områdene. Vi har prioritert å støtte organisasjoner som allerede var på plass da tyfonen traff og kunne sette i gang med nødhjelpsarbeid umiddelbart. Andre prosjekter som har fått forrang, er de som sørger for at sikkerheten til barn og kvinner blir ivaretatt. Av erfaring vet man at disse dessverre er ekstra utsatt for vold og overgrep i krisesituasjoner slik som denne.

Igjen med referanse til besøket i Tacloban: Det internasjonale samfunn har så til de grader stilt opp. Det er en utrolig hjelpeoperasjon i gang, og nødhjelpsarbeidet fungerer. La de siste ordene bli et ønske om at bistanden ikke begrenses til nødhjelp. Det vil være enorme behov for støtte til gjenoppbygging av mange lokalsamfunn og infrastruktur, noe Filippinene ikke vil makte på egen hånd. «Ikke glem oss» er bønnen fra mange filippinere i nød, dette må vi ikke glemme i tiden som kommer, og nok en gang til dem som ennå ikke har gjort det: Registrer dere slik at vi vet om dere!

Gode hilsener til dere alle.

Knut Solem

(Tipset av Odd Jørgen Eide.)

Lam med myntesalsa

Før JulsMat tips

Lam er virkelig høstmat for meg. Nydelige kraftige smaker. Men denne retten kan fint serveres på våren også. Myntesalsaen gir deg et lite hint av våren.

 • 1 liten agurk, hakket
 • 2 ss finhakket rødløk
 • 2 ss god balsamicoeddik
 • 1 ss olivenolje
 • ca. 2,5 dl mynteblader
 • 1 ss sukker
 • 1 ss olje
 • 12 små lammekoteletter (eller fra carreen)
 • Salt og pepper

Server med ovnstekte søtpoteter
Salsa: Bland agurk, rødløk, eddik og olje i en liten bolle. Finhakk mynte, og når du er halvveis i hakkingen, stør du sukker på dem. Ha mynte og sukker i bollen og rør det inn i salsaen.

Varm olje i en grillpanne. stek kjøttet i ca. 2-3 minutter på hver side. Avhengig av tykkelsen. Dryss på salt og pepper. La hvile før servering.

Til vår matside

Fiskesuppe er også høst

Fiskesuppe er også høst

En ordentlig god fiskesuppe tar ikke lenger tid å lage enn om man skulle ty til halvfabrikata og vanne den ut med fløte eller vin. Bortkastet tid er det, og smaken blir ikke i nærheten den samme. Har du en skvett fløte, gulrøtter, løk, blåskjell, laks og noen reker eller krepsehaler, er du klar for en festmiddag.
Man trenger ikke så mye mer enn det. Har du stående litt hvitvin er jo det bare en bonus:)

Min mormor var ekte sørlending. Oppvokst med rægefiskere og krabbeteiner. Vi har alltid blitt fortalt at når man lager skikkelig fiskesuppe skal man ha i syv slag fisk. Det sier jo seg selv at den fiskesuppa har vi smakt kun noen få ganger…Men i hverdagen hadde man kun tynn fiskesuppe uten fisk ved siden av Sei, Lyr eller til en torskemiddagen.

Forslag

 • 6 dl fiskekraft (fond eller kraft)
 • 1,5 dl hvitvin
 • 2,5 dl kremfløte
 • 1-2 gulrøtter
 • 1/2 rødløk
 • Purre
 • 1-2 fedd Hvitløk
 • 1 frisk chili
 • 1/2 sitron
 • Salt og pepper
 • Dill
 • Laks i terninger (beregn 100 gram pr. person)
 • Steinbitt i terninger
 • Krepsehaler eller reker
 • Blåskjell
Finhakk rødløk, chili og hvitløk. Fres blanke i litt olje eller smør i gryta. Ha i vinen og la putre litt.
Så tilsetter du  fiskekraft og fløte og kok opp. Har du ikke vin, tilsetter du mer kraft og fløte.  
Kutt gulrot og purre i julienne. Tynne fyrstikk-staver. Jeg bruker et juliennejern. Fantastisk redskap som gjør det superenkelt, og man er ferdig på et blunk. Unværlig på kjøkkenet. Finhakk resten av ingrediensene.  
Tilsett grønnsakene og kok i 5 minutter. Hvis suppen virker for tynn, kan du spe med litt maizena til passe konsistens. Ha tilslutt i fisk, blåskjell og reker eller krepsehalerHa på lokk. Trekk gryten av platen og la trekke i ytterlige 5 minutters tid med en klatt smør på toppen. Like før servering har du over saften av 1/2 sitron. Salt og pepper. Smak til. Serverer du suppen rykende varm med ferskt brød, Waoooow og et glass iskald hvitvin, vil tiden stå litt stille. Det lover jeg deg! 
Norge är ett själviskt land som behandlar de fattigaste som djur

Norge är ett själviskt land som behandlar de fattigaste som djur

Nordmenn behandler fattige som dyr, men selv er de ikke akkurat berømte for å være hardtarbeidende, smarte eller innovative, mener Aftonbladet-spaltist Ehsan Fadakar. 

