Det var heller ikke lett å få kontakt med spanjolene, de var er eller mindre tause, eller så prata de spanske gloser så det stormet i gklassene, og vi rundt forsto ingenting hva det ble snakket om, kun en tysker kunne spansk, men det var ikke så enkelt for han å oversette alt, men i korte trekk fikk vi med oss det som var pointet med samtalen. Men ellers ville de helle ikke svare på hva naboen heter, eller vi spurte om vi var kommet til rette adresse, fikk vi heller ikke svar på det ???? 

For meg virket det som de hadde Fieste åre rundt, de sto og hang på hjørnen, slik de unge gjør i andre europeeske land - ellers så satt de og glode på en stampub.

Marina Verde som jeg bodde på sammen med 3/4 andre fra tyskland, var et mareritt, da sjefen for stedet ikke var kompatibel og han hadde slett ingen Empati for våre forslag, så da Andrea reiste,startet den samme sykleturen for oss andre, helt til jeg ble alene på stedet - så da ble heller ikke jeg gamel, 7 mnd. er mer en nok, når en mistrives.

Det er Sjømannskirke i Villajaosa og SOLGÅDEN - men heller ikke dem hadde Empati for noen utenforstående. Ellers er det også Norsk klubb i Alfaz del Pi - det bor over 20 000 fastbopende nordmenn i dette området - mange av de traff jeg i Albir og Altea - men områdene var total forandret, så det var ikke lett å finne frem der etter 30 år !