Ju mer jag läser om Norge ­desto mer blir jag övertygad om att det norska samhällsklimatet är genomruttet. Det är som att Anders Behring Breivik aldrig hänt. För bara några veckor sen släppte Moderaternas systerparti Höyre in massmördarens favorit­gäng i regeringsställning. Frp använder sig gärna av Breivik-retorik som låter hemskt likt SD eller om det är tvärtom alltihopa. Norge måste stoppa «smyg­islamiseringen». Islam jämförs med nazismen.

Finansministern Siv Jensen, ­tillika Frp-ledare, gick till val med att sparka på romerna. De ska ut. In på bussen. Ut ur landet. ­Dumpa. Rikaste landet i världen behandlar det fattigaste folket i Europa som djur. 

Norge är ett själviskt land som behandlar de fattigaste som djur

Sverige – det fremmede landet

Sverige – det fremmede landet

Vi nordmenn tror jo at vi forstår Sverige så godt, men gjør det nok egentlig ikke.

Olav Thon har ikke gjort noe verre enn å støtte Frp. Det var likevel nok til at prominente svensker holdt seg borte da den 90-årige eiendomskongen i går ble æresdoktor i den gamle forliksbyen Karlstad.

Debatten rundt NRKs Skavlan-sensur, reaksjonene på det norske valget og Olav Thon: Alt dette er spredte, men tydelige signaler på at svenskene ikke forstår oss. Det er en gjensidig: Vi nordmenn tror jo at vi forstår Sverige så godt, men gjør det nok egentlig ikke.

Det har vært like tankevekkende som overraskende å betrakte det bildet av Norge som den blåblå regjeringens tilsynekomst har manet frem i de svenske avisspaltene:

«Ett eko från mellankrigstiden», «Så har vi då till sist rasister i regeringen. Inte i Sverige, men i Norge», «Därför förstår inte Norge faran med regeringens rasism» og «I Norge kan det gå illa« er bare et lite knippe overskriftseksempler på nattsvart svensk fremtidspessimisme på våre vegne.

Kommentar Harald Stanghelle, politisk redaktør

Kraftig motstand mot svensk æresdoktorat til Olav Thon

Kraftig motstand mot svensk æresdoktorat til Olav Thon

Olav Thon reiste til Karlstad for å ta i mot æresdoktoratet, til tross for kritikken mot Frp-sympatiene. - Jeg blir oppgitt og sliter med å ta dette på alvor, sier forretningsmannen.

Det har vakt sterke reaksjoner at forretningsmannen Olav Thon i en seremoni fredag denne uken vil utnevnes til æresdoktor ved Karlstads universitet.

Biskop Esbjörn Hagberg og en påtroppende professor er blant de som nå varsler at de ikke vil overvære seremonien i protest mot utnevnelsen, skriverVärmlands Folkblad.

Bakgrunnen for reaksjonene skal være Thons uttalte støtte til Fremskrittspartiet og det som sees på som støtte til en fremmedfiendtlig politikk.

- Når et parti får nesten 20 prosent av stemmene og ender opp med syv statsråder...det blir galt å oppfatte dette som seriøs kritikk. Jeg blir oppgitt og sliter med å ta dette på alvor, sier Olav Thon til Aftenposten.

Les mer om Norges største arbeidsgiver for innvandrere

En tapt generasjon

Syria i Dag: En tapt generasjon

DEBATT: Hundretusener av barn i Syria har mistet skolegangen. Uten tilgang på utdanning kan en hel generasjon gå tapt.

For å øke den internasjonale satsingen på utdanning i konflikt- og kriseområder, kreves både politisk vilje og mer penger. Utdanning nedprioriteres systematisk i humanitær bistand. De sentrale internasjonale aktørene har beregnet at behovet for finansiering av utdanning utgjør minst 4 prosent av den internasjonal humanitære bistanden. Men i 2012 utgjorde utdanning bare 1,4 prosent, en nedgang fra 2,3 prosent i 2010.

Vi etterlyser et tydelig signal fra utenriksminister Børge Brende om hvordan den nye regjeringen vil jobbe for å sikre utdanning for alle. Vi mener det er viktig at Norge mobiliserer flere utviklingsland, internasjonale givere og aktører i det sivile samfunnet til styrket politisk og økonomisk innsats for å sikre at utdanning i konflikt- og kriseområder ikke skal bli en salderingspost.

En viktig internasjonal lederrolle står ledig for Norge og vår nye utenriksminister.

Les mer i KrigsRevyen en egen side om Syria.

Den nye regjeringen har lovet

ATV

Publisert ONSDAG 13 NOV. 2013

Vi starter ATV Nettbutikk nytt og brugt.

Køb & Salg af nye og brugte ATV

Vores nye tilbud af Nye ATV 2014 mod. fra jan. 2014

Kan forhandsbestilles, få rabatt.

Vi starter ATV Nettbutikk nytt og brugt.

Tiggerovernatting ble varmestue for 77 nasjonaliteter

ONSDAG 13 NOV. 2013

Tiggerovernatting ble varmestue for 77 nasjonaliteter...

Tiggende romfolk utgjør under halvparten av dem som benytter seg av akuttovernattingen til Røde Kors og Bymisjonen i Oslo.

- Er det ikke slik at Norge mangler arbeidskraft?

Flere stiller spørsmålet i køen på Grønland i Oslo sentrum. Noen har akkurat kommet til byen, andre har benyttet seg av overnattingstilbudet i månedsvis.

Felles for de aller fleste er at de er arbeidssøkende.

- Jeg har bodd og jobbet i hotell- og restaurantnæringen i Portugal i mange år, og de siste tre årene i Italia, forteller senegaleseren Penn.

Les mer på osloby.no

slik fungerer akuttovernattingen

 • Tilsammen har Røde Kors og Bymisjonen registrert 772 unike brukere så langt. Disse kommer fra 77 ulike nasjoner.
 • Hver ettermiddag må de som ønsker plass stille seg i kø ved Røde Kors' lokaler i sentrum. Registreringen åpner klokken 18, men for å være sikret en av de rundt 100 plassene, bør man komme minst et par timer tidligere.
 • Brukerne får personlig «festivalbånd» som gir adgang til selve overnattingsstedet senere på kvelden.
 • Klokken 22 åpner overnattingen i Røde Kors' lokaler i Louises gate på St. Hanshaugen. Brukerne får sengetøy og dusjmuligheter, og huset rommer for tiden 106 sengeplasser.
 • Over 80 prosent av brukerne er menn, de fleste ganske unge. Syke og eldre prioriteres først i køen.

Regjeringens «tiggerpakke»

I mai lanserte justisminister Grete Faremo nye virkemidler i debatten om fattige EØS-borgere og tiggere i Norge.

I tillegg til å gi kommunene mulighet for å innføre «tiggefrie soner» og meldeplikt for tigging for kommunene, utlyste Regjeringen 10 millioner kroner til akuttiltak.

Det største tiltaket innenfor denne potten var Røde Kors' og Kirkens Bymisjons akuttovernatting.

Regjeringen varslet også at de vil trappe opp tiltak og prosjekter for romfolket i Øst-Europa gjennom EØS-midlene.

Du kan kommentere denne saken på FACEBOOK " De Hjemløse - The Homeless."

Overnattingstilbud kan bli lagt ned

Overnattingstilbud kan bli lagt ned.

HVERKEN DEN AVGÅTTE RØDGRØNNE ELLER DEN BLÅ REGJERINGEN VIL GI PENGER TIL RØDE KORS OG KIRKEMISJONENS OVERNATTINGSTILBUD.

Dermed kan tilbudet bli lagt ned allerede ved nyttår, skriver Aftenposten.

Siden akuttovernattingen for fattige tilreisende åpnet i juni har de hatt over 1000 forskjellige brukere. Hver dag er det køer av folk som vil sove i en seng. Hver dag må de avvise folk fordi det er fullt.

Venstre vil kjempe for tilbudet

Venstreleder Trine Skei Grande vil kjempe for å få tiltaket på neste års statsbudsjett under budsjettforhandlingene i Stortinget som pågår nå.

– Først var vi veldig skuffet over at de rødgrønne hadde kuttet et så godt tilbud i utgangspunktet, og så er vi skuffet over at de blå ikke hadde lagt det inn igjen, sier Grande.

– Vi skal for faen bry oss

– Vi skal for faen bry oss

– Vi skal for faen bry oss

Professor i sosialmedisin Per Fugelli, er opprørt.

– Du og jeg har et ansvar. Vi tilhører menneskeslekten på jorden. Vi skal for faen bry oss om hverandre, og dele på slike helt nødvendinge betingelser for liv - som ly når vinteren kommer til Norge.

Han er bekymret for at folk nå må sove ute, under broer og presenninger i mange minusgrader.

– Det skremmer meg som et mulig signal om at vi står foran en råere politikk i dette landet. Mer til meg og mine og den vellykkede majoritet. Mindre medfølelse, mindre samhold med de som ikke fikser livet i konkurranseøkonomien.

– Hvis vi ikke får penger over statsbudsjettet eller fra andre instanser så kan resultatet bli at vi må stenge. Og vi går inn i en periode der det er vanskeligere å ikke ha et sted å bo i Norge. Så behovet er absolutt like stort og prekært for de det gjelder.

Justis- og beredskapsdepartementet vil ikke kommentere saken utover at det nå foregår forhandlinger om statsbudsjettet, og at de må komme tilbake til saken.

Dette skjedde i 1963: (Historiske nyheter.)

Publisert 03.07.2003 10:02. Oppdatert 10.07.2003 12:45. Gjengitt i AA 11.11.13

For 50 år siden! Så skjedde det mange ting i: 1963 på 1 minutt. (Historiske nyheter.)

- Dette er året John F. Kennedy blir skutt i Dallas. 
- Gerhardsen-regjeringen går av etter mistillit i Stortinget, og John Lyng blir statsminister i den borgerlige regjering der Kåre Willoch er handelsminister. 
- Norge gir opp sin sin søknand om medlemskap i EEC. Da viser det seg at heller ikke brittene vil være med. 
- Dexter Gordon er på Moldejazz. 
- Seks utenlandske oljeselskap får løyve til å lete etter olje og kappløpet om Nordsjøen er i gang. 
- Leketøysprodusenten Lærdal i Stavanger får internasjonal suksess med sin dukke i full størrelse, beregnet på opplæring i munn til munn metoden. På ett år år selger han Rescusi-anne for 100.000 dollar. 
- Tobarnsmor Ingrid Pedersen flyg som første kvinne sitt vesle Cessna enmotorsfly over Nordpolen. 

Einar Gerhardsen

- Ordene onani og samleie ble sagt i et radioprogram, noe Gud missliker sterkt ifølge de som mener å kjenne han best. 
- For første gang passerer et norsk statsbudsjett 10 milliarder kroner. 
- "Jeg vil ha en blå ballong" herjer listene. 
- Norge får 0 poeng i Melodi Grand Prix, - starten på en tradisjon med andre ord. 
- Og i 1963 er en 1950 krone verd 58 øre. 

Mandags nytt

MANDAG 11.11.13 for 60 år siden. 1953

For 60 år siden NYHET's serie i AA (Historiske nyheter.)

1953 på 1 minutt

Dette skjedde i 1953:

Publisert første gang 19.06.2003 09:41. Oppdatert 07.07.2003 10:45. Kilde: nrk.no 

 

 50-tallet

Joseph Stalin
- Stalin dør, og maktkampen i Kreml er i gang. Innenriksminister Beria blir skutt som forræder, og Krutsjov overtar. 
- Kommunistjakten i USA når nye høyder under Joseph MacCarthy. Ekteparet Rosenberg henrettes for spionasje trass i internasjonale protester. 
- Koreakrigen avsluttes uten at noen av partene har vunnet. Tusenvis av krigsfanger fra Kina vil ikke hjem, – og mange får reise til Sør-Amerika! 
- Kongedømmet i Egypt avsakffes. General Neguib blir diktator. 
- Flom og diker som brister tar livet av 1500 i Nederland. 

- Edmund Hillary og Tenzing Norgay bestiger Mount Everest. 
- Første sendinger med farge-TV i USA. 
 
Ian Fleming
- Den første boka om 007 James Bond kommer ut. 
- Forbrukerrådet opprettes og klagene strømmer inn. 
- Norges første store u-hjelpsprosjekt for fiskere i Kerala i India settes i gang. 
- Og norges første fritidsklubb for ungdom åpner dørene på Hammersborg i Oslo. 
- En legekongress i Danmark advarer møt at røyking kan føre til lungekreft. 
- Og for første gang på 15 år er det SALG i butikker og stormgagsiner i Norge. 
- Og en krone er verd 77 øre sammenlignet med 1950.
Tema ! Den lave Norske Krona

FREDAG 8 NOVEMBER 2013 Publisert KL: 19:00 Oppdatert

Tema ! Den lave Norske Krona

VELKOMMEN TIL

INTERNETT AVISEN

AgderAvisen1.com  

Styringsrenten uendret på 1,5 prosent

Norges Banks hovedstyre har besluttet å holde styringsrenten uendret på 1,5 prosent.

– Prisveksten i september var lavere enn ventet, men samtidig har kronen svekket seg siden forrige rentemøte. For øvrig har den økonomiske utviklingen både ute og hjemme vært om lag som ventet. Derfor holder vi styringsrenten uendret, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Veksten hos våre viktigste handelspartnere samlet er nokså lav, og om lag som anslått. Den forventede renteoppgangen ute er igjen skjøvet noe ut i tid. Her hjemme kan det se ut til at husholdningenes etterspørsel er litt svakere enn lagt til grunn, og boligprisene har flatet ut. Samtidig har arbeidsledigheten vært nokså stabil. Konsumprisveksten har avtatt, etter å ha steget i sommer. Kronekursen har svingt mye de siste månedene. Siden forrige rentemøte har kronen svekket seg.

– De siste månedene har det vært unormalt store bevegelser i konsumprisveksten, delvis preget av metodeendringer. Når vi vurderer prisutviklingen fremover, ser vi i noen grad igjennom slike midlertidige forhold, sier sentralbanksjefen.

VEDLEGG TIL PRESSEMELDING

Hovedstyrets begrunnelse for rentebeslutningen

Møtet 23. oktober 2013. Kan du lese her.

Til Uke 44 Man/fre Nytt finner du her.

Politinytt

Politi nytt

POLITI NYTT.

Agder politidistrikt

Politiprisen for 2012 delt ut

Fredag 18.oktober delte politimesteren ut "POLITIPRISEN for 2012"  for Agder politidistrikt. Årets hederspris gikk til førstekonsulent Marianne Osmundsen, som jobber med sivil rettspleie i Arendal.

Høy oppklaringsprosent på Agder

Pressemelding: Agder politidistrikts halvårsstatistikk. 

Politiet på Agder er blant de beste av de store politidistriktene til å oppklare kriminalsaker. Det viser statistikk for første halvår. Les mer her.

Rogaland politidistrikt

100 mill til økt politikraft

Regjeringen foreslår å styrke politiet med over 100 millioner kroner.

Politidistriktene skal måle responstid fra 2014

Politidirektoratet vil i sitt oppdragsbrev for 2014 sette krav til måling av responstid i politidistriktene. 

LØRDAGS NATT UTEN RAN I Oslo

For første gang på en god stund kan vi bringe en gladnyhet for Oslo-natten: Natt til søndag ble det ikke levert noen anmeldelser for ran! LES MER 

Verste ransbølge på nesten fem år i Oslo

Økningen i ran skjer samtidig med at Oslo-politiet har fullbemannet sin ransgruppe – uten at det gir utslag på statistikken foreløpig.

Her er nattens hendelser fra Aust-Agder:
 
Kl. 22.44, Arendal: Politiet pågriper en mann etter at de finner narkotika på ham. 
 
Kl. 00.23, Grimstad: 8-10 unge menn sparker i flere parkerte biler i Lillesandsveien. Politiet pågriper en av guttene etter at han gikk over to av de parkerte bilene. 
 
Kl. 02.28, Risør:  En person pågripes i Strandgata for å ha hindret politiet i arbeid. Han kjøres til arresten i Arendal. 
 
Kl. 03.02, Iveland: Politiet oppsøker en mann som er blitt slått av en annen mann. Offeret har mindre skader. Patruljen innhenter opplysninger, og avventer en anmeldelse.
 
Kl. 0355, Tvedestrand: Patruljen stopper en mannlig bilfører ved rådhuset. Mannen mistenkes for promillekjøring, og det tas en blodprøve av ham. Mannen anmeldes. 
 
Kl. 0858 Arendal: Politiet får melding om at en sølvfarget Mercedes er stjålet i løpet av natten. Den har registreringsnummer: BC99288.
 
Under:

SØNDAG 2013 MED DIVERSE ANNET NYTT VITENSKAPELIG LESNING OM JORDENS FREMTID.

Kilden til disse 4 artiklene er AFTENPOSTENs "Nyheter Verden." vi synes er veldig bra info.


Jakter på nye ukjente partikler

Jakter på nye ukjente partikler

Les gjerne mer her.

Det ser ut som en vanlig lagerbygning. Men i den underjordiske tunnelen under forbereder forskerne partikkelkollisjoner i ekstreme hastigheter.

Innsiden av bygget ligner en verkstedhall, med en 92 meter dyp sjakt i midten.

Heisen fører oss ned sjakten til tunnelen som strekker seg i en ring på 27 kilometer under jorden ved forskningsorganisasjonen CERN, på grensen mellom Sveits og Frankrike.

Nonne var med i jakten på «Guds partikkel»

Nonne var med i jakten på «Guds partikkel»

Katarina Pajchel er nonne ved Katarinahjemmet i Norge og partikkelfysiker på jakt etter forklaring på universetets opprinnelse.  FOTO: Sidsel Flock Bachmann

Nonne fra Oslo var med i jakten på «Guds partikkel»

- Jeg lar fysikk være fysikk og religion være religion, forteller hun til Aftenposten.

Vil du vite mer, kan du lese mer om Nonna her 

For å finne ut mer om det store bildet, prøver man å gjenskape tiden etter "The Big Bang" i partikkelakseleratoren, der to stråler av partiklene føres gjennom hvert sitt rør i nær lysets hastighet for så å kollidere. Det var slik Higgspartikkelen ble dokumentert.

Fysikere tror universet vil kollapse om noen titalls milliarder år

Fysikere tror universet vil kollapse om noen titalls milliarder år

Ved hjelp av Higgs-bosonet - også kjent som

«Guds-partikkelen - har forskere regnet seg frem til dommedag.

Universet vil uunngåelig kollapse om noen titalls milliarder år, tror amerikanske fysikere. De har regnet seg fram til dommedag ved hjelp av Higgs-bosonet - også kjent som «Guds-partikkelen». Nå ser det ut til at oppdagelsen har gitt et uventet resultat: Den gode nyheten er at verden ikke vil opphøre å eksistere før om mange milliarder år. Men har forskerne rett, ligger apokalypsen nærmest innebygget som en ustabilitet i universets struktur. Få med deg alt her Kilde NTB - aftenposten.no

Tidsmaskin

Tidsmaskin

Nå handler mye om en ny teori man kalles supersymmetri, som – hvis den stemmer – åpner for at det skal finnes mange nye partikler. Men det er langt frem. - Under jorden sykler teknikere og forskere rundt i gangene langs tunnelen. Når akseleratoren er i aktivitet, er det ulovlig å oppholde seg her. Men nå er akseleratoren stengt og skal oppgraderes. Alle skjøter skal ettergås, ledninger skal skiftes ut, datamaskiner skal fornyes. Først i 2015 regner de med å starte opp nye eksperimenter her. Masse spennende lesning og video finner du her.

NYHETS OPPDATERINGER

iNFO om NYHETS OPPDATERINGER fra ulike medier og Pressebyråene og om hva vi kan bruke fra dem.

POPULÆR NETT AVIS.

Det er påfallende merkelig hvor populær en NettAvis kan bli - Vi - som skriver er Freeelance Journalister av de

De Autodidakte Redaktørene.

! 'Vi har alltid hatt interesse for medier' ! 

I de fleste aviser er der nå KUN ett bilde og en underskrift om hva det gjelder - når man klikker på den - som sikker de fleste vet - må man betale for å lese resten - eller så må man bare gjete seg til hva det dreier seg om - og ofte er det slik at det er bare over eller underskriften som leses - så går en videre til en treffer på noe av interesse, 'og gjør jeg det' - så blir det delt på denne siden.  
Det avhenger av hvor vi henter stoff fra - om vi kan bruke hele eller bare deler av den.

Det vi mottar fra PRESSEBYRÅENE bruker vi i sin helhet.

Denne NettAvisen skal også være 'FOLKETS RØST AVIS' - Den vil på sikt Rette SØKELYSET på det som allmenheten er mest opptatt av i Storsamfunnet. 

Derfor oppfordrer vi DEG som leser av AA til å bidra med det du har - ingen sak er for liten eller for stor - og om du er i tvil - send den uansett - vi hjelper med å omskrive og finne Illustrasjon'er som passer akkurat til din artikkel.

Du har flere muligheter til å TIPSE oss om du studerer menyen - se i "HVEM HVA HVOR" DER LIGGER LINK TIL ALLE SIDEN - på AA

Redaktørenes Politiske Debatt side. 

Om

Våre visjoner: Fattigdom angår oss alle derfor har Vi laget en ”Handlingsplan mot fattigdom” Redaktørenes debatt side.
Oppdrag
Siden er blitt endret til en samfunnside for Kritiske Redaktører - Journalister - forfatter og andre personer med Gode argumenter.
Biografi
Ja skriv selv din mening.
Beskrivelse
Vi hadde ønske om å Starte ett moderne parti som vil kvitte seg med innarbeidet, gammelt tankegods. 
Ja og så ble det noe endringer for meg og her er, var og er visjoner om hva jeg og andre brenner for.

Vi har visjoner, som vi sammen med våre velgere skal utarbeide til et program, som skal styre landet på en mer rettferdig måte.
En av våre visjoner (som vi ikke er alene om) er «borgerlønn». Kort... les mer her
Generell informasjon
Vi støtter Nasjonale minoriteter - og vil se til at lover og regler, normer og at Menneskerettighetene blir overholdt.
Vi satser også på Barnets beste - at det er hos foreldrene barne skal være uansett.
KUN i ekstreme tilfeller, kan unvike fra dette er overgrep mot barn, utført av voksne, må vi ha en egen "Uavhengig VerdiKommisjon."

YTRINGSFRIHETENS NETTAVIS

FANTASTISK Å SE AT VI RUNDER STRAKS 300 SOM LIKER.

* HUSK Å KLIKK LIKER *
- Om du synes denne * Eminente Folkets Røstens Nettavisen
* AgderAvisen1 * = en NettAvis Du / Dere virkelig "LIKER"
Vi er opptatt av VERDENS FREDEN
* Peace & Love - Not War *
*For Peace of the World .
* HJELP Verdens Fattigste BARN NÅ ! *

Anbefalt å fjerne Fredrikstad-l for å snakke på Dagsrevyen

Anbefalt å fjerne Fredrikstad-l for å snakke på Dagsrevyen

Dagsrevyen-reporter Ida Titlestad Dalback ble anbefalt å gå til logoped for å kvitte seg med den karakteristiske Fredrikstad l-en.

Ser du en reportasje med reporter Ida Titlestad Dalback på Dagsrevyen, er det lite som minner om at reporteren kommer fra Fredrikstad. Les mer her

- Da jeg kom til NRK hadde jeg litt mer dialekt enn det jeg har nå. Jeg hadde sånne Fredrikstad l-er. Etter at noen på huset hørte gjennom en sak jeg hadde redigert fikk jeg beskjed om at det fantes logoped på huset. Jeg vet ikke om det var ment som en fleip, forteller reporter i Dagsrevyen, Ida Titlestad Dalback, til VG.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi har redusert innlegget etter at vi fikk svar for kort tid siden.

I en henvendelse til VG Netts frontsjef om bruken av artikler fra Deres nettsted - kunne vi godt det, men som han sier sitatt:

Du kan sitere andre medier, men ikke ta hele saker. Det er stofftyveri. 

Det vil si at hvis det er noen som uttaler seg i en sak kan du skrive av to-tre sitater og skrive om litt mer til indirekte sitater. Altså lage en kortere sak. 

Det er god presseskikk å henvise til nettstedet hvor du tar saken fra og lenke til dette stedet høyt i saken.
Med vennlig hilsen 
 
Tom Høgseth
Frontsjef

Gabriel Johansen AA red. Publisert og oppdatert 09.10.13 Kl: 17:30 

----------------------------------------------------------------------------

ANNONSE.

Se info lenger nede på siden.

På verdensbasis er dette en etnisk gruppe mennesker uten en tilhørighet

På verdensbasis er dette en etnisk gruppe mennesker uten en tilhørighet

På verdensbasis er dette en etnisk gruppe mennesker uten en tilhørighet til et land eller en nasjon. I ca 600 år har denne gruppen lett etter et sted å bo, eller i det minste et midlertidig sted for en tilværelse. Fotograf Joakim Eskildsen, sammen med skribent Cia Rinne har i 7 år fotografert og dokumentert disse menneskene i Europa og India. Fra 2000 til 2006 reiste de til Ungarn, India, Hellas, Romania, Frankrike, Russland og Finland. Prosjektet ble til av deres egen nysgjerrighet og interesse, da de dro til Hevesaranoys i nord-øst Ungarn. Der tilbragte de fire måneder i hjemmet til en eldre rom-kvinne. Dette eskalerte, og de fortsatte rundt om i Europa, og til India. Romfolket er faktisk den største minoriteten i Europa med sine estimerte 20 millioner medlemmer.

Hvorfor jeg viser deg disse bildene er fordi de er også mennesker. Ikke bare tiggende og småkriminelle. Selv om dette er et økende ”trend” i Oslo by. Etter å ha møtt Joakim Eskildsen i flere sammenhenger er mitt inntrykk av han en avslappet og rolig fyr som ser verdien i mennesker. Personlig elsker jeg hans arbeid, og boken til prosjektet er en av mine absolutte favoritter. Joakim Eskildsen er en dansk dokumentar fotograf som er bosatt i Berlin. Han har gjort flere store prosjekter og oppdrag. Blant annet har han reist til USA på vegne av TIME og fotografert fattige familier i forhold til den skjulte retning USA nå går.

The Roma Journeys er en tjukkas av en bok, på 416 sider og er absolutt verdt det. Prosjektet er i all hovedsak skutt med et analogt mellomformats kamera, en Pentax 67. Han har fotografert romfolket på en rolig og behagelig måte. Uten å se ned på eller neglisjere noen.

Boken har fått flere priser, blant annet Best Photographic Book of the Year. For 454 spenn får du den nå på Steidl. Her. Og du kan lese og se mer på hans nettside. Her.

Se bildene Dette er noen av mine favoritter også. 
Kilden til dette innholdet fant jeg på en side som heter SMUG.no -. sånn plutselig når man søker etter bilder o.l. på Google - Beskrives denne siden slik av Redaksjonen:
Smug.no / Smuglesning.no er et 100% uavhengig side for kultur og undergrunnskultur, formidlet subjektivt og med Oslo som utgangspunkt. Smuglesning.no startet høsten 2008. Magasinet Smug har kommet ut med to utgaver årlig siden den første utgaven i desember 2009. Mer om Smug på papir på www.smugmag.no ( En grei side, vi vil ta i nærmere øyesyn.) 

Her kan du SMUG lese så mye du vil.

AA Quiz

Hva skjedde for 100 år siden  8 nov. 1913

Det skjedde mye det året - men 1 spesiel hendelse?

Tips: Når man går inn i et nytt år, er det ikke uvanlig å se seg litt tilbake. XStatsminister Jens Stoltenberg så seg hundre år tilbake i sin nyttårstale, hva var det han snakket om ?

Ellers kan vi nevne at samme året skjedde dette:

Men det er flere hendelser i 1913 som Kari og Ola Nordmann har nytt godt av siden. Noen gleder seg nok over at Trondheim pensjonkasse ble stiftet 1. januar dette året. Glidelåsen jubilerer også i år. «Låsesystemet» ble egentlig patentert i 1851, men ble utviklet flere ganger før en forbedret versjon ble patentert i 1913 av Gideon Sundbäck. Glidelåsen ble vanlig å bruke fra 1930-tallet.

Anna og Johan er populære navn i 2013. Det var de også for hundre år siden. - De mest populære navnene på nyfødte var da Anna, Solveig, Astrid og Gudrun for jenter og Arne, Olav, Einar og Johan for gutter. - I sportens verden var 1913 et bra år for Vålerenga, da idrettsklubben ble stiftet. Navnet var først Spring, men ble endret året etter. - Og det var Odd som ble norgesmester i fotball dette året, etter å ha slått Mercantile 2-1 i finalen.

Andre fakta fra 1913: Det er uklart når BH-en første gang ble tatt i bruk, men 3. november tok Mary Phelps Jacob patent på brystholderen. Det skal ha hatt seg slik at Phelps Jacobs ikke var helt fornøyd med korsettet sitt som syntes så godt under en aftenkjole hun ville bruke. Men hun visste råd. Hun satte sammen noen rosa sløyfebånd og to lommetørkler av silke og fikk et plagg som løftet og støttet brystene uten å synes gjennom kjolen. Og slik skal BH-en blitt til. - 12. mars ble Canberra hovedstad i Australia. - 21. desember ble verdens første kryssord trykt i New York World. - Kilder: Wikipedia.org og ssb.no  -  Norges befolkning var på  2 435 178 i 1913

 • Et kilo geitost koster 1,56 kroner, og en kilo potetmel koster 0,47 kroner.

Svar på AA Quiz

God helg fra oss i Redaksjonen.

Til Uke 44 nyheter.

Svar på AA Quiz

 Du er med i Trekningen om en overraskelse i Posten, send ditt svar innen 1 des 2013.  på SMS til +45 50135500 - Skriv 1913 og ditt svar. En SMS koster det en vanlig sms koster til DK.

Litt Små Saksing og Klippe nytt:

KNAPPEST MINSTEPENSJONIST: Den tidligere belgiske kongen Albert II skal være misfornøyd med sin millionpensjon. Foto:AP Foto:

Den tidligere belgiske kongen Albert II (79) mener at hans årlige pensjon på 7,5 millioner kroner ikke er nok til å leve det livet han ønsker.

Med de fire store hjemmene sine og en svær drivstoffkrevende yacht ønsker han nå mer pensjon å leve for.

Ifølge avisene Le Soir og De Standaard har han nå bedt om en pensjonsøkning på de 923.000 euroene (7,5 millioner kroner) han skal motta i dag. Det har blitt blankt avvist ifølge amerikanske Los Angeles Times.

Belgisk statsminister: Endrer ikke et komma
Den sosialistiske statsministeren, Elio Di Rupo, sier, ifølge LA Times, at han ikke kommer til å endre et komma i overføringene til kongehuset.
Den tidligere kongen er fetter av vår egen Kong Harald.

Kilde:  Eks-konge klager på millionpensjon Skriver VG Nett

Mystisk skibsvrag fundet ved Frederikshavn Havn

Mystisk skibsvrag fundet ved Frederikshavn Havn

Mystisk skibsvrag fundet ved Frederikshavn Havn.

Halvt skibsvrag vækker undren hos lokale arkæologer?

FREDERIKSHAVN: Nordjyllands Kystmuseum har netop afsluttet udgravningen af et mystisk gammelt skibsvrag.

Vraget blev fundet for halvanden måned siden i forbindelse med gravearbejde ved et af de såkaldte indspulingsfelter ved Frederikshavn Havn.

- Man stødte på noget, som tydeligvis var skibsrester, fortæller Jan Hammer Larsen, der er marinarkæolog og museumsinspektør ved Nordjyllands Kystmuseum.

I slutningen af september startede den egentlige udgravning af skibsvraget så.

- Vi har nok at gøre med en slags kystbåd i fyrretræ, der klinkbygget, fortæller Jan Hammer Larsen.

Det er ikke lykkedes at finde et navneskilt på skibet - der i øvrigt kun er halvt - og derfor er det lidt svært at sige, præcis hvad det er for et skib, der er tale om.

- Vi har diskuteret det med nogle af vores kolleger, og vi er kommet frem til, at det godt kunne minde om nogle af de små kystfartøjer, som man havde i slutningen af 1800-tallet, forklarer Jan Hammer Larsen.

På den baggrund er vurderingen, at skibet formentlig er gået ned en gang gået lige efter år 1900.

Det underbygges i øvrigt af, at arkæologerne har fundet sko, kridtpiber og keramik fra den pågældende periode på stedet.

Årsagen til forliset fortoner sig dog i fortiden.

- Det undrer os lidt, hvad der kan være sket. Og vi kan heller ikke helt forstå, hvorfor vi kun har fundet halvdelen af skibet, siger Jan Hammer Larsen.

- Og om der er nogen, der er gået til ved forliset, kan vi heller ikke svare på.

Ifølge Jan Hammer Larsen så er det i øvrigt tvivlsomt, om historien omkring skibet nogensinde bliver udredt.

- Vi har ikke kunnet finde skibet i den lokale forlis-statistik, og vi har heller ikke rigtigt noget at gå efter. Så Jeg tvivler på, at vi kommer det meget nærmere.

 

Kilde NordJyske.dk

DK Nytt SNART JUL - TIDEN FLYR FRA OSS....! DK Nytt

To biler og hus tømt i Hanstholm

Villa i Hamborg har indbrud for tredje gang!

Hamborg og Hanstholm: Ejeren af en helårsbeboelse i Hamborg måtte sande, at villaen mellem 24. oktober og 25. oktober for tredje gang var udsat for indbrud, som var sket ved at knuse en rude i en dør. Lokalpolitiet i Thisted oplyser, at der fra villaen er stjålet en masse rav.

Natten til torsdag blev to ulåste biler på Elmevænget i Hanstholm tømt for værdier.

Den bil er en Peugeot, hvorfra der blev stjålet en Garmin GPS, et par Pilgrim solbriller og benzinkort til OK og Q8.

Den anden bil er en Mercedes Benz derfra er stjålet en computer af mærker Acer. Begge biler har ejere, som er naboer.

SENESTE NYT

Til AA's Juleside.

Adele - Someone Like You er sett av 306.221.308 Millioner - De som Kan lide 1.233.186 Så er der faktisk noen der ikke kan lide den 33.661 ?

Hanstholm ny ferje forbindelse mot Norge i ? Norge - DK Line

Fra nyttår blir det satt inn to ferjer som skal frakte trailere mellom Stavanger og Kristiansund. Innen to år ønsker Stavangerske og samarbeidspartnerne å sette inn hurtigere gassdrevne ferjer for å rakte trailere langs Vestlandskysten.      (613 medlemmer på kort tid.)

Egen side i AA er Oppdatert her.

Les mer på vår Facebook side.

Tips oss her. HVA HETER DETTE SKIPET (Tips oss her) Foto Galleriet
Her kan din annonse stå !
Her ser du hvilken aviser - Schibsted Media Group driver. Og Resursene de har til rådighet!
A Day at the Office of Schibsted Classified Media.
WEECEND EKSTRA UKE 43
AA's TURIST GAIDE

TURIST GAIDEN: Så skal vi ut og fly - Har du noen gang hørt om GIBRALTAR.

TURIST GAIDE'N: "Så skal vi ut og fly" - med anbefalte feriereise fra Norske som bor i områdene.

AA's TURIST GAIDE finner du her.

Fjord Line søger igen et hav af nye medarbejdere - 200 nye !

Første gang Publisert på AA 29.10.13 red. Oppdatert 30.10.13 Kl: 16:00

Fjord Line søger igen et hav af nye medarbejdere - 200 nye !

Det virker som " FJORDLINE" er blitt meget Populær - Det er nå utskrevet 775800  Fjord Club Medlemskort.

Så den på håndskriften at bedømme - er det en Kvinde der skriver ud disse - så hun har mer enn nok at Gøre inden de når 1 MILLION Medlemmer da skal vi GRATULERE og sprette en Chamis eller 5.

Se alle stillingene her.

SISTE Kultursenter News in English Om ALLFRIEND
Her kan din Annonse stå !
Her kan din annonse stå !
Til DEMOKRATIET
Schibsted Sales Awards 2013 - Mye styr for å lage noen nyheter!

Ja flott utsikt !

Ja den kan prøve den som vil - når man møter et slikt syn på ett Surfebrett blant bølgene - hvordan gikk det, vites ikke!

Vi er nå et medlem der.

NettTV og NettRadio. Kommer ny Radio & TV side!